gözyaşLarı iLe eşLik ediLen türk sinema tarihi'nin en samimi fiLmLeri arasındadır.. tarık akan, haLit akçatepe ve fiLmin küçük kahramanı -adını biLmiyorum- o kadar gerçekçi ve samimi roL yapmışLardır ki bu kahramanLarı koLayca benimsersiniz.. fiLmin içeriği kadar, fiLmin şarkısıda izLeyiciLeri derinden etkiLer.. kesinLikLe izLenesi, saLya sümük ağLanası, ayakta aLkışLanası bir fiLm..
içinizde böyle bi acı hissetmenize sebep olan,kahramanlarıyla beraber üzüldüğünüz, çaresizce izlediğiniz filmdir. olaylar o kadar gerçek yansıtılmıştır ki duygu sömürüsü fln da diyemezsiniz.
o hüzünlü müzik eşliğinde ağlarsınız, televizyon açıktır, çocuk da ölmüştür..
az once star tv ekranlarında son sahnesi yakalanan film. televizyon alınmıstır kral koltugu da yapılmıstır kahramana ve agabeyi uyandırmaya gittigine kardesinin cansız bedeni ile karsılasır.gozyasları sel olup gitmiştir.halit akcatepe nin de kahraman ın ellerini oksaması opmesi insanın icini acıtır gider.
yoğun, kötü bir sefaleti ve günlerin getirdiği umutsuzluğu anlatan hüzünlü film. o insanlara karşı o kadar büyük bir şefkat ve merhamet hissi duyarsınız ki, kıllarına zarar gelse sizin yüreğiniz cız eder. adile naşit bilmeden anlamadan nasihatleri sıralarken tarık akanın durumuna düşersiniz, pavyondaki konsomatrisi halit akçatepeyle beraber tanırsınız, eşeğin arkasından küçük kahraman gibi ağlarsınız. çok acıdır film, o kadar gerçekçidir ki hayallere yer kalmaz.
iç burkan bir film. güdük necmi olarak güldürmeyi çok iyi başarmış halit akçatepe; arkadaşı için elinden bir şey gelmeyen, ama canını vermeye hazır delikanlıyı o kadar iyi oynamış ki, gözyaşlarınızı başka filme saklayamıyorsunuz.
tarık akan ve halit akçatepeyi onca kakarakikiri rolde izleyip sonrada bu filmde hüngür hüngür ağladıktan sonra vay be ne oyuncularmış dedirten film.sanki daha önce hiç izlememiş gibi sanki kahramanın öleceğini bilmiyormuş gibi izliyorsunuz her defasında.hele ki halit akçatepenin sanki kendi kardeşiymişcesine gösterdiği çaba.bu arada hüznüne çok kapıldıysanız filmin,küçük kahramanı aliye'deki doktor kahraman olarak kanlı canlı görüp etkisinden kurtulabilirsiniz.
insanın çaresizliğini ele alan bit türk filmi. çok duygusal bi konusu olmakla beraber film in müziği insanı alıp bambaşka diyarlara götürmektedir. ayrıca babamın ağladığı tek film.
izlerken agladigimi hatirladigim ilk film. kelimelerin manasini yitirdigi, senaryonun icine girip sonunu degistirme istegi uyandiran, bitiminde insani derin dusuncelere gark eden yapim.
sinirli kişilerin, karşısındakine karşı kendilerini zor tuttukları anda, dişlerini sıkarak ettikleri hitap şeklidir ayrıca. genellikle patlamanın, küfür salvosunun hemen öncesinde, son sabır taşının bulunduğu yerde çıkar ağızdan.
Her izlendiğinde insanı yamultabilen, kaybetmeye mahkum insanların filmi. Babam ve Oğlum ile birlikte Türk sinemasının en acıklı filmlerinden birisidir *. Filmin her karesi, hüzün ve gözyaşına boğar izleyenleri. Filmin, Cahit Oben tarafından yapılmış müzikleri ise, filmin kalitesini 3-5 kat daha yukarıya taşır. Filmin en önemli özelliği ise, her izlendiğinde adamı ters-düz edeceği bilinse de, gene de izlenmesi ve gene ters-düz olunmasıdır. Bir aralar Star'da sürekli yayınlanmaktaydı, ancak uzunca bir zamandır yayınlanmıyor sanırım.*
yaşamanın değerini ve kaybedeceğini bilmenin yıkılmışlığını filmdeki bütün karakterlerin gözlerinden okuyabileceğiniz, gelmiş geçmiş en iyi türk filmlerinden biri.
metin akpınar da filmde rol almıştır ve diğer bütün oyuncuları gibi o da aşmıştır bu filmde.
sözün bittiği yerdir bu filmde anlatılanlar. imkansızlıkların içinde çırpınan ama yine de mutlu olabilmek için sebep bulanlardır o çamurlu mahallede yaşayanlar. gülmeleri de samimidir en az ağlamaları kadar. küçük kaharaman'a arkadaşı "ölürsen misketlerin benim olsun mu?" diye sorarken siz iliklerinizde hissedersiniz acıyı. müzikleri alır götürür. başyapıttır bu film..