bugün

bira disinda hic bir icecegin gazeteye sarilip icelmediginden sarili siseye direk bira muamelesi yapilarak sarma isleminin hic bi anlaminin olmadigi durum
birde birayı siyah poşette taşırlar,hiç dikkat çekmez zaten siyah poşette taşımak...
aynı zamanda köpek öldüren şarabınında gibi gazeteye sarılıp içile bileceği durumun benzeri.
reklam yapmamak için yapılan eylemdir..*
içki içilmesi yasak olan mekanlarda yapılması muhtemel eylem. ayrıca bir keresinde trende mecburiyetten su şişesine gazete sarıp içmiştim de millet beni ayyaş sanmıştı. demek ki gazeteye sarılı her şişe bira ya da rakı şişesi olmuyormuş.
bira şişesini porno dergiye sarıp içmekten daha bi terbiyeli olan eylem...
(bkz: gazozu gazeteye sararak icmek)
suratını gazeteye sarıp içmek daha mantıklıdır..
(bkz: takiyyeci gençlik)
ankara'da sakarya caddesinde yolun ortasında boş bir havuz var işte orda gazeteye sarıp içeni de vardır göstere göstere çekeni de.
gazeteye saranlar oranın çömü olup, madem kedinin bokunu sakladığı gibi içion "o zaman git az ilerdeki bar da iç" türünden bakışlara maruz kalmaktadır. ayrıca şişeleri ve tenekeleri toplayan amcaya da zahmet vermektedirler. "yapışo bu gazata buraya" diye dert yanmaktadır.

(bkz: ya olduğun gibi görün ya da ağzınla iç)
bana yatılı okuldayken kola kutularına gazete sarıp hocaları kıllandırdığımız günleri hatırlatan eylemdir.
(bkz: deşifre olmak)
gereksiz eylemdir. insan meşrubatı gizlemek için gazete kağıdına sarmayacağı için gazete kağıdına sarılı olan şeyin bira yada alkollü bir içecek olduğu zaten anlaşılır bu durumda başta yapılmak istenen "gizleme" eylemi başarısız olur kişinin de mal olduğu gün gibi ortaya çıkar. günümüzde de hala yapıldığını görmekteyim. üzüntü içindeyim...
yaz aylarında tercih ediliyorsa sıcağı izole etmek için ucuz ve en etkili yöntemdir.
koftiden saygı gösterisi.. bira içildigi çok bellidir . insanların bira içme eyleminden degil şişenin üzerindeki efes pilsen yazısından rahatsız olduklarını sanmaktır..
saraba yapılan en buyuk ıhanettır.
(bkz: marka reklamı yapmamak için yapılan olaydır)
"ben bira içiyorum uleeen herkes bana baksın" demek. kokakola içer gibi normal tenekesi görünecek şekilde içilse şüphesiz daha az kişinin dikkatini çeker..
(bkz: zaman)
gazeteye sarmasan bu kadar dikkat çekmezdi dedirten olaydır. hatta (#276884) bu entryden de fark edileceği gibi yanlış anlaşılmalara yol açan bir eylemdir.
hangi gazete olduğunun önemsiz olduğu önemli olanın gazeteye sarılarak içildiğinde farklı uyarıcılar oluşturmasına gebe olabilecek eylem...
(bkz: biraya milli gazete sararak içmek)
pek çok sözlük yazarının alkol konusunda ne kadar amatör olduğunu gösteren başlık. saklama, gizleme, topluma saygı mevhumları bir yana, asıl olarak birayı gazeteye sarmanın esas fonksiyonu (tabii ki yaz ve bahar mevsiminde) kolayca ısınmasını geciktirmektir. bunu yıllar önce bir taksi şöföründen öğrenmiş, ilk duyduğumda da çok şaşırmıştım. ancak velakin sonraki tecrübelerimle sabittir ki orta karar da olsa işe yarıyor (özellikle parkta, orda burda içen ayyaşlar için) eh sıcak biranın da ne kadar iirenç olduğunu her yazar bilir herhalde.
sarmadan içse daha az dikkat çekeceği gerçeğini bilenlerin, ama "insanlar alkol tükettiğimi bilsin ben de kendimi bir şey sanıyım" diye düşünenlerin yaptığı eylem.
dikkat cekmek icicn yapilan bir eylem oldugu asikar. zira gazeteye sarilan her icecek birada zannedilebilir.