Şu tarlayı sür deseler bu kadar ızdırap edici gelmez. Arkadaş fikir akımlarına baka baka adam Smith i rüyamda göreceğim yakında. Herifin kendisi bile altın standartına bu kadar ilgi göstermemiştir lan.
Yüzlerce kişiyi binalara tıkarak hepsinden aynı kitapları okuyarak aynı sonuçlara varmalarını bekleyen bir eğitim anlayışının ortaya çıkardığı uyduruk bir terim. Suni, insan doğasına aykırı bir eylem aynı zamanda. merak ettiğimiz, kafamızda yeni soru işaretleri yaratabileceğimiz konularda derinlemesine okuma yaptığımız eyleme "kişisel öğrenme" derken kırtasiyeden on liraya aldığımız sınav notları, ya da ders slaylatlarını okumaya des çalışma diyoruz. Bu yüzden dikkat dağınıklığına sebep olan dandik bir eylem zaten. Bu nedenle ileride bir çocuğum olursa ona derslerini çalıştın mı diye sormak yerine bugün yeni bir şeyler öğrendin mi diye sorabilirsem kendimi aşırı havalı hissedebileceğim. Ben yandım bari yükselen yeni nesil yanmasın.
Pomodoro Tekniğinin Vadettikleri
Zamanla birlikte çalışın, zamana karşı değil.
Kendinize yüklenmeyin, baskıdan kaçının.
Dışarıdan gelen dikkat dağıtıcı unsurları etkisiz hale getirin.
Daha iyi bir iş-yaşam dengesi kurun.
alıntıdır.
deneyin, başarısız olsanız da süreği (iterasyonu, tekrarı) korumaya çalışın. işe yarayacak.
ne yazık ki öğrenim hayatımın son demlerinde faydasını anladığım çalışma durumu. ders çalışmayan biri değildim ama şunu anladım ki, hani bir önerme söylerler ya. ama kelimesinden önce söylenilenlerin hiçbir önemi yoktur diye. bence dünyanın en büyük yalanı. bir cümleyi bağlama durumuna nasıl önemi yoktur diyebiliriz. bununla da ders çalışma ile bağlantı kurdum. tüm normal şartları göze alarak olaya şöyle baktım. hatta türkçe de sorularda bile çıkıyor. mesela bir cümle. sınavı kazanabilirsin ama bunun için çok çalışman gerek. gibi.
bir durum. umarım çalışan herkes karşılığını alır. eğitim ve sınavla bir süredir ilgilenmediğim için belki ve hatta kızacaksınız ama ben ders çalışmayı özledim.