bugün

ortaokul ya da lise ders müfredatına kesinlikle girmesi gereken derstir.
ders esnasında bir çok bilim, sanat, tarih vs. insanının ismi geçiyor ve onların yaptıklarından söz ediliyor.
ama aslında biyografilerini okutsalar dönemin tarihinin etkilerini daha net anlayabilir, başarılı olmanın özünde yatanları fark eder, mücadeleyi ya da iyi - kötü kavramlarını somut bir şekilde öğrenir. genel kültür yoksunu vatandaşlar üretimi yerine gerçek hayatta da kullanılabilir bilgiler veren bir ders olurdu. öğrencilerin yaptıkları çıkarımlar kendi hayatına yansır ve de umulmadık yeni başarılar olabilirdi.

tabi neredeyse her başarılı kişinin içinde yatan anarşist duygular, devlet politikasına karşı gelmeler, komünist ve sosyalist düşünce tarzı ve davranış kalıpları bu dersin asla olmayacağının en basit ve gizlenmek istenen en açık gerçeğidir. teknik yetersizlikler hakkında bir şey diyemem.
evde ya da mahalle camiilerinde verilmesi gereken din dersi yerine biyografi dersinde mevlana,yunus emre, ömer hayyam gibi tasavvufi 3-4 kişinin hayatını öğrenseler belki de dine yaklaşımları daha sıcak kanlı olur. benim dönemim de trafik dersi gibi bomboş dersler de vardı. biraz daha araştırılsa ismi cakalı içi bomboş dersler görebiliriz.

ilgili her hangi birinin bunu okuyup kendi fikri gibi ortaya atarak uygulamaya koymasını çok isterim.
biyografi dersi...
ütopik ders ismidir kendisi. olsa da yesek.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar