Dişin kendine has yapısını zımpara gibi biseyle bozuyorlar biz de ooooo dişim bembeyaz diyoruz. Doğru fırçalama ve iyi bir macunla günlük diş fırçalayın buna ihtiyaç kalmaz . Arada misvak da kullanılabilir.
--spoiler--
Sosyal medyada beğeni peşinde koşanlar, bu sefer de diş beyazlatma videoları yayınlamaya başladı. Bu videoların bazılarında kişi karbonat, diş macunu ve benzeri malzemeleri alüminyum folyoya dökerek dişlerine yapıştırıyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise dişlerinin beyazlığının sırrının muz kabuğu, karbonat, limon veya tuz ile diş fırçalamak olduğunu öne sürüyor... https://bit.ly/3Hz2pLL
--spoiler--
hakkında en detaylı bilgiyi (bkz: https://bit.ly/2MNIDno) adresinde bulduğum dişçilik işi. şarap ve kahve gibi boyayıcıların müptelası olduğum için rengi değişen dişlerim için düşündüğüm bir işlem aslında. gelişen teknoloji ile hiç de dişlere zarar vermediğini lazer destekli yapıldığında baya baya bembeyaz dişlere kavuştuğunuz bir teknik. ama yinede dişler için yapılacak en baba hareket günde 3 defa fırçalamak bence.
Dişin doğal rengi tam olarak beyaZ değildir . Uyguladığınız tuz, karbonat gibi yöntemler dişi zamanla güçsüzleştirecek ve diş minesinin çizilmesine sebep olup daha kötü görünmesini sağlayacaktır.
Diş hekimleri, etken maddesi hidrojen peroksit olan bir madde ile bleaching(ağartma) yapıyolar dişlere. Söylendiğine göre zarar vermesi bir kenara, faydalıymış bile(diş hassasiyetini azaltıyomuş).
en cok isime yarayan pratik bilginin basini ceker disi kabartma tozuyla fircalamak. aninda kar beyazi, ancak cok sık fircalamamk gerekir dis minesi acisindan.
diş beyazlatma ücretlerinin 600 lira ile 3000 lira arasında olduğunu öğrendiğimde "amanin booov" diye çığlık attığım durum, lan keşke dişçi falan olsaydık be. *