polydorion adından türeyen burdur, dünya üzerindeki en eski yerleşim birimlerindenmiş, pek yeşil, pek tarihsel, tırtıl kurabiyesi, 15 numaralı plakası, susamlık tepesi, burdur gölü, yerli maldivler salda gölü, kuş gözlem evi, kibyra antik kenti ve arkeolojideki önemine vurgu yapılıyor bu şirin kent ile ilintili, kardeşimin yemin töreni vesilesi ile ziyaret edeceğim, memnun kalacağımı düşünüyorum ki zaten pek çok merak içindeyim.
günübirlik gezinti için oldukça güzel detaylar verilmiş.
ülkemizde yabancı uyruklu kadınların saldırıya uğradığı bu seferki durak.
bir türk milliyetçisi olarak söylüyorum ki hem mesude'nin, hem sakarya'da öldürülen suriyeli hamile kadın ve bebeğinin katilleri. hepiniz bu milletin utanç kaynağısınız.
istemezsin, gitsinler dersin. eyvallah.
ama bunları yapma hakkına kimse sahip değil.
işte.
iyilik, insanlık milletlere özgü bir şey değil. tamamen bireyle alakalı bir durum.
insan karaktersizse türk ise de, bulgar, alman, japon ise de bu şekilde şerefsiz olabiliyor.
afganistan uyruklu 25 yaşında bir kadının parçalanarak vahşice öldürüldüğü ilimiz.
tabi burdur başlığına bu tanımı girmek yanlış ancak olaya dair bir başlık olmadığı için affola.
o şerefsizleri asla ama asla bir şehirle genelleyemeyiz.
küçücük ve sıcacık bir akdeniz şehri. tabi akdeniz deyince akdeniz'e kıyısı yoktur, antalya'ya şöyle ortalama 2 saat falan uzaklıktadır. birde burdur gölüne kıyısı yoktur. göl şehre 5 dakika uzaktadır.
Dayımın askerliğini yapmış bulunduğu, yörük nüfus ağırlıklı gölleri meşhur iç akdeniz kenti.
ısparta daha sağcı daha az sekülerken burdur atatürkçüdür.
akdeniz'in denize kıyısı olmayan ama özbeöz bu bölgenin kenti olan ikiz kardeşlerden biridir.
biri kozan-kadirli ikilisi iken, diğeri burdur-ısparta ikilisidir.
burdur-ısparta arası 31 km'dir.
kadirli-kozan arası 35 km.
ama bu dörtlünün en küçüğü burdur merkezdir.
ısparta merkez: 264 bin,
kozan: 132 bin,
kadirli: 125 bin,
burdur merkez: 115 bin nüfusa sahiptir.
-burdur'un bu ısparta'ya nazaran dezavantajı ''öğrenci'' şehri kimliğini kazanamamış olmasıdır.
öte yandan ısparta kendi çapında sanayileşirken, burdur'da henüz sanayi namına bir şey yoktur.
-kozan'a göre ise belirli bir metropole nispeten daha uzak olması, topraklarının çukurova'ya nazaran tarımsal veriminin az oluşu, ormanlarını arıcılık gibi ekonomik sektörlere dayalı kullanamaması, sanayi alanında kendi çapında da olsa bir atılım yapamamış olması gibi dezavantajları mevcuttur.
osmaniye merkez dahi 268 bin nüfusa sahiptir.
burdur ısrarla akdeniz'in değil illeri, önemli ilçelerinin yanında dahi sönük bir il olarak kalma konusunda kararlılığını sürdürmektedir.
köyleri ve coğrafyası karadeniz'i andırır. Engebeli ve ağaçlık yapısı ile yaşanılacak bir güzelliğe sahiptir. Merkezi büyük bir şehir olmamakla birlikte kira vb. durumu çoğu şehre göre uygundur. Kendine has bir üniversite ve kampüse sahiptir. kışın kar yağdığında 1-2 hafta yolların kapalı olma durumu vardır. Özetlersek temiz havası ve köylük yaşamıyla şehirden uzaklaşmak ve sakin bir hayat yaşamak isteyenler için bulunmaz yerlerdendir.
Berbat bir yer. Hele hele çalışmak için falan geldiyseniz hiç çekilmez olabilir. insanıyla havasıyla suyuyla bomboş bir yer. Kendi yerlisi bile hafta sonu başka şehirlere bırakıp gidiyor. Ha bu arada Suyu mu dedim. Su yok bu arada şehirde su sorunu var. Üç Beş seneye de bu sorun derinleşecek. Bence buna çözüm bulmak yerine il merkezi bucağa falan taşınmalı. Bucak bile Burdur il merkezinden daha canlı bir ilçe sanki. Ha bu arada üniversite için kesinlikle ve kesinlikle tercih etmeyin. Maddi manevi yorar. Hem de daha üniversite olarak oturmuş bir yapısı yok. Velhasıl kelam bu şehire denemek için atom bombası atsalar niye burayı seçtiler diye sormam.