bugün

windows un aşırı ölçüde enerji tüketmesinden mütevelli çok yoğun gpu kullanımı gerektirmeyen aktivitelerde kullandığım işletim sistemi. hem hafif, hem stabil, hem de son kullanıcıya uygun.
mint 17.2 kullanıyorum memnunum.
en sevdiğim linux dağıtımıdır kendisi.
şimdi androidim de.

görsel
kde ile birlikte harikalar yaratan GNU/Linux dağıtımıdır. çok fazla dağıtım denedim fakat en az sorunlu ve en düzenlisi debian.
pardusla çileştirildikten sonra pardus bilmem ne olarak çıkarıldı.

tabi pardus kısır kaldı.

Kim nick diye almış la bunu.
silkerim* arch ını deyip şuanda kuruyor olduğum linux'ın en çok kullanılan ve en büyük boyuta sahip dağıtımı.
şu anda 8.0 sürümü aktif olan en kararlı yapıda çalışan linux sürümü. server'lar için muazzam bir yapısı vardır. ubuntu gibi sistemler debian türevleridir.
Ubuntu, linux mint vs. birçok dağıtımın ana kaynağı debian'dır. Şirketler, stabil bir GNU/Linux dağıtımı olmasaydı, kendi ürünlerini böyle rahatça tanıtamazlardı. Debian, daha nice güzel topluluklara ya da yeni organizasyonların büyümesi için toprak olacak kapasitede. Artık microsoft, büyük bir rakip değil. Macintosh, steve jobs'un ölümünden sonra şirket stratejisinde değişiklikler yapıyor. Ama debian geliştiricileri, bu günleri görmek için, çok çaba harcadı. O isimsiz kahramalara, saygılarımı sunmadan olmaz. iyi ki varsınız!...
son yıllarda ubuntu'nun gölgesinde kalan linux dağıtımı. ubuntu bir linux dağıtımı olarak debian'ı temel alsa da, debian ona oranla masaüstü kullanımda oldukça geridedir. kararlı versiyonunda daima yazılımların birkaç versiyon eskisini barındırır.
Unstable sürümü bile diğer dağıtımlar kadar kararlı olan dağıtımdır.
windows kullanmayı gereksiz hale getiren "sağlam" gnu/linux dağıtımıdır. adını bunu yapan ian murdock ve eşi debra'dan almış.* ubuntu dağıtımı da debian tabanlıdır. lenny sürümü makbuldur.
apt gibi gnu/linux uzerinde software install/uninstall i$lerini buyuk oranda cozen ve azaltan bir paket yonetim sistemini yaratmi$ ve yaymi$ dagitim. stabilitesi tarti$ilmaz.

ne var ki stable surumu guvenlik anlayi$i nedeniyle tutucu $ekilde yenilendiginden son kullaniciya cogunlukla testing surumu olan sid ile ula$mi$tir. bu sorunun uzerine gidip ilk buyuk ba$ariyi saglayan ubuntu, son kullanici pazarinda parsayi $u an dahi toplamaktadir.
uzun süre ardından tekrar geri döndüğüm; linux'e sevdalanmamın ilk adımlarından biri.

(bkz: Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır)
4.0'ın net install'u 163 mb'dır. cukkadanak bilgisayarınıza minimum gereksinimleri kurup gerisini kendiniz halledebilirsiniz.

stable release'ler öyle diğer distrolar gibi 6 ayda bir falan sıkıştırıla sıkıştırıla verilmez. adı üzerinde stable olacaksa hiç bir sorun çıkartmaması gerekmektedir. sorun da çıkartmaz.

linux distro'ları arasında "en iyi" lafı uygun değil hiç bir distroya. lakin en hızlısı gentoo ya da lfs, en kolay kurulan ubuntu, türk'e en uygun pardus, en fazlasını yapacağınız da slackware olabilir. ancak en hatasızı debian'dır.

stable'ını kurun, dilerseniz 10 yıl bilgisayara bir daha dokunmayın, bozulmaz.
(bkz: üçüncü nesil silik) *
üçüncü nesil çaylak. geçmiş olsun yazarı. umarım en yakın zamanda aramıza yazar olarak döner.
yazarlara hakaret ettiği için,sırf .aşşak geçmek uğruna gerekli gereksiz başlıklar açtığı için,kendisinden farklı düşünüyor diye millete idiot demeyi,palyaço demeyi marifet sandığı için çaylak olmuş yazar.
adını debian'ı inşa eden ian murdock ve eşi deb'den almış olan linux distro'su.

(bkz: uyumlu isimler)
geçmiş olsun yazarıdır. çaylak olmuştur. en kısa zamanda aramıza dönmesi dileğiyle.

(bkz: buradan yetkililere sesleniyoruz)
(#110478)
sözlüğü indiren * fakat yalvarmalarımız sonucu bize geri veren bir nevi ahmedinejaddır.
actiği basliklar taaa merkurden görünen bir yazar olmakla beraber ne diyecektim ben ya...unuttum... iste ücüncü nesil bir yazardir. *
açtığı başlıklar ve girdiği entry ler ile, lafı 423545 km den yörüngeye oturtmuş yazarın adı. ailecek izliyoruz kendisini.
başlıklarının 423545 km öteden tanınmaya başlaması üzerine, başlıklarını düşünmeye başlayan ve yeni stratejiler ile başlık ve entrylerini daha da geliştirme kararı alan yazar.