cep telefonunun statü göstergesi olduğu bir ülke

entry23 galeri0
    23.
  1. metaya sahip olmaya anlam yüklemiş vatandaşlara sahip olan ülkedir.
    1 ...
  2. 22.
  3. okuması çok zor ama cep telefonu türkiyede çok önemli bir statü belirleyici olduğuna inanılır ki. herkes için geçerlidir
    0 ...
  4. 21.
  5. 2000liralık telefonun neyiyle hava attıklarını zannederler anlamadım hiç. yani benim gözümde o telefonu yapan sen olursan bi kıymetin olabilir.
    mesela; araban çok güzelmiş
    araba işte
    ama çok güzel araba yaaa
    lan olum ben yapmadım arabayı aldım sadece, gibi.
    1 ...
  6. 20.
  7. (bkz: sonradan görme)
    (bkz: markacılık)
    (bkz: özentilik)

    muhafazakar bir akrabaya yöneltilen soru: "neden ademin ısırdığı elmayı logo olarak seçen lusiferyanların ürünlerini çok matah ve diğer ürünlerden çok fazla artıları varmış gibi hatta olsada sanki siz o artılardan yararlanıyormuşsunuz gibi, trilyonlarınız olsa bile kalkıp 2500 lira gibi 3-5 aç insanın karnını rahatlıkla doyurabilecek bir parayı verme suretiyle alıp cebinize koyup taşıyorsunuz?"

    ve soru karşılığında akrabanın sizi adam yerine koymayıp cevap bile vermemesi yüksek ihtimaldir.
    Hı hı haklısın diyerek gülüp geçebilir. Bu yolla egolarını tatmin edebilecektir.

    (bkz: angutluk)
    (bkz: çelişki)

    not: yazar, klavyesi ve bedava harita uygulaması olduğu için nokia e72 sahibi.
    1 ...
  8. 19.
  9. bu ülkede kurunun yanında yaş da yanar.

    gösteriş yapanlar çok var

    ama telefonu saklamadığın zaman

    telefonla hava atıyor deniyor

    telefonun nesiyle hava atayım ben mi ürettim telefonu?
    0 ...
  10. 18.
  11. kompleksli ve boş-bomboş ülkedir.
    0 ...
  12. 17.
  13. 16.
  14. yanılgıya düşen,vahşi kapitalizme yenik düşen,statü olarak düşünen insanların çoğunlukta olduğu ülkedir. * * *
    (bkz:Olmasa da cebimde beş kuruş para
    Cebimdeki telefon on numara )
    0 ...
  15. 15.
  16. 14.
  17. insanlarda herşeyin en iyisine sahip olma arzusunu karşılama ihtiyacının neticesidir. iyi giyinmek isteriz, iyi bir arabamız iyi bir evimiz olsun isteriz. ancak maddi imkanları biraz zorlayarak bilhassa 25 yaş altı gençlerin edinebileceği en iyi şey cep telefonudur. yani ne de olsa ev alamaz araba alamaz bari telefonum iyi olsun der. kınamamak gerek. ancak mantıklı değildir sadece telefonlaşma ve mesaşlaşmak için telefona 2 milyar vermek. (#13021628)
    1 ...
  18. 13.
  19. türkiye'dir bu ülke. meseleyi hep yanlış anladık zaten.

    (bkz: ) kerameti feste arayan millet.
    0 ...
  20. 12.
  21. canım ülkemdir. 36 taksitle bin küsür liraya telefon alan bu tip, tek kontorle haftalar geçirir, saga sola ödemeli atar, wireless tan baglanarak bedavaya teknolojik takılır. Mesele takoz w810 ile ayda 200 lira fatura ödemektir.
    2 ...
  22. 11.
  23. kesinlikle türkiye değildir.
    zira 2011 itibari ile çocukların bile elinde bir telefon vardır.

    bahsedilen zaman dilimi, telefonun ilk çıktığı zaman dilimi ise birşey diyemem.
    çünkü o hataya bende düştüm.
    nokia 5110'un ilahlaştığı dönemler.
    0 ...
  24. 10.
  25. 9.
  26. kesinlikle türkiye' dir. sadece telefon için değildir bu durum. insanların yaşama amacı sanki sadece gösterişli olmak.

