bugün

geçen bizim komşunun eşine aldığı süs. yalnız anlamadığım şey adamı dün polisler gelip götürdüler eşine cinayet süsü verdiği için. yasalar çok hızlı değişiyor takip edemiyorum. bilenler aydınlatsın arkadaşlar.
(bkz: kaza süsü)
kepçapla yapılanı da var.
bakın:
http://www.ntvmsnbc.com/id/25282103/
ali atay'ın bu sene eylük ekim gibi vizyona girmesi beklenen yeni filmi. yanlış anlaşılmasın, oynamıyor, yönetiyor. bir seri katilin peşindeki cinayet büro ekibinin komik hikayesi olacakmış.

ölümlü dünya'nın yarısı kadar olsa bana bir sene yeter. ali abi, severek isliyos. kaynak da onedio amk başka sağlam bir kaynak yok. o kadar belirsiz.

https://onedio.com/haber/...liyor-cinayet-susu-847528
teaser'ı hiçbir şey hissettirmeyen film.
Sonunda. iyi bir film.
görsel

bir ali atay filmi.

25 ekim'de vizyonda. fragmandan bayağı umutlandım. Feyyaz'ın 'pablik seks yapah mı?' teklifine kahkaha ata ata güldüm. (bkz: swh)

Izledigim zaman burayı doldururum.

Fragman: https://youtu.be/6qSsCZcnmck
görsel

Bugün sinemada arkadaşlarımla izlediğim bir film..

Gerek oyuncu kadrosuyla , gerekse mizah anlayışıyla büyülenen bu film ,
her sahnede izleyicinin kahkaha sesleriyle bütünleşiyor..

Hatta ve hatta uzun süredir hiç bu kadar gülmemiştim dedirtecek şahane bir film diyebilirim ..

izlemenizi tavsiye ederim..
hiç beklediğimize değmeyen film. feyyaz gürültüsü.
Lafı uzatmaya gerek yok, kötü film.

Ölümlü dünya etkisi yaratır mı diye gittik fakat bitsin artık bu çile diyerek izledik.

Gülenler neye güldü çok merak ediyorum. Uzun zamandır bir filmde bu kadar sıkılmamıştım.
Böylesi derin ve üzücü bir konuya herhalde en iyi, en absürd ve en komik böyle dikkat çekilebilirdi. Ali atay bir çizgi oluşturmak istiyor ve bence başarıyor da ufaktan. Bir kaç kere of hadi hızlı geç buraları dedim ama sonunda unutturdu. Tıpkı ahmet mümtaz bey gibi uğur yücel de devliğini göstermiş. Çok çok yakışmış absürd komediye hatta acaba kara mizaha mı desek?

--spoiler--

Ya bir de çok merak ediyorum binnur hanım o utangaçlıkla feyyazı nasıl öptü ? Çok tatlı, naif, utangaç bir hanımefendi binnur hanım. Görünce bir sorguladım yani. Ama işte büyük oyuncuları ayıran da bu diye kendi kendime cevap verdim. Evet yaptım bunu.

--spoiler--

Cengiz bozkurt da çok yakışmış kadroya. Ne bileyim ya para kazanacaksa böyle derdi böyle güzel anlatan filmler kazansın.

‘Gidelim. gittirelim. Gidimler başlasın.’

Son olarak feyyaz, bul beni.

Edit: müzikler de çok güzeldi.
Bir ölümlü dünya kadar güzel olmasa da fena olmamış iş. Ancak Ölümlü Dünya'da da, bunda da ciddi anlamda "ya keşke şu şöyle olsaydı" dedim. Bu sadece bana da has değil işin doğrusu, genel olarak filmin kritiğini yaptığımızda benzer şeyleri söyledik. Sanıyorum Feyyaz Yiğit'in ekran süresi bunu yaratan, Ölümlü Dünya'da da aynı şeyi söylemiştik diye düşüyorum. Adam komik evet ama bir noktadan sonra onun dışında karakterlerden de bekliyorsunuz ama genelde ağzınıza bal çalıp bırakıyorlar. Ölümlü Dünya benzer bir duruma sahipti.

--spoiler--
Benim kişisel olarak beklentim Cengiz Bozkurt'un karakterine daha çok yüklenilmesiydi mesela. Patlıyor erken ama daha ciddi yüklenilmesi daha da komik olabilirmiş. Ya da filmin başında Alaattin'in almış olduğu o saf karakteri filmin ilerisinde düzeltiyorlar, devam etse mesela yine daha inanılmaz bir damar yakalanabilirmiş. Binnur Kaya'nın karakterini genel olarak Feyyaz ile komedi unsuru katmışlar, o baya itici geldi bana, daha doğrusu o geyiğin uzaması, mesela o karaktere böyle hafif tırsaklık ve eblehlik verilse çok eğlenceli olabilirmiş. Feyyaz Yiğit yine aynı karakteri, kendini oynuyor. Eğlenceli ama daha kısa olsaydı keşke, diğer enteresan karakterleri de insan bolca görmek istiyor.

Filmin bir bence eksisi, cinayet konseptinden bir noktada öyle bir uzaklaşıyor ki filmin sonunda alelacele bağlama hissiyatı hissetmiş. Ölümlü Dünya yine bu konuda hikayesine daha sadık bir ilerlemeye sahipti. En azından öyle hissettiriyordu, bilemiyorum.

