biyoloji okumadan önce ateist inançsız olan gençtir.. biyoloji okuyup gerçekleri gören hiç bir şeyin kendi kendine oluşmayacağını anlayan aydın kişidir..
hiçbir bilimsel dayanağı olmayan ve sahte belgelere sahip kemik parçaları ile insanın maymundan evrimleştiğine inanmayan biyologtur.
hadi şimdi de evrimleşip süpermen olalım.
evrime zaten inanılmaz. evrim bir inanç ya da din sistemi değildir. bilimsel bir teoridir. insanların bilimsel düşüncelere inanıp, inanmama gibi bir lüksü yok.
şöyle bir örnek verelim bilimsel bazda. mesela yer çekimine inanmayan insan uçar mı? sırf inanmadığı için yani. sen inansan da inanmasan da o oradadır. nicel ve nitel olarak kanıtlanmıştır ya da hala kanıtlanmaya devam ediyordur.
edit: anlaşılan uludağ sözlüğe birkaç boy büyük gelen entry girmişim. adam eksiliyor. ne yani evrim bir inanç mı? *
olum manyak mısınız, bilim ne zamandan beri kayıtsız şartsız bir şeye inanmanızı ister oldu sizden? elbette hepimiz evrimi sağından solundan çekiştiren, eleştiren araştırmalar yapacağız ki doğruyu bulacağız. yoksa, evrim doğrudur gibi bir görüş varsa kafanda (salt evrim için değil herhangi bilimsel bir iddia için konuşuyorum) kusura bakma ama senden bilimadamı olmaz. sen evrimi irdelemek için yaparsın araştırmalarını, bu araştırmalar sonuç olarak evrimi doğrular ya da yalanlar nitelikte olabilir. buna göre evrim teorisindeki yanlış hipotezler ayıklanır ve yeni hipotezler kurulabilir. sonuç olarak da kazanan daima bilim ve insanlıktır.
demem o ki, evrim'e inanmak zorunda değildir bir bilimadamı. başka bilimsel teorileri ed savunabilir. örneğin evrim yaşamın dış uzaydan bağımsız olarak dünyada başladığını öne sürerek kurulmuş bir teoridir, bu bağlamda eğer dışarıdan dünyamıza bir aşılama yapılmış ise evrim teorisi yanlıştır (en azından dünya gezegeni için)
canlılıkla ilgili bilimsel bir sürü iddia var (üstüne bir de bilimsel olmayan yaradılış var), şu an için en geçerlisi evrim diye evrim kayıtsız şartsız geçerli değildir. bu şekilde bir bilimsel teoriye körü körüne bağlılık aristoculuktan başka bir şey değildir.
hem evrime inanmak nedir zaten, evrim bir din midir ki? yerçekimine, genetiğe, suyun kaldırma kuvvetine inanmak diye bir şey mi var ki evrime inanmak olsun?
bilim dünyasında çok az kanun olduğunu, bilimsel formüller ve deneylerin çok büyük bir kısmının teoriler üzerinde kurulduğunu bilmeyen şakirtlerin bir numaralı savunması şudur:
"evrim hala bir teoridir tam ispatlanmamıştır"
ama bilimde teori bilgi edinme sürecinin herhangi bir aşamasında ortaya atılan geçerlik ve güvenilirliği bilimsel yöntemle saptanmış iç tutarlılığı olan bir genel bilgi ve açıklama düzeni diye tanımlanıyor.*
evrimin hala teori olmasının nedeni ise hala yanlış olduğundan değil canlıların nasıl evrimleştiğinin birkaç yolla açıklanmaya çalışılmasıdır.
yani bulutların nasıl şimşek ürettiğini, elektron yükünün ve kutuplaşmasının ne şartlar doğrultusunda gerçekleşebildiğini açıklamakta bir teoridir.
ya da gözümüze giren ışığın retinadan nasıl absorbe edilip sinir iletisine dönüştüğünü açıklamaya çalışan birkaç birbirine çok yakın teori vardır ama kanun olamamıştır. şimdi iki örnekten yola çıkarsak teori diye bulutlardaki şimşek olmadığını ve gözün görmeye yaramadığını ortaya atamayız.
büyük patlama da bir teoridir ama yoktan var edilen evreni duyunca dört elle sarılırsınız. evrim teorisi çökmedi ama big bang çok değişti şakirtler. (bkz: membran teorisi)
ve son ekleme teoriler bir din bir akım değildir. inanmak inanmamak saçma seçeneklerdir.
ateist zırvasıdır. inançlı her insan -isterse biyoloji profesörü olsun- evrim teorisini reddeder. bunun biyolojiyle filan ilgisi yoktur. bu teori yaratıcının varlığını reddeder ve herşeyin rastlantılar eseri oluştuğunu iddia eder. dolayısıyla biyoloji okumak demek ateist olmak demek değildir. her iki taraf içinde inanmak ya da inanmamakta kişinin özelidir ve kimseyi bağlamamalıdır. bir tarafta teoriye inanılmaz, diğer tarafta yaratıcıya.
ben cahilim bağışla beni ahali kafama bir şey takıldı. evrim teorisi sadece "insan, maymundan gelir" tezi üzerine mi dönüyor? evrimin başka aşamaları yok mu?ayrıca evrim din mi ki ona inanılsın ya da inanılmasın? ve bence biyolog dediğin mikroskop ile görebildiği hücrenin yapısını, mükemelliğini görmüş adamdır. Allah ile şaka olmayacağını bilir. saygılar efem.
evrim hakkında hiçbir şey bilmeyip atıp tutan adama nazaran neden inanmadığını bilimsel olarak açıklayabilecek ve bilimsel boyutta güzel bir tartışmanın yaşanabileceği insandır.
(bkz: (#12264714))
--spoiler--
evrim din mi ki ona inanılsın ya da inanılmasın?
--spoiler--
inanç deyince akla sadece din gelmemelidir. "inanıyorum ki hede hodo olacak", "inanıyorum ki büdü nün vediği bilgiler doğru", "inanıyorum ki evrim vardır; veya yoktur". yani bir tez ya da teoriye de gayet tabi inanılabilir. ayrıca dinle teoriyi de aynı kefeye koymak yanlıştır. dine olan inanç imandır, oysa teoriye yalnızca inanılabilir. fark budur.
--spoiler--
evrim teorisi sadece "insan, maymundan gelir" tezi üzerine mi dönüyor?
--spoiler--
evrim teorisinde tüm evrimlere inanıpta yalnızca insanın maymundan geldiğine inanmamak başlı başına bilimle çelişir. dolayısıyla evrim teorisine inanılıyorsa kuranı kerime ret vardır.