    örneğin yaşadığım şehirden örnek vereceğim. hatay' da her 1 insana 2 araç düşmektedir ve normal bir yaşantısı olan insan cip, spor araba yani; pahalı araç kullanıyor. kendini alanında geliştirmiş bir büyüğümün söylediği şey şuydu : insanların yaşam felsefesi sadece gösteriş olmuş. tanıdığım birkaç insan, durumunu bildiğim, nasıl yaşıyabileceğini tahmin ettiğim insanlar kendini lüx bir yaşam sürüyormuşçasına gösteriyor. bence çok yanlış.

    aynı şey telefon için de geçerli. okulumda öğrenciler telefonlarını sıranın üstünde bırakıyor. - benim bu telefonum var hahaha diye.

    tek söylediğim şey : yazık.
    1 ...
  27. 8.
  28. hemen hemen her ülkede bu böyledir, bizim millet biraz daha görgüsüz olduğundan bizimki çok göze batıyor.
    1 ...
  29. 7.
  30. elimdeki 7. senesindeki telefonla yaşayıp gördüğüm olaydır. (bkz: 6630)
    1 ...
  31. 6.
  32. şimdi ben "iphone 4'ü o amaç için kullanmıyorum" diyeceğim. yazar burada kendinden bahsetmiş bakınızı verecekler. genellemezsek doğru olan bir ülkedir diyelim sıkma bir tanım olarak. ki çoğu lüks telefon sahibi arkadaşım veya tanıdığım da telefonlarıyla gösteriş yapmıyorlar. hı hı zenginiz falan biz.
    2 ...
  33. 5.
  34. "ye kürküm ye 'ciliğin" hakim olduğu bir ülkeden zaten beklenmesi gereken bir durumdur.
    1 ...
  35. 4.
  36. insanların başarılarından çok kullandığı eşyaların pahalılıyla dikkat çektiği ülkedir.
    0 ...
  37. 3.
  38. en lüks arabaya binmek en son çıkan cep telefonunu kullanmak ama yiyecek ekmek bulamamak. böyle şeyler cidden oluyor bu memlekette.
    1 ...
  39. 2.
  40. iki sohbetlik, iki kahvelik statü sahibi insanların olduğu ülkedir. gerçekte gösteriş meraklısı ve yalancı olduklarını anladığınızda kısa sürede uzaklaşırsınız insanlarının ülkesi. cep telefonu önemlidir çünkü pahalıdır iyi olanlar ve buna göre iyisi alınmalıdır ama doğru nedenlerden dolayı, hava atmak için değil.
    1 ...
  41. 1.
  42. (bkz: türkiye)

    elinde iphone4 olduğu halde ödemeli arayan insanlardan tutun da akbilinde son 3 tl si kalmış blackberry 9800 sahiplerine kadar bir çok insan cep telefonunu tamamen statü için kullanmaktadır. telefonuma bak beni anla hesabı...

    Aylık geliri 1500 tl olduğu halde 1 aylık maaşından daha fazlasını bir telefona verip o telefonla da facebook ve surfingden başka bir bok yapmayarak takılan, ve telefonunun arkası her gittiği yerde masanın üzerine koymaktan dolayı artık çizik içinde olan insanlar sayesinde cep telefonu sektörü ülkemizde almış başını yürümüş durumdadır...

    her köşe başında bir telefoncu ve tv lerde her 2 dakika da bir gsm operatörü reklamı bunun en iyi göstergesidir.

    2010 da türkiye de satılan sıfır ve faturalı cep telefonu cirosu 17-18 milyar dolar civarlarındadır. ve devlet bu cirodan ithalat esnasında %43 lük bir vergiler toplamından sonra ise %18 lik bir kdv daha almaktadır.

    Sıfır satılan cep telefonlarının değişim süresi ortalama olarak 5 aydır. yani kullanıcıların büyük bir çoğu telefonu aldıktan en fazla 5 ay sonra ya kaybediyor, bozuyor, sıkılıyor, kısacası bir şekilde telefonlarını değiştiriyorlar.

    bir insanın 1 sene içinde cep telefonuna harcadığı para telefonu, konturü, faturası, interneti, vs derken ucuz yollu bir araba parasına denk gelmektedir neredeyse.

    bu tiplerin aldığı iphone 4 ten sonra bile bir sikime benzememe durumlarından ise hiç bir şekilde bahsetmeyi düşünmüyorum...
    41 ...
© 2025 uludağ sözlük