bir vücutçunun beslenmesi

entry54 galeri6 video1
    54.
  1. Sabahleyin 4 yumurta yiyor bu vücutçular. insan bıkar yumurtadan.
    0 ...
  2. 53.
  3. 52.
  4. genel olarak sanıldığının aksine çok da masraflı olmayan beslenmedir. bir tüm tavuk, birkaç yumurta, 1 litre süt, 2 patates 15 liranın altında tutuyor. pek tabii her gün aynı şeyleri yemeyeceksiniz ancak yaptığınız bu yatırım kendi vücudunuza, sağlığınıza yaptığınız bir yatırım. vücut geliştirme işi, gerek beslenmesi ile gerek idman rutini ile kişinin kendine olan saygısının bir göstergesidir. sonuçta bu tarz bir beslenme diğer insanlardan farklı olarak hayatı devam ettirmek amacıyla yapılan bir beslenme değil, hayatı daha sağlıklı, hatta en sağlıklı biçimde yapılan bir beslenme şekli.

    biraz sitem içerikli ilk bölümü bitirdikten sonra bir parça bilgi içeren ikinci bölüme giriş yapabiliriz artık.

    klasik bir vg sporcusunun ** beslenme rutini 2 aşamalıdır.
    1.Definasyon 2.Bulk

    Definasyon kısmına, genel bilinen tabirle kilo verme programı dersem, çok yanlış bir şey söylemiş olmam. Zira definasyon dönemindeki bir sporcu, vücudunun yağ oranını düşürerek kaslarını daha belirgin hale getirmeyi hedefler. Yani kısaca baklavaların üzerindeki kaymak tabakasını kenara sıyırır*.

    Kalori hesabına en çok bu dönemde dikkat edilir, aşırı karbonhidrat ve tuz alımının önüne geçmeye çalışılır. Son zamanlarda iyice popülerleşen low-carb ve ketojenik diyetler bunlara örnek olarak verilebilir.
    Azaltılmış porsiyonlar, yoğun idmanlar ve kardiyolar neticesinde bir süre sonra sporcunun genel kuvvetinde azalmalar meydana gelir ki bu doğaldır çünkü vücuduna aldığı kalori miktarı, harcadığı kalori miktarından daha düşüktür. Bu dönemde sporcular sağlıklarını korumak için vitamin ve mineral desteklerine, supplement desteklerine başvurabilirler.

    Bulk dönemi ise genel olarak daha eğlenceli olan bölümdür*. Zira off sezonu olarak da anılan bu dönemde sporcunun beslenmesi kas kütlesini artırmaya yöneliktir ve yedikleri yiyecekler günlük harcadıkları kalorinin üzerinde olması gerekir. Günlük ihtiyaçtan fazlasını almaya başladığı zaman pek tabii olarak vücut yavaş yavaş yağlanmaya başlar, kasların görünürlüğü, belirginliği azalır ancak sporcunun kuvveti de artar. Çalıştığı ağırlıklar artmaya başlar. Yüzüne gözüne can gelir*.

    Bazı zamanlarda sporcunun alması gereken kalori miktarı o kadar yüksek olur ki bunu besinlerle karşılamaya çalışması, midesini oldukça yorar. Zira genel olarak protein ağırlıklı bir beslenme rutinleri vardır ve protein sindirimi diğer yapı taşlarına göre daha uzun sürmektedir. Bu eksikliği kapatmak için supplement yolu ile kapattıkları görülür. Kimi sporcular ise bu kalori açığını abur cuburla kapatır ki bu da dirty bulk olarak adlandırılır.

    Tüm bunlar en kaba haliyle, sıradan bir sporcunun beslenme düzenini tarif eder. Pek tabii beslenme rutini daha farklı olan sporcular elbette var ancak genel olarak çıkış noktası burası sayılır.
    1 ...
  5. 51.
  6. ulan gramla beslenip hayattan nasıl zevk alırsınız ? kokoreç, midye, bira bunlar olmadan hayat mı olur ?
    hiç sevmiyorum sizleri haberiniz olsun.
    4 ...
  7. 50.
  8. aptalca beslenmedir. 2300 gram bir protein tozu alınıp günde 100 gram kullanılarak tamı tamına 89 gram protein alınabilir ve bunun 100 gramının maliyeti 6 tl ye gelir ki bu devirde biliyorsunuz 6 tl ye döner ekmek anca alınabiliyor. üstüne günde yediğin yiyeceklerden 80 gram daha alırsan fazlasıyla yeterli beslenmiş olacaksındır. kaloriyide iyi ayarlamak lazım tabi.

