camilerde atatürk ün adının anılmaması

entry23 galeri0
    23.
  1. Eğer birgün chp tekrar iktidara gelir ise(ancak bir darbe ile mümkün) yine camiler köylülere klasik müzik sevgisi aşılanacak köy enstütüleri olacak, kuran yerine türkün kutsal kitabı nutuk okunacak.10 yıl marşıyla vecd'e ulaşılacak mekanlar olacaktır.

    kubbeler şu nağmeler ile inleyecektir;

    Ne mucize Ne efsun
    Ne örümcek ne yosun
    Çankaya yeter bize
    Kabe Arab'ın olsun...

    o çağdaş mutlu mesut olduğumuz 1930'larımızdan bir enstantane için buyrun ; (bkz: mutlu ol bu bir emirdir)
    1 ...
  2. 22.
  3. anıra anıra anıyoruz paşamızın adını polamik yaratılmasın adı geçmese bile hakkı mutlaka geçiyor tüm ölmüş ve şehitlerimizin kimi kimsesi kalmayan ölmüşler için .... gibi dualarda isim belirtmeden dolaylı bir şekilde anılıyor.
    (bkz: anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az)
    0 ...
  4. 21.
  5. Tamamen yanlış bir önerme.Başlığı açan arkadaşların camiye gitmedikleri ortada; Yada bunu bilerek milleti kışkırtmak veya provoke etmek için yapıyorlar.Benzer bir provokatif başlık için (bkz: camilerde ataturk un resminin olmamasi)
    1 ...
  6. 20.
  7. 19.
  8. ne kadar yanlış olan bir önerme.
    "halbuki herşeyi ona borçluyuz. ama o bir siyasi kahraman, çok saçma, biz cami de sadece Allah'a taparız zaten."

    Biz atatürk'e tapmayız, o siyasi bir kahraman değildir, milli bir kahramandır. o da allah'a tapar bizde, bunu çarpıtmanın ne alemi var? hatta bu şekilde bir tespitte bulunmanın ne alemi var?
    (bkz: bir kışkırtma aracı olarak başlık açmak)
    başka da hiçbir şey değil, kesinlikle milleti kışkırtayım, dövüştüreyim mantığı bu, bazı salaklarında buna uyması ve çarpık çurpuk tanımlamalarını yapabilecekleri ortamın yaratılması. kirlettiler be seni sözlük gerçekten kirlettiler.
    2 ...
  9. 18.
  10. camilerde böyle birşey olmuyor bi keresinde.bu biraz imama bağlı.islam dininde camilerde atatürkten bahsedilemez diye birşey yok bi kere.artı ben çok rastladım camide imamın namazdan sonra yada hutbeden sonra -el fatiha okutup ...geçmişlerimizin ulu önderimizin ruhuna teslim eyledik sen kabul eyle yarabbi dediğini.ve 10 kasımlarda atatürkün ruhuna yasin-i şerifler gönderildiğinide gördüm ben camilerde kardeşim.gerçekten saçmasapan bir başlık ve saçmasapan bir tespit.dinleri kabul etmiyorsanız bile biraz bilin okuyun bee.okuyunda bari söyleyecek sözünüz olsun.
    1 ...
  11. 17.
  12. olmayan bir tespittir. zira mevlüt lerde dahi atatürk e ve askerimize minnet duası edilir ve ruhuna fatiha okunur.

    edit: türkiye de herkes her şeyin farkındadır. yeterki niyetler iyi olsun.
    2 ...
  13. 16.
  14. dine saldırmak için cami ekseninde hareket eden bünyelerin son yumurtlaması. insanların manevi ibadetlerini yaptıkları kutsal değeri olan bir yere, sırf sizin ideolojik olarak taptığınız bu atatürkte olmayabilir pekala birisini empoze etmek ne kadar yanlışsa bunu irtica ve din düşmanlığına dönüştürmekte o kadar yanlıştır.
    3 ...
  15. 15.
  16. o kadar uyuyor ki basliga bir kez de ben yazayim dedim,

    (bkz: iki saattir konusuyoruz bir kere ataturk demedik)
    1 ...
  17. 14.
  18. 13.
  19. 12.
  20. saçma sapan bir tespit. daha bundan 3 hafta önce cuma hutbesinde atatürk'ten bahsedildi. hatta bu hafta da. kimse yalan söylemesin. camiye gittim diyenlerin yalanı da işte burada ortaya çıkıyor. namazda gönlü yok ki hiçbirinin, ezanda kulakları olsun.
    özellikle de, cuma günü atamızla ilgili özel günlere denk geliyorsa, ya da özel bir haftaya, kesinlikle hutbede atamızdan bahsedilir.