Ha arkadaşla çok bu konuda tartışsak bile, ben Ali Atay'ın bu iki filminin bir noktada birleşmesini bekliyorum. Mehmet Özgür'ün bu filmdeki rolü zaten kısacık ve devamlılıkta bir yeri yok, sadece Feyyaz Yiğit ortak karakter ki, hani gerekirse de ikizi falan diye kaptırıp oynatılabilebilir. Sonuçta komedi filmi bunlar, kimsenin takacağını zannetmiyorum buna bu kadar. Aynı ekibe yeni bir görev verilip Ölümlü Dünya'daki ailenin izini sürmesi istenir ve iki tarafta aynı şapşallıklarla birbirinden kaçsa falan, baya baya eğlenceli bir iş çıkabilir ortaya diye düşünüyorum. Umarım kreatif ekipte buna benzer bir fikre sahiptir, böyle bir ortak evren hikayesi görürüz. Ha ona doyabilir miyiz, emin değilim.

--spoiler--

Ölümlü Dünya yı izlerken çok eğlenmemiş kişinin bu filmden mutlu ayrılacağını zannetmiyorum, o mizah anlayışını sürdüren bir yapım çünkü. Ama bence bir tık altında kalmış Ölümlü Dünya'nın, onu bilerek izlemenizi ben tavsiye ederim. Yine bazı sahneleri çok eğlendiriyor ama Ölümlü Dünya kadar sık yapamıyor bunu ne yazık ki.
Maalesef ölümlü dünya etkisi yaratmadı. Küfür komedisi.

Cengiz bozkurt yine efsane.

Keşke biletçi kızı dinleyip mucize aşk izleseydim.
Arkadaşlar yerli sinemamızın seviyesi belli. Kaliteli yapımlarımız sayılı. Böyle bir durumda Cinayet süsü filmi ortalamanın çok çok üzerinde yer alıyor. Lütfen oyuncaları geçmişleriyle ve bu filmi ölümlü dünya ile kıyaslayarak yorum yapmayalım. Her platformdan desteklemezsek şunun kadar bile kaliteli film izleyemez hale geliriz. Yönetmenden oyuncusuna, soundtracklardan çekimlerine kadar gayet başarılı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
ali atay'ın yönetmenliğini yaptığı başarılı komedi filmi.

--spoiler--

bomba imhacının sahnesi, “sik beni” ve düğün konvoyu gözlerimden yaş getirdi. *
--spoiler--
Bol bol güldüren,başarılı oyunculuklar seyrettiren ve finalde güzel ders vermiş filmdir.
Ali Atay'ın mizahını sevenler için kaçırılmaması gereken bir filmdir.Ölümlü Dünya'yı sevdiyseniz yüksek olasılıkla bunu da seversiniz.
görsel

harika bir ali atay filmi.

kendisinin 'üçüncü' uzun metrajı. limonata, sanki biraz daha 'sanat filmi' havasındaydı. Ölümlü dünya ile biraz daha 'kara komedi' havasına girmişti. şimdi ise, tam bir baş belası film var karşımızda. Mecnun, sen ne yaptın ya? (bkz: swh)

film, bir cinayet büro ekibinin, ardı ardına 'işlenen' cinayetleri çözmesini konu alıyor. 'işlenen' kelimesini niçün tırnak içinde yazdığımı ise filmden sonra anlayacaksınız.

daha ilk plan'dan itibaren içine çekti götürdü film beni. Büyük bir özdemir erdoğan hayranıyımdır. film başlar başlamaz özdemir erdoğan'ın sesinden 'uzun ince bir yoldayım' türküsünü duymak, anlatılmaz bir olay benim için.

Ayrıca, sayın ali atay, o ne güzel fotoğraflar? o ne güzel planlar? Hayran kaldım. Filmin orasına burasına serpiştirdiğin o göze hitap eden nesneler, olaylar yok mu? Bayılıyorum buna. Epey başarılıydı, bunu çok sevdim.

Karakterler de diğer iki filmine göre epeyce daha derin ve oturaklı. bir olaydan sonra hangisinin nasıl tepki vereceğini tahmin bile edebilirsiniz dikkatli izlerseniz. Dizdar koşu karakteri ile harikalar yaratan (bkz: feyyaz yiğit)'i ise kınıyorum. Yıllarca '8-9 senedir kendimi iyi hissetmiyorum' diye bizi kandırdı. (bkz: swh)

Diğer oyunculara zaten diyecek söz yok. Uğur yücel, binnur kaya, cengiz bozkurt. Hepsi şahane. Kadir çermik ise ayrı şahane. Bu kadar büyük bir performans beklemiyordum.

Ayrıca, tebrikler ali atay, en iyi filmini yapmışsın.

Neyse, gidiniz, gittiriniz, gidimler başlasın. (bkz: swh)
(bkz: ketçap) (bkz: kan efekti) şeklindedir.
görsel

görsel

Ali Atayın üçüncü yönetmenlik denemesi. iyi ama daha iyi olabilirdi.
ali atay'ın diğer iki filmine göre zayıf kaldığını düşündüğüm film. kötü film diyemem ama biraz zorlama roller vardı sanki. hiçbir şey tam değildi.
genç elemanın içine ettiği film. konu güzel. aslında bayağı eğlenceli bence.
görsel

Spoiler, en komik sahnesi
feyyaz yiğit stand-up ı gibi film olmuş.
izlenirse cengiz bozkurt'un yüzü suyu hürmetine izlenir.
Çok saçma film ama bazı yerleri güldüren film.