Yeni yeni tezgahlara güzelleri gelmeye başlamış. Baharatlar ve az yağ ile pişirip hafif böyle dibini de tutturarak hatta öyle daha güzel oluyor bence tüketiyoruz efendim. Yanına fırında susamlı pancar, havuç da pişiriyorum. Soya sosu eşliğinde..
Vallahi çok uğraştım sevmek için, on milyon tane tarif denedim, kâh tavuklu, kâk etli, kâh zeytinyağlı...
Kavurdum olmadı, soteledim olmadı, fırınladım olmadı, haşladım aman allahımmm o zaten hiç olmadı!
Evi saran o kesif kokuyu defetmek için kullanmaya kıyamadığım, christian dior parfümlerimi, channellerimi tükettim beee!
Yettin artık dedim bir gün ve ilişkimizi sonsuza kadar bitirdim.
Sevmedim, sevemedim olmadı sözlük!
Şifa diye yiyeyim dedim, onu da başaramadım iyi mi?!
Brüksel lahanası vitamin ve mineraller açısından zengin bir sebzedir. Bir başka adı Frenk lahanası da olan bu sebzenin C vitaminin bakımından zengin olduğu bilinmektedir. Ayrıca, kalsiyum, demir, karoten, B1 ve B2 vitaminleri, karbonhidrat, yağ ve protein barındırmaktadır.
kopenhag kriterleri'ne asla uyum sağlayamayacak kokuya ve tada sahiptir. tez vakitte avrupa komisyonu'nun kendisiyle ilişkileri dondurmasını * dileriz.
(Brassica oleracea Gemmifera), turpgillerden (Brassicaceae) küçük yumru şeklinde ve kalınca kat kat yaprakları olan bir sebze türü.
Brokoli gibi kansere yakalanma riskini azalttığı düşünülen bir başka kış sebzesini veren Brüksel lahanası, turpgillerdendir. Anayurdu bilinmeyen bitki, ABD ve Avrupa'da yaygın şekilde yetiştirilmektedir. Türkiye'de de tarımı başlamış olup sebze, halk arasında yavaş yavaş tanınmaktadır.
Bir yıllık otsu bitki olan Brüksel lahanası, fide durumundayken lahanaya çok benzer. Ama sonra, gövdesi 60–90 cm'ye kadar boylanır, gövde üzerinde kalın sapların ucunda, koyu yeşil renkli, beyaz damarlı iri yaprakları uzar. Bu yaprakların koltuğundan çıkan tomurcuklar, küçük yuvarlak başçıklara dönüşür. Minyatür lahanaları andıran ve kokusu keskin olan başçıklar sıkı sarımlı olup iri bir ceviz kadar büyür ve sebze olarak yenilir.
Sebzeyle herhangi bi zorunuz yoksa sevilmesi o kadar da imkansız değil. Haşlayarak yersen tabi olmaz, bunda lahananın suÇu yok brokoli olsun, karnıbahar olsun hiÇ bi kış sezbesi zaten haşlandığında güzel değildir ki. Bol soğan, 1 diş sarmısak, az domates salÇası, havuÇ, patates, 1 küp şeker ve pulbiber karabiber gibi baharatlarla normal yemek pişirme usullerinde pişirdiğinde harika oluyor. Yanina yoğurtta gayet iyi gider. Şu minik lezzet lahanacıklarına artık lütfen önyargıyla yaklaşmayın.
bana göre tadı söylenildiği kadar kötü olmayan, genelde formunu korumak ya da zayıflamak isteyenlerce tercih edilen sebze. bol limon ve bol tuzla gayet de yenilesi bir şey olmaktadır bana kalırsa.