dizilerdeki lise gencliğinden farkı yoktur. kavak yellerinde aslı öss'ye girdi tıpı kazandı lan, kime hikaye anlatıyon sen? o zaman ben bu calısmamla acıbadem'in özel burslu 10 kişil kontenjanından 1. olarak yerleşmiştim. Hani şimdi nerdeyim?! Yemişim öle kazanmayı... Bi de kızın tipe bak hangi tıpçı o halde be utanmaz arlanmaz!!
bir sürü sorunları olan gençliktir. tamam herkes sorun yaşar da bu kadar dramatik olaylar üstüste, entrikalar falan çok kolay değil. ders çalışılmaz ama bir şekilde ders geçilir. ne biliyim sınav öncesi not toparlama bile yapılmaz milletten ki üniversite okunduğunun işareti o olaydır.
hepsinin evleri dayalı-döşeli olup evlerinde sadece kuş sütü eksiktir efendim. son model eşyalar buzdolabında envai çeşit yiyecek-içeçek. onlar öğrenciyse biz neyiz diye düşünüyorum.
genelde parasızlıktan yakınıp taksi tercih ederler. vize ve finalleri olduğunu söylerler fakat ellerinde uyduruk kitap taşımaktan başka bir şey yapmazlar. hepsi aynı lisenin aynı sınıfında okurlar ama biri tıp fakültesine biri sinema bölümünü kazanır. ayrıca tüm anne babalara üniversite gençliği birbiriyle yatıp kalkmaktan başka bir işe yaramaz mesajı verirler, hatta kızlarınız gizli gizli evlenir derler.
kızların sürekli hamile kaldıkları ve tipsiz erkekleri seçtikleri gözlemlenen ve bunu bir de utanmadan ailesinden ayrı olarak okuyan üniversite öğrenncilerine ithafen yapan dizilerdir. aileleri kalpten götürmeye niyetlidir sanırsınız.
hayatın sadece bir kız ya da erkek bulup öpüşüp, yiyişmekten ibaret olmasının yanı sıra, alakaları olmayan bir mevzunun müdavimi olup karanlık işlere bulaşan tiplerdir. hayır bir kere görmedim ki "hacı şu sınava çalıştım hoca ff ile bıraktı ya" gibi gerçek hayattan diyalogları.
genelde tıp,mimarlık,hukuk,tiyatro filan okurlar...hiç aktüerya ya da sınıf öğretmenliği okuyuna rastlanmamıştır tarafımca... çok az kişinin dört senede yaşayamadığını bir yılda, çoğunlukla da ilk yılda yaşarlar.mutlaka hoca ya da asistanla ilişkisi olan kızlar olur vs.
vize olmuyor final olmuyor. Universite hayatının yanlış aksettirlmesine yol açan bu diziler; izleyen grubunu olusturan lise öğrencisi gençlerimizin tercihlerini farklı yapmasına yol açabiliyor.
Operatör reklamlarinda da gordugumuz tek dertleri hangi operator hangi hizmetleri sagliyor nerde konser var hangi operator nerde indirim sagliyor gibi seyler olan gencliktir ulan dandik bir markanin urunlerinde kus kadar indirim yapiyor veya dandik bir muzik grubunun konserine indirimli bilet veriyor diye onlarin kol gibi faturalarina katlanip bi de hala hayattan mutlu bi universite gencligi varsa herkes dolgun maasli bi ise girmeyi garantilemis galiba.
ebeveynlerimi cok yanlis yonlendiren dizilerdir bu nemrutlar. ulan herif paranoyak oldu. annem desen ayri terane. gidipte o bar senin bu bar benim sabahlayacagim, ilk firsattaki ertesi sabahta yabanci bir yatakta cirilciplak uyanacagim falan saniyorlar.
bir teknik üniversite değillerdir. izledik izledik onlar gibi olacağımızı zannettik, bak noldu şimdi? 60 erkek bir sınıfta uçan dişi sineklerle flörtleşiyoruz.
Bütün lise hayatı boyunca amerikan pastası gibi bir üniversite hayali kurup, duşların ortak olduğu mekan beklerken harran üniversitesine gidip olay bu muydu dedirten gençlik.