Yalanın tanrısıdir.
Ortamda öyle dersin kim çıkıp ölçecek. Asıl mevzu yaklaşma olayının değil ay olmasaydı olurdu. Şu yok olsa daha çok etki ederdi. Yaklaşmış yaklaşmamis bunun sonucunda bazı canlılar ölür veya adaptasyon geçirirdi. Bazı hastalıklar da artar falan.
Yaygın kanının aksine, Dünya ile Güneş arasındaki mesafe sabit değildir. Bırakın 1 mm yakınlaşmayı, eliptik yörüngesi nedeniyle yıl içinde Dünya Güneş’e birkaç milyon kilometre yakınlaşır ve tekrar uzaklaşır. Her yıl kış mevsiminin başlangıcında Güneş’e uzaklığımız 147.500.000 kilometre iken, yaz başlarken 152.500.000 kilometredir. Aradaki fark 5 milyon kilometredir. Bu uzaklık iddia edilen 1 milimetrelik değişimin tam 5.000.000.000.000 (5 trilyon) katıdır.
okumaktan, araştırmaktan bir haber yobaz sözüdür. bir yaratıcının varlığına inanıyorum ve evrende bir nizam olduğunu düşünüyorum fakat bu şekilde bir önerme ile beni bile soğuyorum.
konuya açıklık getirelim. her yıldızın kendine has büyüklüğü, sıcaklığı ve çekim kuvvetine göre değişiklik gösteren yaşanabilir bir alanı vardır. "habitable zone" olarak geçer. bilim adamları da dünya koşullarını referans alarak(genellikle), dünya dışı akıllı yaşam örneklerini, x bir yıldızın kendi yaşanabilir bölgesi içerisinde kalan gezegenlerde ararlar. dolayısıyla üzerinde bulunduğumuz dünya bu yaşanabilir bölge içerisinden çıkmadığı sürece ne yanarız, ne donarız.
sözlük çomarlarının cehalet saçtığını başlık altında görmüş olduk. işin kötü tarafı çomar olmayanlar da cehaletten kırılıyorlar. akp nin muvaffakiyetsizleştirme politikaları işe yaramışa benziyor.
"her gezegen, odak noktalarının birinde güneşin bulunduğu bir elips yörünge üzerinde hareket eder." elips amk elips. çember değil. bol bol güneşe yakınlaşıp uzaklaşıyoruz.
gerçi çomar çıkar şimdi "kepler yasaları bize batının dayattığı yasalardır millet kendi yasasını kendi koyar kendiiiii" der çıkar işin içinden.
Sanmam mars güneşe dünyadan 5-10 kat daha yakın kimsenin kül olduğu falan yok uzay araçları harıl harıl araştırma yapıyor ha belki sürekli olarak 3-5 derece sıcaklık artabilir. Merkül gibi güneşin dibinde değiliz sonuçta.
Dünya sürekli aynı yolu izlemez, güneşe uzaklığı her zaman aynı değildir. Belli zamanlarda güneşe yaklaşır, belli zamanlarda uzaklaşır zaten.
Lütfen bilim bize kalsın.
sadece görüş açımızda bulunan ve lügatta bu sayıyı tanımlayabilecek bir sayı olmadığı için ortalama 10^20 civarı yıldız olduğu tahmin ediliyor.
her birine bağlı ortalama 10 gezegen olsa...
canlılığa el verişli tek dünyanın bizimki olduğunu düşünmek büyük mallık olurdu.
-ki nasa bu iş için milyonlarca dolar döküp hala araştırma yaparken bizim keresteler evreni köşe bucak gezmiş gibi cahil öz güvenine yaslanarak bizimkinden başka canlılığa elverişli gezegen olmadığını rahatça söyleyebiliyor.
garip.
gezegenleri ve hatta yıldızları yutan karadelikler, birbirlerine çarpan galaksiler, etrafa umarsızca savrulan dev asteroidler vs. vs. vs.
yani adamların dünyası küçük moruk.
biz güzel bir noktada, pişmeden yaşayabiliyorsak her yer pürü pak, nizam, intizam, sanatlı kalem falan.
bir yobaz uydurmasıdır. bunu ilk duyduğum kişi ilkokul 6 dayken din bilgisi ahlak kültürü öğretmenimdi. çocuklara utanmadan sıkılmadan araştırmadan emin olmadan yanlış bilgi veren öğretmenler var işte böyle. yani şuna geliyorum