    not: protein tozu etle beslenmekten daha ucuza gelmektedir ancak 3 aylık periyottan daha uzun süre kullanılmasını tavsiye etmem.
    1 ...
  9. 49.
  10. 48.
  11. Yaaa*rak. Yani yaprak sarması.
    0 ...
  12. 47.
  13. 46.
  14. türkiye şartlarında pahalıdır. günde 100 lirayı bulabilir.
    2 ...
  15. 45.
  16. 44.
  17. arz-i endam, kas yaparken beyin hücrelerinden taviz verme delikanlı.
    1 ...
  18. 43.
  19. o nasıl bi tabaktır.

    insan yiyor onu değil mi?
    0 ...
  20. 42.
  21. Vücutçu ne abi öncelikle.Az çok spor yapan biri olarak şeker,un vb. tarzı ürünler yasak.Makarna yiyeceksek bile 8 dakka haşlayabiliyoruz en fazla.Yağ falanda yasak.Spora giderken karbonhidrat çıkışta protein ağırlıklı beslenmek en mantıklısı.
    1 ...
  22. 41.
  23. vücutçu ne amına koduğum.
    12 ...
  24. 40.
  25. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1130181/+

    Gelsin 40 gr. Protein; sonra da full pompalamasyon bu benim misyon.

    akşam da plajda arz-i endam edeceğim. Ehe.
    2 ...
  26. 39.
  27. Her sabah 5 yumurta beyazı ve akşam yemeğinde sürekli protein yiyorum. Basıyorum aminoyu arkadaşlar.
    0 ...
  28. 38.
  29. çiğ yumurta, amino amino amino.
    0 ...
  30. 37.
  31. 36.
  32. vücutçu diye bir kalıp koymamak gerek aslında. vücut geliştiren, yada boddy, fitness yapan kişi gibi olursa daha iyi olur her şeyden önce.
    1 ...
  33. 35.
  34. Aslında çoğu zaman abartilan beslenmedir. Eğer çok yüksek hedefleriniz yoksa, amacınız yalnızca fit kalmak ve 'hafif kaslı' bir vücut ise sadece sağlıklı beslenerek, tozlara filan abanmayarak da makul bi fizik yapabilirsiniz.

    Örneğin bendeniz, 83 kilodaki bir birey olarak günlük ortalama 130 gr. Protein almaya çalışıyorum. Bu ise pek zor şey değil. Bakınız bugünkü antrenman öncesi beslenmemde yaklaşık 40 gramlık proteini bir öğünde goturebiliyorum bile..

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1054270/+

    1 tabak kuru fasulye (16 gr pro)
    100 gr kadar haşlanmış kırmızı et(20-25 gr pro)
    Patatesli bezelye
    1 tam buğday ekmek

    Toplamda 40 gr protein yapıyor. öyle zor ve pahalı da sayılmaz. Kahvaltı ile de birlikte Geriye sadece 50 gr kalıyor. o da idman sonrasi akşam yemeği ve ardından kuruyemis-sut ile beraber rahatlıkla alınabilir.
    2 ...
  35. 34.
  36. Hafta sonundaki alkol ve pasta olayını biraz toparladim gibi. Ama harbiden bunlar çok kötü, iğrenç gıdalar. tamamen uzak durmak, yaşamdan çıkartmak gerekiyor. Özellikle şekerli pastalı şeyleri..

    --spoiler--
    Sabah;
    3 yumurtalı omlet
    1 dilim beyaz, 1 dilim kaşar peynir
    5 zeytin
    Biraz yesillik
    2 tam buğdayı ekmek
    3 Bulgar gofreti (dayanamadım beybisi ya. Çok tatlıydı)

    Ara Öğün;
    1,5 avuç kabak çekirdeği
    Yarım avuç kuru üzüm

    Öğle;
    Kuru fasulye
    Yoğurt
    200 gr haşlanmış kırmızı et

    idman

    Sonra; koca bir muz

    40 dk'lik jogging ve 1 saatlik basketbol antrenmanı (önceki günkü pasta ve alkol için)

    Bitişinde 1 muz daha.

    Akşam;
    Yarim tabak Taze fasulye
    Yarim tabak kuru fasulye
    Yarım tabak bezelyeli patates yemegi
    100 gr haşlanmış kırmızı et
    Yogurt

    --spoiler--
    0 ...
  37. 33.
  38. bugün çok berbat bir gündü, artık kendime ne kadar 'vücutçu' diyebilirim bilmiyorum. 1 haftadır çok iyi gidiyordum ama dün tamamen aykırılaştım, prensiplerimi bırakıp çizgiden çıktım.
    dün gece sabaha kadar içtik. mezeler, çerezler filan bir sürü şey. sabaha doğru 4 gibi uyuyup 8'de kalktım. gecenin sersemliğini atamamakla birlikte pek bir şey hatırlamıyordum ve baş ağrısıyla birlikte biraz dirensem de iyice saçmaladım.

