müslümanların cehennemlik dedikleri insanlara bakıyorum. bunların içeriside her alanda mucid, bilim adamları ve düşünürler dünyaya yön vermiş rock yıldızları vs. uzun olmasın. birde islam alemine kur ana sünnete bakıyorum, hele bir de yaşadıkları ülkelere ve tiplere bakıyorum, buradaki çomarlara ergen cahil bilmiş, kraldan çok kralcılara bakıyorum, bir garip hüzünle bir gülümseme beliriyor yüzümde. evet cehenneme gitmek ayrıcalıktır diyorum.
ben bu dünyada ikisini de yaşadığımı düşünüyom cennet ne kadar sınırsızlık ve sonsuz güzellikse bu da öyle bi ölüm ateşini yanmasını bilmiyorum sadece ruhen bile berbat bişi lan allam sen affet.
Dante, Cehennem-Araf-Cennet üçlemesinden oluşan ilahi Komedya yapıtında; “Bu yüzden yitiğiz biz, başka bir suçtan değil, tek cezamız, umutsuz bir özlemle birlikte yaşamamız” der.
Cehennem filmi Dante 'nin cehennem tasviri ve sözlerinin bir bulmaca gibi yerleştirildiği , şehirlerin sembollerinin kullanıldığı bir film.
_____Spoiler____
Fikir olarak bazen benim de düşündüğüm bir konuyu ele alıyor . insanlık dünya kapasitesinin üstünde bir sayıda ve kaynaklar yetmiyor daha iyi bir gelecek için kimyasal silahla insanları öldürsek ya da böyle bir şeye kalkışsak ne olurdu
Ortalama bir film konu daha güzel işlenebilirdi. istanbul'un kullanılması ve sanatsal açıdan yansıtılması beni etkiledi.
Benim bu konuda asıl takıldığım şu ki; bazıları gitmiş de görmüş gibi anlatıyor. Şöyle ateş, böyle zebaniler, şöyle yanacaksınız, böyle harlanacak o ateş... duyan da zanneder ki çok muteber bir müslüman. işte buna illet oluyorum.
Sen islama hizmet mi etmek istiyorsun? Dinimizin güzelliklerini, kolaylıklarını, iyi insan olmanın/iyi bir müslüman olmanın gereklerini ve gerekliliğini anlatsana. Niye çoluk çocuk demeden insanları korkutuyorsun? Yapma etme.
arapçası cehennem olan bu sözcüğün kökeni antik israillilere kadar dayanır. ibranice ge hinnom denilen bir yerde, antik israilliler molek isimli puta, çocuk kurbanlar sunardı. çocukları sunaklara koyup yakarlardı. ayrıca suçluların cesetleri de burada yakılırdı. hinnom; gözyaşı,ağıt gibi anlamlara gelmektedir. " ge " ise vadi anlamına. ge hinnom "göz yaşı vadisi" anlamına gelmekte özetle.aramcada ise gehinnam olarak geçmekte.
ibranice gözyaşı vadisi anlamına gelir. Antik yahudilerde o dönem çok tehlikeli ve yanlış olarak bulaşıcı bir hastalık olarak görülen cüzzam gibi hastalık taşıyanların canlı canlı yakıldığı, muhtemelen kükürt yoğunluklu,pis kokulu bir bölgedir.
Korkutucu tasviri önce museviliğe oradan da copy-paste olarak islama geçmiştir.
müslümanlar cehennemin var olduğu bir sistemin adil olduğuna inanabilmeleri akılalmaz bir şeydir. ben bu durumun kesinlikle beyindeki bir kör noktadan kaynaklandığını düşünüyorum.
neden mi?
ışid'in insanları yaktığı bir videosunu izlemenizi istesem, ardından yorum yapmanızı istesem ne dersiniz? insanların yakılması eylemini nasıl nitelendirirsiniz?
vahşilik? canilik? adaletsizlik? videoyu sonuna kadar izlemeye dayanabilecek misiniz? ne suç işlemiş olursa olsun hak etmiştir diyebilecek misiniz?
istiyorsanız şuan deneyebilirsiniz internette tonla işkence videosu var, konunun ışidle alakası yok açın izleyin.
izleyin çünkü insan vahşetin boyutunu ancak görselleştirildiği takdirde anlayabiliyor. bir insan yakılacak dediğinde bunun sizde oluşturduğu etki ile yanmış insan görseli gördüğünüzde sizde oluşacak etki arasında dağlar kadar fark var. bu yüzden islam'ın vaat ettiği adaleti anlayabilmek için vahşete tanık olmak gerekiyor.
islam'In kuran'da tasvir ettiği cehennem internette bulabileceğiniz tüm videoların toplamından daha çok şiddet doludur. cehennemdeki ateş daha bir azap vericidir. insanlar tekrar diriltilip diriltilip tekrar yakılacaktır. dahası sonsuza kadar o ateşte yanacak olanlar var. sonsuzluktan bahsediyorum! soruyorum size hangi eylemin cezası sonsuzluk olabilir ki?
allah adaletli olmalıdır. sonlu ömre sahip bir varlık, nasıl sonsuz cezaya hükmedilebilir?
basit bir internet videosuna bile itiraz ediyorken şu denklemin mantıksızlığına itiraz etmediğiniz için ahlaksızsınız.