sık sık, ''iyi ama bu bilgiler gerçek hayatta ne işimize yarayacak'' diyen veya aklından geçiren, fonksiyon, integral, logaritma gibi konuları fazla karmaşık, soyut, kavranması güç bulan, lise son sınıfta dahi dört işlem bilgisiyle ve umarsızca matematik sorusu çözmeye çalışan, sonunda mezun olabilmek adına dişini sıkıp gönülsüzce de olsa çalışarak asgari notu alıp geçen, matematik düşmanı insan tavrı.
En temel bilim matematiktir. Hayattaki her şey sayılarla ifade edilebilir. Fakat günlük yaşamda bunlar kullanılmaz. Aslında kullanılır ama, farkında olunmaz. Bu sebeple de matematiğin gereksizliğine inanılır. O yüzden de 2 işlem yeter normal şartlar altında.
en karmaşık, komplike matematik sorularını dört işlem bilgisiyle çözmeye çalışan, ne olduğunu anlayamadığı işaret ve sembolleri yok farz eden öğrencinin işidir bu.
Okullarda matematik öğretildiği sürece yakarış eksik olmayacaktır. - Cokie Roberts
Kainat dediğimiz kitap ,yazıldığı dil ve harfler öğrenilmedikçe anlaşılamaz.O, matematik dilinde yazılmış;harfleri üçgen, daire ve diğer geometrik şekillerdir.Bu dil ve harfler olmaksızın kitabın bir tek sözcüğünü anlamaya olanak yoktur. ~ Galileo Galil
matematik bilimine hakarettir. kaldı ki integral içindeki arcsinx ifadesinin dışarıya ne şekilde çıkacağını düşünmekle geçecek olan sürenin kayıp olacağı düşünülür. Onun yerine sucuk yenir, soda içilir.
Muhtemelen eğitim sistemimizin getirdiği problemlerin başında gelir matematik korkusu. Halbuki güzel derstir matematik. Net derstir. Göreceli değildir en azından.
mühendis mimar vb olunmayacaksa eğer yapılması gerekendir, hayatın belli dönemlerini yiyen, sınıfta kalmaya bile sebep olabilir, ama "matematik her yerde, hayat matematik" diyecek olursanız banane amına koyim banane.* işime yaramayacak şeyi ben niye tanıyayım.