bugün

stefano elio d'anna'nın tanrıların okulu adlı kitabında bahsi geçer;

--spoiler--
Farkındalık düzeyimiz yaşamımızı yansıtır. Herkes bir şeye inanır. inanmak zor değildir. Fakat iradeyi yeniden uyandırmak, hedefini seçip onu ısrarla kovalamak çok az kişiye nasip olur. Gerçek sermaye içimizdedir. Ele geçirdiğimiz kaynaklar, koşullar ne olursa olsun nasıl diri tutacağımızı bildiğimiz bir iç zenginliğin maddi yansımalarıdır.

Kendine inanan bir kişi, bilinmeyene doğru belirgin bir adım attığında, hiç şaşmaz bir biçimde ancak o zaman ayaklarının altında bir zeminin oluştuğunu görür.

Varoluşun bedeli için ön ödeme yap. Eğer isteklerinde samimiyseler, çabalarında başkalarına yardımı ol. Kendi evreninin kaşifi, yaratıcısı olmayı iste. Sonrasında dünya, yapmasını buyuracağın her şeye boyun eğecek ve arzuladıklarının tümünü sana verecektir.
--spoiler--

ayrıca politik anlamı çokça değişmekle birlikte 'herkes dünyayı değiştirmek istiyor, peki önce kendinizi değiştirmeye ne dersiniz' gibi psikiyatrik bir önermeyi içerdiği gibi, devrimci ahlakın da ezber ettiği sözlerden biridir. yine tüketim toplumu ya da kültürünü aşma namına da vurgulanır.*
insanin kendi hakkinda yaptigi radikal eylem.
(bkz: ickiyi birakmak)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar