bugün

yakın dönemde ortadan kalkacak sorundur. çünkü duyarsızlık bu şiddette devam ederse; yakında yozlaşacak bir dilimiz bile olmayacak. güzelim dilimiz türkçe tarihe gömülecek.
msn kullanımının bu kadar hızlı yaygınlaştığı, okuma alışkanlığının da ters yönde aynı hızla devam ettiği toplumumuzda hakedilmiş bir yok olmadır.
teknolojiyi geriden takibin doğal neticesidir kimi zaman;
(bkz: macro yazmak)
(bkz: format çekmek)
(bkz: compact disc)

bazen de özentidir;
(bkz: abandone olmak)
(bkz: refer etmek)

bazen de yorum yoktur;
(bkz: falan olmak)
(bkz: yane)
msn'den ve sms'lerimizden pay biçin.. k yerine q, v verine w yazmak; sesli harflere düşman olmak türkçe'yi yozlaştırmak değilse nedir? sokakta gördüklerimizden; pazar yerine bazaar yazmak, spor yerine sport yazmak, site yerine city yazmak özentidir ve yalnıştır.
(bkz: zehirli köfteyle zehirlenesice msn userleri)
arkadaştan gelen bir smsle bunu daha iyi anladım:
'uleyn insan yavrusu seni daha fazla beklemiicem yorul geldi bana.'
yazı yerine entry yazmak;
kullanıcı yerine user yazmak;
sss (sıkça sorulan sorular) yerine faq (frequently asked questions) kısaltması kullanmak;
bozucu, yağma yerine spoiler yazmak.
düzenleme yerine edit yazmak.
vs vs vs.
Dilde olmayan görevleri sözcüklere yüklemek şeklinde de ortaya çıkar:
-Korkunç güzeldi film.
-inanılmaz güzeldi.
Birincisi Türkçede korkunç diye bir zarf yoktur. Çok zeki arkadaşlar bunu henüz anlayamamışlar. Anlaşılan "çok" sözcüğü yerine kullanıyorlar ki azlık çokluk zarfıdır doğru kullanım olacaktır.
ikincisi benzer bir yanılgıdır. inanılmaz diye bir zarf da yoktur. Aynı sözcüğü yani "çok" sözcüğünü kastederek kullanıyorlar.
işin komik tarafı bir sözcük zaten aynı görevi ve anlamı veriyor. Böyle bir durumda sözcük icat etmenin alemi nedir?
Kendi dilimize sahip çıkamama durumumuzdur. Abi gül gibi imrenilen harika bir dilin var. Öğrenmesi oldukça zor ama zengin bir kültüre sahip. Her yiğidin harcı olmayan bir dil. Kalkıp ota boka bildiğin diğer dillerin karşılığını kullanırsan yazık olur. Dili yerinde kullanınca güzel. Tamam gerekli olabilir ama artık günümüzde her 10 kelimeden 5'i dış dillerden yerleşmiş dilimize . Münazaralarda bile buna dikkat edilmesi gerekirken jurilerin yangına körükle gitmesi durumudur. Feedback nedir ? Geri dönüt demek çok mu zor. Diline mi yapışacak. Yok illa kullanılacak o kelimeler.