bugün

O yüzden et yemeliyiz.
Bende Her bir şeyde yaratıcı arayıp, sonrada yaratıcıyı kim yarattı diye sorduğunda 180 derece çark edip " o yaratılmadı, herzaman vardı bık bık bık"eden tiplerin kafadan istiyorum. Hangi otu kullanıyorlar?
bir topu duvara atarak duvarın içinden geçmesini sağlayabilir misiniz?

hadi biraz rastlantısal süreçten bahsedelim.

topu duvara attığınızda top duvara çarpıp geri döner. bunu 100 kere deneyin, 1000 kere deneyin ve topun duvardan geçme olasılığını hesaplayın. 0/100=0, 0/1000=0

şimdi deneme sayısını arttıralım. 1 trilyon deneme olsun. 0/1 trilyon=0

şimdiye kadar anladık ki topu duvara atarak duvardan geçirme olasılığımız %0.

peki zamandan önce (tabi önce kavramı burada biraz saçma çünkü zaman oluşmadığı için...) bu denemeler ne kadar sürer? sürmez. çünkü zaman boyutu oluşmadığı için zaman kavramına bağlı olan bir süreden bahsetmek mümkün değildir. peki sonsuz deneme ne kadar sürer? cevap yine aynı sürmez.

topu duvara sonsuz kez atarsanız ihtimal yine %0'dır. ancak top duvarın içinden geçer. neden mi? sonsuz hariç herhangi bir sayının sonsuza bölünmesinin sonucu 0'dır. Yani ihtimal yine %0'dır. 1/sonsuz=0. eğer topu sonsuz kez duvara atarsanız top duvardan geçer. aksini iddia edebilecek varsa topu sonsuz kez duvara atsın görelim.

protein aslen yalnızca kimyasal bir bileşim. dna'da öyle. atomlar, o kadar geniş evrende sürekli birbirine çarparken (doğrudan sonsuz çarpışma elde edilmemiş olsada yolda bir yerde) protein kimyası oluşur. tabi proteinin bu şekilde oluşmasının ihtimali %0 dan çok daha yüksek (%0.00000000000000000000001 falan olsa gerek) doğal olarak birden çok protein oluşur ve yaşamın temellerini oluşturur.

yani yalnızca yüzeysel biyoloji bilgisiyle böyle varsayımlar yaptığınız zaman bu saçmalıkları okuyarak harcadığım zaman için üzülüyorum resmen.
hic uzatmayalim, dogrudan asagidaki bakinizlardan devam edelim cünkü; bunlar o bakinizlarda anlatildi.

(bkz: amino asit)
(bkz: miller urey deneyi)
(bkz: demir kükürt dünya teorisi)
Her boku bilimle açıklayabileceğimizi size kim söyledi ki aq. Açıklanamama ihtimali de var. Her boku biliyoruz ya onu da açıklarız. insanların çok bilmişliği aq başka bişey değil. Yarram daha evrenin %1'i bile olmayan dünyada yaşıyorsun ve dünya dışında yaşam var mı onu bilmiyorsun. Kimsiniz lan siz, kimiz olum biz. insanlar için karıncalar neyse, evren için biz karınca bile değiliz. Haydi dağılın herkes starbucks'a gidip instagrama bi kahve fotoğrafı atsın. Bilim falan güzel şeyler bunlar.
(bkz: #43659458)

Güzel kardeşim, nasıl renkler sadece siyah ve beyazdan ibaret değilse, inançlarda sadece teizmden ve ateizmden ibaret değil.

Örneğin benim gibi agnostizm i benimseyen insanlarda var.

Sonuç olarak proteinler kendi başına oluşamaz tezinden yola çıkıp Allah vardır sonucu çıkarıyorsan, yani herşeyde bir yaratıcı arıyorsan, aynı mantıkla o zaman allahında bir yaratıcısı olması lazım dendğindede bir yaratan göstermen lazım tezinin doğruluğunu kanıtlamak için.

Bana sorarsan kıçınıda yırtsan ispatların bir yere kadar gider, bir yerde tıkanır. Ondan sonrasına bildiğinle değil, inandığınla cevap verirsin. Zaten bizde o yüzden agnostist diyoruz kendimize.
Bu nasıl bir zeka?
''Yaratıcı'yı kim yarattı?''
Yahu şunu idrak edin artık, yaratıcı yaratılır mı? Yaratılmaya ihtiyaç duyar mı?Adı üstünde yaratıcı: yaratan,var eden,ihtiyaç duymayan... bu kadar basit, sadece mantık.
Adam birde kalkmış diyor ki:''bu soru sorulduğunda açıklayamıyorsunuz.'' Hayır! işte ifade ediyoruz üstelik sade bir anlatımla lâfı dolandırmadan fakat siz anlamak istemiyorsunuz.
Neye inanmak istiyorsanız ona inanın ama önce gerçekten uzunca bir düşünün.
Şekilcilikten uzak, şov peşinde koşarak dinin arkasına sığınmayanlar yaratıcı'yı idrak edebilirler çünkü akıl bu duruma insanı ulaştırır.dikkat edin! din akıl sahiplerine ulaşır, ulaştırılır.
Güneşin sürekli olarak doğu'dan doğuşu, batı'dan batışı gibi hassas dengeleri tesadüf ile açıklamak mı? Yoksa böyle korunan ve devam eden düzenin ancak var eden tarafından kontrol edilişini düşünmek mi? Şimdi söyleyin bakalım hangisi akıl? Hangisi akletmek.
Neyin trajikomik olduğunu o zaman anlarsınız.
peki ya bu mükemmel allah kendi kendine var olmuş olabilir mi? tabiki olamaz. demekki allah'ı da yaratan bir üst tanrı var.
işte enteresan bir düşünce nasıl olur? diye merak ediyorsanız syme nickli yazarın sorusu buna örnek olur.
Var olmak, var edici ile olur. Var eden, sonradan var olur mu? Var edebilen demek, yaratan sadece o (allah) demektir.
Yazar soru soruyor sonra olamaz deyip kestirip atıyor.
Karanlık hep vardır ama insanoğlu karanlığı ancak ışık olduğunda anlamıştır.
Allah öncesi ve sonrası olmayandır kuranda bunu bildirmiştir, zamanı yaratan bir varlık var diyeceksiniz sonra onu var ettiği zamana hapsedeceksiniz böyle anlamsız bir mantık yürütme akla zarardan başka neye yarar? Onu herhangi bir nesneye benzeterek ihtiyaç duyan bir varlık olarak algılamak yanlıştır çünkü yoktan ve vardan yaratan hiçbir şeye ihtiyaç duymaz. Yaratan yaratılmaya ihtiyaç duyar mı? Siz onu ihtiyaç duyan, aciz olan olarak düşünerek zaten baştan hatalı soru soruyorsunuz.