Kahve altı;
1 yeşil elma(orta boy)
30 dk sonra 1,5 avuç kabak çekirdeği (1 saat sonra da kahvaltı)
Kahvalti;
1 yumurtalı üc sucuklu omlet
3 yumurta beyazı
Salata
1 dilim kaşar, 1 dilim beyaz peynir
5 yeşil zeytin
1 dilim çavdar, 1 dilim tam buğday ekmeği
Kahvaltılık sos
Siyah çay
Ara Öğün; 1 adet büyük ithal muz
idman
idmandan sonra;
1,5 su bardağı kefir içine 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi(10 kuru üzüm ve 2 kayısı karışımlı)
Akşam;
Tirit
Bir tabak kuru fasulye
Salata
Bir kase yoğurt
--spoiler--
Tabi akşamki menü henüz olmadı, pişme aşamasında.. Proteinin mina koyicaz artık. Tabii yağ da alıyoruz ama biraz daha kardiyo ile yakariz. Gelsin baklavalar. Ehe
Sabah;
2 yemek kaşığı lor peyniri, 2 tavuk ve 2 bıldırcın yumurtası ile yaptığım melemen
1 dilim kasar, yarim dilim beyaz peynir.
5 yesil zeytin
Kuzu kulağı ve kırmızı biber
3 cm² büyüklüğünde susamlı pide ekmeği.
Siyah çay
Öncelikli amaciniz hem kas yapıp hem yağ yakmak ise, kalori açığı olusturmalisiniz. Bu durumda protein de sonuçta kalori olduğundan fazla tuketmenize gerek yoktur. Yani yüzde 15'lik yağ oranına sahipseniz belki 1,6 ve üstü pro tüketmeniz gerekebilir. Oysa yüzde 15 in ustunde ise 1,4-1,5 kafi gelecektir. Önemli olan karbo'dan kaçınmak..
lan mal misiniz olum. beslenme çok kisisel bir alandir. Yağ kas oranı, yaş, antrenman düzeni ve temposu gibi bir takım parametreler etrafında oluşturulur. Yani bunları bilmeden belli bi öğün düzenine 'budur' denemez. o yüzden, yazar kendisine gore oluşturduğu düzenden bahsetmiş. kesin böyle olmalıdır diye bi kayda yok.
Sıkıcı, rutin ve zevksizdir. Zira tatların hiçbir önemi kalmamış, yemeklerin ismi bile değişmiş, her şey besin değerleri ile anılmaya başlanmıştır. Damak tadının hiçbir önemi yoktur, size yarayacak mi, kaslarinizi besleyecek mi, önemli olan budur. yeri gelir, protein ihtiyacınızı tamamlamak için suyla lor peynirini karıştırıp icersiniz.
Damak zevki fazla secici olan, her seyden yiyemeyen bir insan bu ise hic bulasmamali..
ha bir de, vücutçu günlük aldığı proteini nasıl hesaplamalı kısmı da merak konusu şöyle ki kilonuz başına 2 gram protein alımı tavsiye ediliyor arkadaşlar.
definasyon ve bulk olmak üzere ikiye ayrılır.
1- Sporcu yağlanmışsa ve eğer yarışmaya hazırlanmaya başlayacaksa - yağ oranını düşürüp kasları belirginleştirmek istiyorsa definasyon diyeti yapar. tabii ki yağ yakıcam derken mecbur kastan da biraz kaybedersiniz ancak amacınız bu kaybı en aza indirerek yağ kaybetmek olmalıdır. Ve bunun için de en uygun diyet düşük karbonhidrat diyeti. Bu diyetle hem kaslardan kaybetmez, hem yağlarınızı yakmaya ortam hazırlarsınız. ha bide, karbonhidrat olmadan vücut enerjiyi kaslardaan alır diyenler bu işle ilgili bi bok bilmiyordur onu da ekliyim. Yani bu beslenme şeklinde protein oranı ve yağ oranı sabit kalır, karbonhidrat oranını düşürülür.
2- Sporcu hacim kazanmak, kilo almak istiyorsa bulk diyeti yapar. Bu diyet yapan kişiye daha hacimli gözükmesini sağlar, ancak bununla orantılı olarak yağ oranı da artar. ancak fazla yağlanmamaya da dikkat etmeli, yoksa kasların görünürlüğü çok çok azalabilir. bu diyette kullanılandan fazla kalori alınmalıdır. ancak burada önemli nokta şu ki, bu kalori abur cuburlardan değil de besin değeri yüksek sağlıklı besinlerden alınmalıdır. bunlar ne diyecek olursanız da kuruyemişleri örnek verebilirim.
edit: neyden ne kadar alacağınızı eklemedim vücut tipinize göre yani bir nevi metabolizmanıza göre değişiklik gösterir. vücut tipinizi öğrenebilmek için nette birçok site var test yapıp sonucu öğreniyorsunuz, öğrendikten sonra kendi kendinize karar vermeniz daha doğru olacaktır.
edit2: ayrıca da spor yaptığınız ve yapmadığınız günlerde de kaloriyi arttırıp azaltmaya özen gösterin.ne kadar yaktığınıza göre miktarı belirleyin.
Arkadaş vücut geliştirmeyi yanlış anlamış. Her gün et yiyemiyorsunuz başlamayın da demişti bu kişi.
Vücut geliştirmeden anladığı yok. Git sütünü iç oradan daha çok protein alırsın.