durmuş hocaoğlu

entry10 galeri0
    10.
  1. türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en büyük alimlerden biri. pek gün yüzüne çıkmamış olması çok üzücü, pek çok kez yinelediği nazif'in şu şiiri ona yazılmış gibidir:

    “Sağlığında nice ehl-i hünerin
    Bir tutam tuz bile yoktur aşına.
    Öldürüp onu evvel açlıktan
    Sonra bir türbe yaparlar başına.”

    hoş, hocaya hala bir türbe yapılmış bile değil!
    0 ...
  2. 9.
  3. Felsefe yazarı. Vakti zamanında, Türk sağı ve türk solunda baş gösteren felsefe zaafiyetini etraflıca irdelemiştir.
    1 ...
  4. 8.
  5. bu günlerimizi yeni osmanlıcılık saçmalığını ve Türkiyeyi bekleyen tehlikeleri ve bölünme sürecini nerdeyse 15 yıl önce gören saygın fikir adamı rahmetle anıyoruz.
    0 ...
  6. 7.
  7. Allah rahmet eylesin. Büyük bir alimdi.
    1 ...
  8. 6.
  9. http://www.durmushocaoglu.com adresinden tüm yazılarına ulaşabileceğiniz, hakkın rahmetine kavuşmuş bilge adam.
    3 ...
  10. 5.
  11. 4.
  12. milliyetçi elitizmin entellektüel olarak son temsilcilerinden birisi konumundaydı.
    2 ...
  13. 3.
  14. üstad necip fazıl ın mütefekkir talebesi. tirk irfan geleneğinin son temsilcilerinden. rahman dan makamının firdevs olmasını dileriz.
    0 ...
  15. 2.
  16. 23 ekim 2010 günü geçirdiği bir kalp kriziyle vefat etmiş mütefekkir. cenazesi 24 ekim 2010 Pazar, Bostancı Kuloğlu Camii'nden ikindi namazına müteakiben kaldırılacaktır.
    1 ...
  17. 1.
  18. 1948 yılında Bayburt'ta dünyaya gelen Durmuş Hocaoğlu 1974 yılında istanbul Teknik Üniversitesi'nden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu.

    1982 yılında mühendislik mesleğini terketti ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Fizik Bölümü'ne öğretim görevlisi olarak girdi. O tarihten sonra Felsefe'de master ve doktora yaptı, Fizik'te ise master yaptı, doktorasını tez aşamasında bıraktı.

    1983 yılında istanbul Üniversitesi'nde başladığı felsefe kariyerinde önce 1986'da "Descartes'ın Fizik Anlayışı" isimli tezi ile yüksek lisansını, 1994'te "Türk-islâm Düşünce Tarihinde ve Modern Fizik'de Kozmos" isimli tezi ile doktorasını ve 1986'da ise Marmara Üniversitesi'nde "Tekil Lineer Sistemler için Geliştirilen Bir Transformasyonun Yorumu Üzerine" isimli tezi ile fizik yüksek lisansını tamamladı.

    Hâlen Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan ve mültidisipliner bir akademik çalışma kariyeri bulunan Hocaoğlu'nun çalışma alanları Fizik Felsefesi, Bilim Felsefesi, Tarih ve Siyaset Felsefesi olup, muhtelif dergilerde Elektrik Mühendisliği ve Fizik gibi teknik konular yanında Bilim ve Fizik Felsefesi, Tarih Felsefesi, Siyaset Felsefesi, Din ve Laiklik v.b. konularda makaleler kaleme almış; ayrıca, muhtelif akademik toplantılara tebliğler sunmuş ve tebliğ kritikçikliği yapmış, birçok gazete ve dergide sürekli yazarlık yapmıştır. Yayınlanmış üç kitabı bulunmaktadır.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük