Dipsiz kuyu gibi. Hep daha fazlasını istiyorsun, doymuyorsun kendini kaptırınca. Biraz dine, kendini dinlemeye yönelince ancak mutmainlik sükunet bulabiliyorsun. Yoksa dünya hırsı insana kendini kaybettiriyor. Koşup koşup hiçbir şeye yetişemiyorsun.
Bu kadar göz önünde olmasına rağmen ıskaladığım kelimelerden biridir.
DN sistemin adı, dnya ise - araya ünlü harf koyunca dünya; işletim sistemi dn olan yaşam alanın adı oluyor. Üzerinde nasıl yaşanacağı ne yapılması gerektiği araştırıp deneyimlenince anlaşılabiliyor. bazen anlaşılması bir ömür sürebiliyor. ama sistemin tasarımcısı yaşam kılavuzu ve rehber göndermiş bir çok kez. Sonuncu rehbere ilk gelen ifadeler ve veda ederken bıraktığı vasiyeti okunsa büyük resim kendini belli ediyor.
Başkasının araştırması ve taklitçilerin öğreticilerine bırakılamayacak kadar önemli bir mevzu; geç kalmayın bakmak birkaç dakikanızı alır, hayatı ıskalamayın. mesaj size...
Özer atik in çok tatlı şarkılarından birinin adı. Bu şarkının ilk duyduğum sahne halı şuan youtube da yok bilerek kaldırdılar sanırım albüme koyunca ama böyle de tatlı.
Ne yaparsan yap seviyorum yeşilini,
Bekliyorum hala baharını,
Söylüyorum şarkımı dünya.
Düz olduğunu zannedecek kadar insan çeşidini içine alan ve satürn gezegeninde halka var bizde niye yok lan dedirtendir biraz gezilmez miydi halka olsa haha.
içten yanmanın bulunmadığı dönem kara altının değerinin bilinmediği yerdir şimdiyse dünya çöplüğe dönerek içten yanıyor ve kendi içinden yanmaya devam ediyor buzulları ise biz eritiyoruz haha.
1. (gezegen olan dünya) güneşin üçüncü gezegeni ve içinde yaşam bulundurduğu bilinen tek astronomik cisim. radyometrik tarihleme kanıtıyla 4,5 milyar yıl önce oluştuğu düşünülmektedir. yer çekimi, özellikle güneş ve tek uydusu ay ile, diğer cisimlerle bağlantı içerisindedir. güneş zamanında güneşin etrafında dönmesi 365,256 gün sürer.
etimolojik açıdan dünya, arapçada yeryüzü anlamına gelen ve dnw köküne dayanan dunyāˀ (دُنْياء) sözcüğünden alıntıdır. arapça sözcük "daha aşağıda veya beride olan" manasındaki arapça adnā (أدنَى) kelimesinin fuˁlāˀ vezninde sıfat dişilidir. (vikipedi'den alınmıştır)
2. (insan yönleri) dünya, gezegen olan dünya ve insan medeniyeti dahil üzerindeki bütün yaşama verilen addır. felsefi bağlamda "dünya", fiziksel evrenin ya da ontolojik dünyanın (bir bireyin "dünya"sı) tamamını ifade eder.
3. (meta bilgiler) bir ansiklopedinin en önemli maddesidir.