Druidler kısaca Kelt rahipleri olarak tanımlanırlar. Druidlerin Kelt toplumu içindeki yerleri çok önemlidir . Toplumsal bir çok olayda rol oynadıkları gibi dağınık olan Kelt kabileleri arasında birleştirici bir rol de oynuyorlardı . Druid sözcüğünün kökeni de tartışmalıdır. Latınce 'de druidae seklinde geçer. Bu sözcük hiç bir Kelt-Roma yazıtında bulunmadığı için orijinali bilinmemektedir fakat Galya dilinde druvis ya da druvids seklinde olduğu tahmin edilmektedir. Eski Irlanda dilinde ise bu sözcük tekil olarak druí , çoğul olarak druid seklindedir. Etimolojisi bilinmemekle beraber , Yaşlı Plinus bu sözcüğün Yunanca drŕj (meşe) ve Hint-Avrupa kökenli wid- (bilmek) sözcüklerinden türediğini söylemektedir. Ayni şekilde Keltlerin kutsal yerlerinden ( nemeton) bir olan Anadolu 'da , Galatya 'daki alanın adı da Drunemeton 'dur. Druidlerin öğretileri her şeyden önce ezoterik öğretilerdi ve sadece seçilmiş müritlere sözlü olarak aktarılırdı . Bu yüzden druidlerin öğretilerini tam olarak bilemiyoruz. Antik yazarlar ve Kelt efsane ve öykülerinden derleyebildiğimiz kadarı ile druid öğretisini belirleyebiliyoruz
fantastik edebiyatta; dünyevi işlerle uğraşmayan, yarı tanrı haline gelmiş tabiat içerisinde yaşayıp canlıların tamamını tanıyan onları istediği gibi yönlendiren yaratıklardır. genellikle elflerden çıkarlar zira elfler doğa aşığıdır.bazen insan ırkından çıkmış olanları da mevcuttur. ormanda yürüken hiç bir bitkiye zarar vermezler. hayvanlarla konuşup etki altına alabilirler. ayrıca zamanla istedikleri hayvanın şekline de girebilirler. ama böle hırslı olayım, ilah olayım, insanlar peşimden gelsin vs gibi popstar hevesleri yoktur...
(bkz: fantastik ulu roman)
(bkz: karga)
bugünkü irlandada yaşamış olan öğretinin mensuplarının herbiridir. druidler doğanın bekçileridirler, iyileştirme güçleri vardır ve büyülerini de doğal elementler aracılığıyla yaparlar. en tanınmış druid kral arthurun danışmanı olan yaşlı merlindir.
efendim world of warcraft'ta bu sınıfın resurrect özelliği vardır ama resurrect etmek için hem yanınızda seed bulundurmanız gerekir hem resurrect ettikten sonra yeniden resurrect etmek için uzunca bir süre geçmesi gereklidir. kediye dönüşür ama asla bir rogue kadar güçlü olamaz,ayıya dönüşür ama bir warrior gibi olamaz. kısacası bu karakter her şeyi yapar ama yarım yapar. bu yüzden tercih edilmemelidir. hele talent'lar balance'a hiç yatırılmamalıdır. gidin mage oynayın, daha eğlenceli, en azından milleti koyuna dönüştürürsünüz.
resto druidler heal dotları sayesinde vazgeçilmez pvp healerlarıdır.
magelerin spellsteal büyüsü drudi etkisiz hale getirsede efsane wow karakteridir.
istatistiklerde göstermektedir ki oyuncuların yarısı druid karekteriyle oynamaktadır.
şimdi druidler ayı formunda bir warrior gibi olamaz,kedi formunda da tam anlamıyla bir rogue olamaz ammaa pvp de kullanacağın 4 adet form var karşında formdan forma atla ne bileyim çita ol kaç heal ver kendine ayı ol geri dön feral charge interrupt of o da olmadı cyclone var dağ gibi skill.yap bişeyler arkadaşım ya.en kral classtır kısacası.
world of warcraft 'ın baba sınıflarından biridir. yerden kök çıkarır - sardırır, gökten moonfire-starfire ne bulursa indirir çarptırır; yeri gelir ayı şekline bürünür. yeri gelir kaplan olur.ben diyeyim iyileştirir, siz deyin pis dövüşür. doğayı kullanır yani savaşırken. iyidir, güzeldir. oynaması zevklidir.
iyi bir oyuncunun elinde diğer tüm sınıfların tahtını sallar. ayı formunda müthiş bir armor kazanır, kediyken rogue kadar güçlü olamasa da iyi bir dps sayılabilir ve hızlı olması avantajdır. balance tablosunda ilerlerseniz özellikle wotlk'den sonra balance druidlerin güçlendiğini görebilirsiniz. restoration tablosunda ilerlerseniz kuşkusuz oyunun en iyi healer sınıflarından biri olursunuz. çıta, deniz aslanı ve kuş formları da druidler için birer avantajdır. yeni başlayan oyuncular genelde druid seçse de bu sınıf uzmanlaşması zor bir sınıftır. ama alıştıktan sonra başka bir sınıfla oynayamaz olursunuz.
ing. kelt rahibi. bunun smackdown vs raw 2011 oyununda oluşunun ne anlamına geldiğini çözememekle beraber, doğayı korudukları için tebrik edilesidirler.
diablo 2 de sürekli oynadığım oynamaya doyamadığım sınıf. özel itemler bulucam diye hala arada açar oynarım. hurricane ve fissure büyülerini fulleyip bir arada kullanmanın zevki tarif edilemez.
kelt mitolojisinde yer edinen doğa bekçileridir. politeist inanca sahip keltlerin paganizmdeki ağaç anlayışını kullanarak druidleri ortaya sürmüş olabilmeleri ihtimali vardır tabii.
warcraft evreninde doğa bilimleri ve büyüleriyle uğraşan karakter.
diablo 2 ye lord of destruction genişlemesiyle eklenmiş sınıftır. zannımca summoner ve elemental kasmak makbuldür. shape shifting o kadar iyi değil. yaratıkları çağırıp bir komutan edasıyla arkada bekleyip arada da hurricane atıp diabloya kadar gelinebilir. ama 2. zorluk seviyesinde daha ilk town dışındaki yaratıkların üflemesiyle summonlar ölünce hasss deyip işi devralma vakti geliyor.