hiç hoşlanmadığım konuşma şeklidir. söze başlarken mutlak elinize kolunuza işte her hangi bir yerinize dokunma ihtiyacı duyar bu insan. hele birde şaka yapmaksa niyeti üstünüze dahi çullanırlar. tarzı böyledir , kendinizi sürekli aman nereme dokunacak tereddütünde bırakan insandır.
ağzının ortasına ıslak odunla vurulası insanlardır. bir de dinlemiyorsan eğer çeneni tutup kendilerine çekip 'şiişt bak bi bak' derler falan. aman uzak durun.
Bir önceki hayatınızda (bkz: matkap) olduğunuzu düşündünüz mü? Düşünmediyseniz bile ben söyleyim: " kesinlikle matkaptınız " diye sizi böğürtebilecek insan türüdür.
herkesin hayatında bir kez olsun karşılaştığı insan tipidir.
o insanlardan biri de benim, dokunmadan konuşamıyorum. dokunmak derken böyle dürtüklemek değil ama hafif koluna dokunmak yada vurgulu yerlerde omzuna elimi koyup konuşmak filan. kim olduğu farketmiyor kız, erkek, teyze, amca, hoca hatta profesör kim olursa artık.
samimiyet belirtisi diyelim.
edit: belirtmeden geçemiyciim acı ama gerçek dokunan insanlardan hiç haz etmem. dokunan olursa bıraksana lan kolumu filan derim. ilginç tabi.
Beden dilini de kullanmayı seven insanlardır. Kimi zaman sadece dokunmak, binbir söze eşit olabilir. Eğer size dokunan insan sevgiliniz ise; bunu hor görmemek, anlamlı kılmak rahatsız olmanızı engelleyecektir.
sokakta yan yana yürürken koluna girme katsayısı yüksek kişidir. erkek erkeğe ortamda, dokunarak konuşmak, kola girip yürümek, önce kişilik bozukluğu, sonra ibnelik belirtisidir.
a) görsel (görerek algılayan, algısı için görmenin kafi olduğu insandır)
b) işitsel ( işitmenin kafi olduğu gurup)
c) dokunsal (görme ve işitmenin yanısıra dokunmaya ihtiyaç duyan gruptur. *)
i phone 4s deki siri uygulamasıyla bile cihaza dokunmadan konuşmayla cihaz seni anlarken dokunarak konuşanlar konuştukları kişiye hakaret etmeyemi çalışıyorlar acaba diye düşündüğüm kişilerdir.