bugün

beyaz bira olarak da bilinir. ülkemizde uzun yıllar türk damak zevkine uygun bir tadı olmadığı gerekçesiyle üretilmemiştir. bu durumu efes pilsen yaklaşık iki hafta önce piyasaya ve tüketicinin beğenisine sunduğu gusta markasıyla ve "hayattan tad almayı bilenlere bilmedikleri bir tad" sloganıyla sunarak bozmuştur.
buğday birası ale tipi biralar gibi üstten mayalandırılır (bkz: üst fermantasyon) buna karşılık ülkemizdeki tüm diğer bira markaları lager tipidir ve mayalanma kabın alt kısmında gerçekleşir. üst fermantasyon biralarının tadı daha yoğundur.
buğday birasında şerbetçiotu miktarı da az olduğundan tadı daha az acıdır.buğday biraları genellikle filtre edilmeden şişelendiğinden görünümü bulanıktır. filtre edilerek şişelenen markalar da vardır ancak meraklısı tarafından rağbet görmez.
bardağı da özeldir. yüksek, üst kısmı bombeli bardaklarda içilmesi, birayı doldurmadan önce bardağın soğuk suyla çalkalanması ama kurulanmaması, bardağın hafifçe eğilerek biranın doldurulması uzmanlarca öneriliyor.
ne demeye yapıldığı anlaşılamamış bira zevatı. tadı cidden acı-bozuk hissi veren ve 3. yudumu içmeden önce "ben ne yapıyorum ya" dedirten bira cinsi. şefin tavsiyesi, uzak durun!!!
hoegarden ve o olmadan anlamsız bir kavram.

bazı kavramlar zıttıyla, bazı kavramlar tamamlayanla var.