genellikle türk halkı tarafından* deniz, havuz gibi su birikintisine girilince yapılacak ilk iştir.
biri kendini feda eder. biraz kıyıdan uzaklaşır ve ayaklarını tabana değdirerek bulunduğu yerin boyunu geçip geçmediğini anlamaya çalışır. bu ilk iştir. bir de bunu diğer kişilere aktarmak vardır. "gel gel...boy burası bişi olmaz" nidaları yankılanmaya başlar sonrasında.
kesinlikle arkadaş grubu ile gidiliyorsa, arkadaşlarınızın boy ölçüleri alınmalıdır.zira arkadaşınızın boyu sizden uzun olabilir. boy verdiğinde hemen almayın, biraz bekleyin bazı ölçümler yapın öyle ilerlerin . çok kişi bu yüzden hayatını kaybetmiştir.
+süleyman boy ver mına koyim boy boy
-gulu gulu
+süleyman'ın öldüğü yere gitmeyin. dün de ali abi öldü 2 kişi kaldık lan böyle zevk mi olur? jurassic park gibi her gün birimiz gidiyoz.
boy verme sırasında burundan hava vermek, dibe ulaşmak için ideal bir yöntemdir. fiziksel olarak da gayet mantıklıdır.*
boy verme sırasında kıyıdakilere boğulma taklidi yapmak da bazen oldukça eğlenceli olabilir.
- gel abi korkma, bak kerim abi boy veriyo,
+ hüsnü kim lan bu kerim?, amma yanmış haa arap daşşana dönmüş, hehe heh, dur geliyom.
+ hüsnü, ayaklarım basmıyo lan yere, lan hüsnüğğ, gulpp, hüsn..
- abi ben de bilmiyom o kadar yüzme, çekersin beni de, mister jabbar '' help please help!! ''
karasularımızda yaygın olarak kullanılan ölçüm şekli. birimi boy olup kişiden kişiye değişir.
güvenilir kişilerin boy vermesi tercih edilir, arkadaş içinde genellikle bak abi boy veriyorum denilip ya ayaklar yere değmeden el dışarıda gözükecek şekilde boy verilerek bulunulan yerin olduğundan sığ olduğu izlenimi verilip kişinin boğulmasına şans tanınır ya da yarım metrelik yerlerde dizler kırılarak sanki çok derinmiş havası yaratılıp yüzme bilmeyen muhatap üzerine korku salınmaya çalışılır. bunları yapan kişilere ibne, şerefsiz denildiği gibi "ya baba ya niye öyle yapıyorsun" da denildiği görülmüştür. karadenizliler bunun acısını çok çekmiştir, bizim o tarafta yarım metrelik suyun dibi bile görünmediği için yüzme bilmeyen birisi akdeniz'deki kadar rahat yüzemez, ara ara boy verme elemanına ihtiyaç vardır. kısacası boy vermek hafife alınmaması gereken basit görünen ancak ciddiyet isteyen bir iştir.
denizde eller havada zemine doğru inmek. her denize giren grupta bir yüzmeyi bilen ve bir tane de bilmeyen vardır. yüzmeyi bilen hava atmak için ya da gerçekten fazla derin olmadığını göstermek için bu eylemi yapar.