    --spoiler--
    Kahve altı;
    3 kaşık Yulaf ezmesi, 1 muz ve 1 bardak kefir karışımı
    (1 saat sonra kahvaltı)

    Kahvaltı;
    3 yumurta ve 3 kaşık lor peynirli melemen
    1 dilim beyaz, 1 dilim kaşar peynir.
    5 zeytin
    Kuzu kulağı ve maydanoz
    1 tam buğday ekmeği
    Siyah çay
    (buraya kadar tamam)

    biraz sonra çayla birlikte bir porsiyon profiterollu koca bi pasta.
    ondan sonra bi pasta daha.

    öğle; tirit ve yoğurt (50 gr protein)

    1 saat sonra; bir dilim pasta daha :((

    akşam:
    kuru fasülye,
    ıspanak
    ezogelin çorbası.
    --spoiler--

    lanet olsun. fena yağlandım. yarın sabahtan çok sağlam bir kardiyo yapıp sonra salon antrenmanı ile toparlanmaya çalışacağım. allahım ben ne yapıyorum ya..
    0 ...
  39. 32.
  40. protein önemlidir, evet ama aşırı protein de zararlıdır, hatta yağ olarak döner vücuda. O yüzden abartmamak gerek. Her gün yarım kilo et yeterlidir.
    0 ...
  41. 31.
  42. Peşin not: burada yazdığım beslenme düzeni ileri seviye vgciler içindir. En fazla 1 yıldır bu sporla ilgilenenler uygulamamalıdır.

    Amacına göre değişir.

    Bulk döneminde kilosu başına 2.5-3 gram karbonhodrat ile başlar. Yavaş yavaş arttırır. Yağlandığı yeri yakalayınca onun 0.25-0.5 altında tutar. ( definisyondan bulka geçiş yavaş olmalıdir birden 2.5 gram karbla başlanmaz.)

    Örneğin 90 kg birisi kilo başına 4 gram karb alınca yağlanıyorsa bunu 3.5-3.75 düzeyine düşürmelidir.

    Protein "yağsız" kütlesi başına 1.5-2 gram kadardır.
    90 kg birisini düşünelim. Yağ oranı %10 olsun. Bu durumda vucudunun yağsız kütlesi 81 kgdır. Alması gereken protein 121.5-162 gram arasındadır. Bu aralıktan şaşmamalıdır.

    Yağ tüketimi ise kilo başına 1 gram olmalıdır.

    Lif tüketimi ise her 1000 kalori için 10 gram olmalıdır.

    Su tüketimi kilo başına 0.03 litredir.

    Eğer definisyon dönemine girecekse, gireceği diyete göre beslenme düzeni değişir ancak benim favorim ve sağlıklı olanı yukarıdaki bulk beslenmesini yapmış birisi

    Karbonhidrat alımını en son aldığı karb miktarından itibaren kilo başı 2 grama gelinceye kadar 2 haftada bir 0.5 gram azaltmalıdır. Kilo başı 2 grama ulaşınca 2 haftada bir 0.25 gram azaltmalıdır. Kilo başı 1 gramın altına inilmez. (isteğe bağlı olarak bu aralıklar uzatılabilir. Örneğin karboyu 0.5 düşürdüğünde 100 kilo birisi 200 kalori kaybeder. Bunun yerine 200 kalori yakacağı bir kardiyo çalışması ekleyerek karboyu düşürme zamanını uzatabilir.)

    Örneğin kilo başı 4 gram karb alan birisi 2 ay sonra kilo başı 2 gram karb almaya başlar. 3. Ayda 1.5 grama düşer. 4. Ayda 1 grama düşer ve ulaşılan form korunmaya çalışılır.

    Protein alımı yağsız kütle başına 1.5 gramla başlar. 2 haftada bir 0.5 gram artar. 3 grama gelindikten sonra ayda bir kez kilo başına 0.25 gram daha arttırılır. 4. Ayda yağsız kütle başına 3.5 gram protein alınır. (Kilo başına 3.5 gram aşılmamalıdır.)

    Yağ alımı normalde kilo başına 1 gram iken. Başlangıç kilosundan itibaren diyetin sonuna kadar 2 haftada bir kez 5 gram arttırılır. 90 gramla başlayan birisi 130 gramla sonlandırır.

    Lif alımı 1000 kalori başına 10 gramdır.

    Su tüketimi kilo başına 0.035 litredir.

    Definisyondan bulka geçişte yine adım adım temiz bir şekilde yapılmalıdır.
    2 ...
  43. 30.
  44. Kapooo dan bekledigimiz bilgilerdir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük