Filmde evine misafir oldukları köy muhtarını canlandıran Ercan kesal, gerçekte filmin çekildiği köyde bir süre doktorluk yapmış. Oradan edindiği deneyimlerle bu senaryoyu Nuri Bilge ve eşi ile oturup yazmışlar.
kurtuluş savaşında gösterdikleri azim ve kahramanlıklardan ötürü, türkiye büyük millet meclisi tarafından 1924 yılında inebolu'ya istiklal madalyası verilmiştir. https://galeri.uludagsozluk.com/r/2121207/+
inebolu, istiklal madalyası sahibi tek ilçemizdir.
ulu önder atatürk'ün vasiyetiydi bu.
atatürk 1930 yılında ziyaret ettiği aspendos tiyatrosuna hayran kalmış ve; "Bu tiyatroyu restore ediniz. Ama kapısına kilit vurmayınız. Burada temsiller veriniz, güreşler düzenleyiniz..." demişti. https://galeri.uludagsozluk.com/r/2151394/+
aspendos tiyatrosundaki yağlı güreşler ilk olarak 1965 yılında düzenlenmeye başlamış ve uzun yıllar devam etmiş. ama ne yazık ki yakın bir zamanda yapının zarar gördüğü öne sürülerek bu güreşler yasaklanmıştır.
oysa ki aspendos'ta konserler ve çeşitli etkinlikler yapılmakta, tribünler lebaleb doldurulmaktadır.
bu etkinlikler içinde bir tek ata sporumuz yağlı güreş müsabakaları mı rahatsız etti acaba sayın yetkililerimizi...
Filmi seyrettiğim zaman bir kış akşamıydı. Ertesi gün de hava kapalı ve yollar, sokaklar karlıydı. O akşam seyrettiğim filmin devamını sanki o gün adeta yaşamaya devam ediyordum. Karlı ve kapalı bir günü ilk kez o zaman sevdim.
Güzel film. Özellikle savcı ve ekibinin köyde muhtarın evinde yemek yedikleri sahne ve muhtarının kızının çay getirdiği sahnedeki güzelliği çok harika işlenmiş.
Tamam diyaloglar herkesin anlayabileceği gibi, filmin içerisinde de yaşıyormuş gibi hissediyorsun. Ama verilmek istenen mesaj ne abi?
Ey nbc bu film ne anlatıyor?