olan ilimiz , komşusu ısparta ,demirel abisi tarafından ihya edilmiş , antalya ve muğla turizm piyangosuna vurmuş , denizli eskiden beri temeleri iyi olan tekstil sektörü ile şahlanmış kendisi kaskabalak bu şehirlerin ortasında üvey evlat gibi kalmış , türkiyenin en düşük nüfus artışını gerçekleştiren(göç) kendisine has müziği ile ayırtedilen , bünyesinde 50 küsür oğuz-türkmen boyunun herbirine ait en az bir köy bulunan tek türkiye şehri , memleketimin bağlı olduğu il.
Antalya'nun kuzey ucunda kasaba gibi bir şehirdir.Höyücek,Kuruçay ve Hacılar gibi önemli neolitik yerleşim yerlerine sahiptir ve bu nedenle Burdur müzesinde önemli arkeolojik eserler bulunmaktadır.Bucak,Ağlasun ve Tefenni önemli ilçelerindendir.Özellikle Bucak şehrin kendisinden de önemlidir.Tamamen karasal iklime sahiptir.Ağustos ayında yaz akşamlarında soğuktan içiniz ürperir.
58.er eğitim alayı na sahip..
burada askerlik yapanları sonrasında..
burdur sendromunun beklediği..
şirin olmakla atfedilen..
sıkıcı, bolcana tozlu..
ilçemsi akdeniz ili..
piyasada bu şehirli olduğunu söyleyen kişiye rastlamak hemen hemen imkansızdır. mesela ben onlarca şehir gezdim daha bir tane burdurlu görmedim. görürsem hemen bir çay ısmarlayıp, en yakın fotoğrafçıda resim çektirecem.
futbol takımınlarını "pembe mavi hadi gali" sloganıyla destekleyen; geçen yıl rekor denemesi yapıp rekoru kırdığını zanneden ama böyle bir kategori olmadığını öğrendiklerinde üzülen; meyvesini sebzesini üretici köylüsünden -ki burdur halkının çoğu da köy kökenlidir- kendisi bizzat seçerek alabilen içten insanların yaşadığı şirin ilimiz.
biricik memleketim.2 senede bir gitmeme rağmen açılan bir iki dükkan dışında hiçbir değişiklik olmamaktadır bu güzide ilimizde.yine bizlerin düşüncesine göre burdur, yakında ilçesi olan ve 100 kat daha hızlı büyüyen bucak'a bağlanacaktır (bkz: galiba).çevre illerin yanında burdur kasaba gibi kalmaktadır maalesef.ne diyelim demirel sağolsun...
akdeniz'in güzel şehirlerindendir.ayrıca memleketimdir.ısparta'ya verilen önemden dolayı burdur ilgi kaybetmiştir.son zamanlarda sümer ezgü'nünde yoğun katkısıyla burdur'u diriltme çalışmaları başlamıştır.
-burdur şiş * ve ceviz ezmesi * en meşhur yiyecekleridir.
-burdur gölü ve salda gölü vardır.burdur gölü her ne kadar ıspartadaki fabrikaların atıkları sayesinde girilemeyecek hale getirilmiş olsa da manzarası çok hoştur. özellikle güneşin doğuşu ve batışını izlemek müthiş bir keyiftir.salda gölü ise yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapar.
-son bir kaç yıldır burdur gölünün bir kısmının temizlenmesi ile yelken kulüpleri gölde yerini almıştır.
-antalya'ya 122 km dir
-yaşam şartlarının diğer şehirlere göre daha kolay olduğu güzel küçük ve insanlarnın cok sıcak olduğu şehrimizdir.
-memleketimdir aynı zamanda.
Türkiye'de hiçbir iki şehir arasındaki mesafe Burdur'un Isparta'yla olan mesafesi kadar kısa değilidir.Dağ yolundan gidilirse eğer (kendi aracınızla) yolculuk sadece 20 dk sürer normal bir hızla.
bir bayram gidilen burdur'da kardeş ateşlenir, anne baba telaşlanmasın diye uyandırılmaz, gece hastaneye götürülür, ilaçlar alınır gelinir uyunur. ertesi gün kardeş anneye anlatmaktadır:
kardeş: anne gece ateşim çıktı ablam beni hastaneye götürdü
anne: aa hangi hastaneye gittiniz?
kardeş: "burhas!" *
--spoiler--
yeşilova gibi bir ilçesi olan bir ilimiz. yeşilovadan bahsedeyim bilmeyenlere; burdura bir saat uzaklıkta, sınırları içinde kırk küsur köyü barındıran bir ilçe.Ve salda gölüne sahip (bunun ayrıcalığı başka tabi) bir ilçe.böyle bir kaç bin kelimeyle anlatılmaz. Sen gelip salda gölünün etrafında,çomardıçta orman plajında kafayı bulmadan ne anlatsam boş olur.
Bir ceviz ezmesi ugruna ulen bi tadayım be diye gittigim ve 3 adana 2 ayrana sadece 12 lira vererek tıkabasa doyduğum, gördüğüm kızların istisnasız tombul yanaklı ve ortalamaya 10 basar derece güzel olan, şehir statüsünün yükünü kaldıramamış şehir.