3 dogo yu salıyolar, 1 yaban domuzunu etkisiz hale getiriyo. biri önden ikisi arkadan dalıp, yaban domuzunu nolduğunu anlamadan kitliyolar resmen. böyle kalabalık (3 veya fazla) dolaşınca kusursuza yakın av performansıyla karşılaşmak işten değil. bir de tam olarak öyle olmasa da şuna yakın bir cümle geçiyordu: "yaban domuzunu etkisiz hale getiren dogo(lar), sahibinin gelmesini bekler. çünkü avı öldürme şerefi, sahibine aittir."
madalyonun diğer tarafında ise, bu köpeklerden biri akşam eve gidince evdeki bir çocuk ve bir bebek ile gayet masumane oyunlar oynuyordu.
yetişkin 1 erkek ve 2 dişisine sahip olduğum " beyaz ölüm meleği " lakaplı kral. onlarca farklı ırk yetiştirdim ama böylesine bir güç ve sadakat hiçbirisinde yok. 6 tane de yavrum var. haberiniz ola. *
8 tane köpeğin gen karışımıyla labaratuvarda üretilmiştir. domuz avcısı olan dogonun renginin beyaz olmasının sebebi, domuzların beyaz rengi daha zor seçebilmesidir. derisi oldukça esnektir. bunun sebebiyse, av sırasında domuz ısırırsa, dönüp domuzu ısarbilmesidir. gözünde siyah maskeli olanları daha makbuldur. siyah maskelinin dünyaya gelme oranı 30 yavru da birdir. koku alma duyusu, sadıklık dugusu, zekası, gücü, inatçılığı maximum seviyde olan dogo'nun acı eşiğide oldukça yüksektir. hemen hemen çoğu durumda canı bile yamaz. Tüm bu özellikler. kasten yaratılmıştır. ve national geographic' e göre dogo argentino, köpek ırkının evrimde ulaştığı son noktadır. tam bir tasarım köpektir.
bu köpeği sivas kangalla kıyaslamak elma ile pırasayı kıyaslamak olur. yahu kangalın özellikleri, yetiştirilme tarzı, bakımı apayrıdır; bununki apayrı.
herkes yazmış ben de yazayım; çok sadık, çok güçlü, çok cesur, çok karakterli bir yaratıktır. düzgün bakılır, disiplinli ve iyi yetiştirilirse müthiş bir dost, her zor durumda güvenebileceğiniz müthiş bir korumadır dogo. yok elinde pitbullarla gezen apaçiler tarafından yetiştirilirse ne olacağı hiç belli olmaz. her an herkese saldırabilir, saldırdığı şey tarafından öldürüleceğini bilse de durmaz ki zaten bu nedenle çok tehlikelidir. ölene kadar devam eder zarar verme denemelerine ve çok açık söyleyeyim fazlasıyla da zarar verir.
1920 li yıllarda labaratuar ortamında çeşitli cinslerin özellikleri alınarak oluşturulduğu rivayet edilen, dehşet bir görüntüye sahip, bulunduğu bölgelerde genelde domuz avında kullanılan, gösterişli bir köpek cinsi.
dogo argentino besliyorum ve muhteşem ötesi bir zekaya sahip, dogo argentino vahşi tutumlarıyla bilinir genelde, bence bu kanı çok yanlış. unutmayalım kötü köpek yoktur kötü sahip vardır.
çok sert bir köpek olmasına rağmen bekçi köpeği olarak beslenmesi pek doğru değildir. çünkü havlamazlar, uyarmazlar. pusuya yatıp saldırırlar ve geri vitesleri yoktur. hırsızı içeriye alan, dışarıya çıkartmayan tipte bir köpek.
eğitimi düzgün bir şekilde yapılırsa, golden retriever den bile daha iyi bir aile köpeği olabilir. ailede ki herkesi sahiplenir, herkese eşit sevgi gösterir. genelde havlamayı unutan bir köpek türüdür. eve doğru yabancı biri yönelmezse, sesini pek çıkarmaz.
dişilerinin kontrolü daha kolaydır, erkeklerine nazaran. dişi köpekler sahibini ve ailesini, erkeklerinden daha çok sahiplenir. güçlü ve kaslı bir yapısı vardır, çenesinin sağlığı ona özel üretilmiş oyuncaklarla desteklenmelidir. eğitimine daha yavruyken başlanmalıdır ve müsamaha gösterilmemelidir, yoksa köpek şımarır ve kontrolün onda olduğu algısına kapılır. güçlü koku alma yeteneği ve çok iyi duyan kulaklara sahiplerdir.
ailesinde bu köpeği eğitebilecek ve aile köpeği haline getirebilecek biri varsa, tavsiye edilen köpektir.
Rottweiler ve Dogo Argentino, köpekler aleminin iki yenilmez kralıdır.
iki cins üzerinde yapılan en önemli tesbit: Rottweiler hırsızı eve sokmadan dışarıda haklar, Dogo Argentino eve alarak içeride haklar.
Dogo Argentino, sessiz ve sakindir.
Sahibinin güçlü bir sorumluluk duygusuyla sahip olması gerekir.
Arjantin asıllı ve baya tehlikeli bi köpek türüdür. Başta romanya ve singapur olmak üzere 10 dan fazla ülkede yasaklanmıştır. Beyaz ölüm meleği olarak adlandırılır.