    ah sizin art niyetinize s.çayım ben. bu ülkeyi bir bölemediniz.
    8 ...
  21. 11.
  22. 10.
  23. 9.
  24. muhteşem teati malzemesi.

    sırayla;
    (bkz: cami)
    (bkz: kurtuluş savaşı)
    (bkz: atatürk)

    kurtuluş mücadelesi olmasaydı yusuf orijinli josef'lerin pazar günü kilisede de "ibadette siyasi görüş olmaz" şeklinde savunmaya çalışacağı vaziyet.

    oysa;

    "bunu kime borçlusun ulan" diyesi geliyor insanın.*

    düzelti/ekleme/elleme: sözlük tanım mekanıdır, genelleme mekanı değildir. kişinin gittiği camide envai çeşit atatürk övgüsü yapılıyor olması, ülkedeki tüm camilerde ve özellikle cemaat camilerinde de yapıldığı anlamına gelmez. işkembe-i kübradan "aha lan gitmeyenler belli oluyor" diyerek, camiye gidiyorum intibası yaratıp muhteşem müslüman kahraman moduna geçip, salya akıtmaya gerek yok. sakin ol josef.
    1 ...
  25. 8.
  26. atatürk islamı sevmezdi. onu arabın dini sayardı diyen gerzekler vardı bir ara. hah...tam onların istediği durumdur.

    laiklik olayına girmek istemiyorum kavga çıkar.
    5 ...
  27. 7.
  28. sonuçta cami bir toplanma mekanıdır ve türkiye cumhuriyeti'nin camisidir. atatürk siyasi bir kimlik değil bu ülkenin kurucusudur ancak atatürk'ten bahsetmemek işte bu siyasetin ta kendisi. hatta vaaz adı altında siyaset yaparak bu işi çok daha ileri götürenlerde vardır.
    2 ...
  29. 6.
  30. evet,doğru bi tesbit..benim denk geldiğim camilerde genelde mustafa kemal derler..
    ya da atatürk'ün adını söylemeden, şanlı türk milleti kan içici düşmanları ülkemizden kovdu diye söz ederler ama başkomutan kimdi?, kimin önderliğinde emperyalist güçler kovuldu, bu noktayı es geçerler..
    (bkz: es)
    söyleyen hocalar da vardır elbet ama bana denk gelmedi demek ki..

    edit:bu entry'yi noktalayacak en güzel entry budur:
    (bkz: #3106095)
    1 ...
  31. 5.
  32. yanlış olan düşüncedir. 30 ağustos, 29 ekim, 10 kasım ve 19 mayısta okunan cuma hutbelerinde her zaman mustafa kemal atatürk ün adın başkomutan olarak okunmakta ve anlatılmaktadır. ayrıca birçok camide mustafa kemal atatürk un 7 Şubat 1923 Çarşamba günü Zağanos Paşa Camii nde söylediği sözlerde duvarlarda asılı bulunmaktadır.
    10 ...
  33. 4.
  34. gidilen camilerdeki hocalardan kaynaklanmaktadır. sahsen ben birçok kez karsılaşmışımdır. tabi cemaatlere ait camilerde bu tarz olayların yasanması kıyamet alametidir.

    kendisini siyasi bir karakter olarak görmek de ne kadar dogru bir davranıs tartışılır.
    1 ...
  35. 3.
  36. camilerde sadece allah'a tapıldığı için gerçekleşen vakıa.
    6 ...
  37. 2.
  38. özel günler dışında(10 kasım, 19 mayıs vs.), anılmasına gerek olmamasından kaynaklanan durumdur. tabi ki atatürk'ü sadece özel günlerde anmak, yaptıklarına ihanettir ama camiler, dini bilgilerin halka aktarıldığı yerdir, siyasî bir kahramanın yaptıklarının anlatıldığı yer değil...
    12 ...
  39. 1.
  40. camiye giden ve cami ortamini bilen biri olarak cok tuhaf karsiladigim durumdur. sanki bir tabudur camide atatürk ü konusmak. oysaki camilerdeki ezan sesini onun milli mücadelesine ve dahiligine borclu degilmiyiz acaba?

    edit: bu baslikta en ufak art niyet yada milleti birbirine kiskirtma düsüncesi yoktur. sadece var olan birseyi dile getirmek istedim. camilerde elbette 10 kasimlarda vs. atatürkün adi aniliyor, ama yeterlimi bu? buna dikkat cekmek amacim. saygilarimla.
    9 ...
© 2025 uludağ sözlük