etkileyici bir film.yaşam şekli yolsuzluk olan bir sürü ufaklığın gettolar daki yaşamlarını konu alıyor.ayrıca;
(Film, gücünü ve kavgasını uyuşturucu savaşlarından alan Tanrıkent'in hikayesini, 60'lı yıllardan itibaren ele alır. Arka sokaklarda yaşayan iki arkadaşın hikayesini takip etmeye başlarız. Kendilerine farklı yollar seçen çocukların gözünden Tanrıkent'in yokedici gelişimine tanıklık ederiz...)
Tanrıkent 2002'nin olay filmlerinden biri. Rio De Janerio'nun suç dolu gecekondu mahallelerinden geçen, altüst edici bir film. Brezilya'dan gelen Protesto (La haine) diye tanımlandığını da ekleyelim.)kaynak. (bkz: beyazperde.com)
60 lı 70 li ve 80 li yıllarda brezilya'nın gettolarında yasanan sefaleti, getto gangsterleri arasındaki savasları ve burdan bir fotoğraf sanatcısı olarak cıkan buscape'nin hayatını gercek ve de komik bir sekilde anlatan güzel bir film.
brezilya'nın arka sokaklarını bir çocuğun gözünden anlatan harikulade film. her bir sahnesi adeta bir fotoğraf karesini andırır ve izleyiciyi alır götürür. yedinci sanatın tadına tam anlamıyla varabilmek için mutlaka izlenmesi gereken filmerdendir.
rio de janerio'nun varoşlarında geçen ve çok tanıdık gelen bir film. suçlu yaşı çok küçük, silahla gezmek ve çeteye dahil olmak için savaşmak var bu varoşlarda. herkes seyretmeli bence. istanbul varoşlarının gelecekteki hali sanki.
yapı kredi' nin bahar şenlikleri kapsamında bazı üniversitelerde düzenlediği "film gezgini" organizasyonunda yer almış olan, izlenmesi gereken bir film.
film 1960 ve 1970 lerin Rio de Janerio'sunda geçmektedir. Bir üçüncü dünya ülkesinin üçüncü sınıf vatandaşlarının suçla yoğrulmuş hayatlarını kendisine konu edinen film, hayatın acımasızlığını izleyicinin gözüne sokma amacı gütmektedir.
yahu onu bırakın da filmde bir muz fantazisi vardı, koparmıştı beni..
realist bir üstyapıt. kendimize bile itiraf edemeyeceğimiz kimi gerçekleri umarsızca ifşa eder. ilişkilerin giriftliğinden yok artık pozisyonunu alırsınız.
varoşlardan kurtulmak isteyen bir çocuğun ve çevresindekilerin uyuşturucu-gençlih-silah üçgeninde anlatan iyi bir film. Yönetmenin büyük sözler söylicem havası olayın gerçekliğini düşürmüş olsa da çarpıcı bir yapıt.
orjinal ismi cidade de deus olan imdb'den 8.8 puan almış garip ve bir o kadar da etkileyici bir film. filmde gerçek bir olayın anlatılması filmin etkileyiciliğini arttırıyor, brezilya'da çeteleşmenin sınırlarının aşılmış olduğu, insanların kontrol eksikliğinde ne derece canavarlaşabileceğini gözümüze gözümüze estetik bir çekimle sokan film. izleyin derim...
sinema tarihinde the godfather'le aynı tadı yakalayabilmiş tek film.
o ne kadar kurguysa, bu o kadar gerçek. onda üst tabakanın şatafatlı dünyası, bunda sefalete mahkum insanların gerçek öyküleri var. onda tercih hakkı vardı, bunda yok. kesinlikle izlenmesi gereken bir belge film.
tv8 in berbat bir düblajla izletilen enfes filmler serisinin şimdilik son halkası. adamın lakabı kırmızıkafa ama sevgili arkadaşlarımız yabancı olmasın endişesiyle havuç diye çevirmişler..
aa kendimi hiç yabancı hissetmedim ne güzel..
tıpkı çocuklar duymasın izler gibiyim.
evet evet o bizden biri..
günümüz brezilyasının ve dünyasının birebir sinemaya aktarımı. film demeye dilim varmıyor bu şahasere. lord of the flies nasıl sizi binbir duyguya zerk ediyorsa cidade de deus da ondan eksik kalmıyor.