bugün

bursanın akbil özentisi olgusu bukartı olmayana öğrenci bileti verilmiyor güzide şehrimiz bursada bukartım olsa neden bilet alıyımki salaklar

edit:eksileyen arkadaş 2 sene önce bursada öğrenci bileti olgusunun varolduğunu bilmiyor sanırım.
aha bu kart varya bukart diye devam etmek istediğim karttır.
aslında kolaylık olmasına rağmen otobüslerde kargaşaya sebep olan karttır.kalabalık bi yaşlı teyze grubu bindiğinde ard arda duyulan diiiiiit sesleri ve arkasından yaşanan ben seni geçirdim, o bunu geçirdi, ee beni kim geçirdi şeklinde diyaloglar yaşanır.
bilet olayını ortadan kaldırması gayet güzel olmakla beraber, isminden kaybededen karttır.

(bkz: hangi kart)
(bkz: bukart)
baska universite de okumama ragmen alabilgidim kart. ozentilikle alakası yoktur. bu bir kolaylıktır her kentte olması gerek. izmirdeki versiyonu kentkart
arkadaşlar arasında kendisine dıtdıt dedigimiz, bursa'da otobus ve metro gibi toplu taşıma araçlarına binmemizi sağlayıp bilet yerine geçen tam adı akıllı bukart olan zeki hedemiz.
istanbul icin adı akbil olan zımbırtı
normal manyetik öğrenci bileti aldığınızda ve eğer öğrenciyseniz, olmazsa hareket edemiyeceğiniz karttır.

mesala bukartın evde kaldı ve öğrencisin* büfeden aldın öğrenci kartı.1.25 ytl verdin buarada.*
neyse gittin bastın kartını "dıtdıt" sesi duydun içinden geçen ses de: "boşyerde buldum lan" diye sevinecekken şöforden gelen ses:
"höoağğp olmaz bukart yoksa olmaz"

(bkz: bursa belediyesi bokuyla oynuyor)
bosphorus university card tır aslında..
tam bilet için - dııııtt
öğrenci, indirimli için - dıtdıt
personel, 60 yaş üstü, engelliler için - dıdıdıt *

şeklinde öttüren* manyetik kart.
üzerinde işbankında isminin geçtiği ama işbanktan yana bir olayı görülmemiş(mesela sok işbank atmsine gör kalan kontürü gibi..)bursanın bu özentili isimlerinden (bkz: bursaray buski burulaş burkinofaso) bir diğeridir,kaybettiğiniz zaman yeni kart parası üzerine ceza parası ödediğiniz,öğrenciye hiçte ayrıcalık tanımayan bir sistemin parçasıdır.(bugün itibariyle öğrenci 850yk+dür)Hep bir özlemle paso uygulamasını beklediğim karttır.
aylık,haftalık,günlük yükleme ve istediğin kadar dıtlatabilme gibi...
Önceden bandrol vardı 14.5liraydı yapıştırıp bir ay istediğin kadar biniyodun * otobislerine.....
otobüse binip, kartınız boş olduğunu anladığınızda şöförün gözlerine uzun uzun ve acı acı bakmanıza sebeb olan ve otobüsün içinde birinden bukart bulamadığınız takdirde şöför tarfından aşağılanmanıza sebeb olan kahrolası kart.

an itibariyle "öğrenci", "tam" sınıfının kalktığı ve mesafelere göre ücretlendirildiği toplu taşıma kartı.
uzun mesafe 2 ytl
kısa mesafe 1.5 ytl
eğer içi boşsa ve sizin çevrenizde hiçbir şekilde doldurabileceğiniz bir yer yoksa bursa da bir yerden bir yere gidemeyeceğiniz şahene kart!..resmen otobüse binerken stres yaşarsınız..bukartım ya boşsa!aman allahım o zaman bittim! gibi iç sesler duyulabilir..nitekim şoförlerden azar işitmek bütün gününüzün sinir krizi içinde geçmesine neden olabilir..kardeşim o zaman otobüslerde de ya yedek kart satılmalı yada kartınızı doldurabileceğiniz bir alet olmalı..fiyatlar hakkında hiç konuşmayayım..nitekim duyan da new york ta öğrenciyiz sanacak..ayrıca öğrenci milletinin çoğu zamanını evinde geçirmesinin sebeplerinden biri olarak sayılabilir bu bukart harikası..iyi ki varsın bukart! (bkz: teknolojiden nefret etmenin sebepleri)
eziyet çektirme konusunda uzmanlaşan bursa belediyesinin yeni icadı. 47 numaralı otobüste bukartınız yoksa indirimli biletle binemezsiniz. 2 ytl verip tam bilet almalısınız. çünkü öğrenci kimliğiniz öğrenci olduğunuzu kanıtlayamaz. o zaman neden taşıyorum ki bunu yanımda diye yakınırsınız. ayrıca kartı doldurmak için büfe arama eziyeti de görülmeye değerdir. kolaylık diye getirilen bir olayın nasıl rezillik halini aldığının en güzel örneklerinden biridir.
boş olduğunu bile bile otobüse binenleri, biiiiiiip sesini duyduktan sonra otobüs şoförü amcamızın keskin bakışları ardından "aaa! bitmiş. amca ben bi sonraki du..."
"tamam tamam geç hadi. bul bi tane!!!"
demesine sebep olan ve insanı "bu kartı olan var mııı? parasını vericem" dedirterek zaten balık istifi olmaktan bunalmış insanların onu kale almamasıyla ümidi kesmişken bir tane kahramanın bayan buyurun demesiyle rahatlığa kavuşturacak olan insanların başbelası olan karttır.

ayrıca bukartı olmayanlardan artık öğrenci bileti de kabul etmediklerinden 2 ytl yi çatır çatır aldıkları da bir gerçektir.

asıl ironi de şudur ki heykele gitmek için 55 dakikalık yola 2 ytl veren öğrenciler, okula gitmek için görükle minibüslerine 10 dakikalık yola 75 kuruş vermektedirler.

eee hani öğrenciyi düşünmek? hani bizim için uğraşan belediyeler? nerede okuyan gençliğe yardımcı olacak olan devlet büyükleri? sadece herşey bittikten sonra "bizim yardımlarımızla" diyerek gurur duymayı biliyorlar. yazık hem de çook!
balikesir versiyonu icin;
(bkz: balkart)
bu kadar kötü bir isim bulunamaz
son gelen zamlardan sonra işin bokunu çıkaran karttır. doldur doldur yine de doymaz karttır. özellikle ihsaniye' de doldurmak için bir tane bile yer olmayan karttır.*
arkadaşlarla bukart,okart,şukart diye dalga geçilen bursada otobüse binmeye yarayan manyetik kart.
(#1306721)
türk malı gokart. gitmiyor bunlar yalnız. üzerine oturuyorsun fotoğraf çektiriyorsun. ahahaha.
eskişehir versiyonu için

(bkz: eskart)

neden hala istanbul da akbil kullanılıyor,büyük kolaylık cüzdanın içinden çıkarmadan geçiriliyor.

akbil ise kocaman metali ile cüzdana bile sığmıyor.
akbilden çok daha kullanışlı ulaşım için kullanılan kart.
vizesi için öğrencilerin 10 ytl bayıldıkları bursa ili ulaşım kartıdır.
akbil, kentkart, eskart gibi adı şehirden şehire değişen toplu taşıma olayında bilet muhabbetine son veren yeniliğin bursa versiyonuna bukart denir.