bindiği uçağın düşmemesi, geminin batmaması, doğal afetler yaşamamak.. vb. ölüm kapıya gelince korkudan şehadet getirenleri mevcut olduğu için ve bir atesitin en son yapmak zorunda kalmak isteyeceği şeyin şehadet getirmek olması sebebiyle bu tür durumlardan uzak olmak isteyeceklerdir, tabii kendileri de bunun farkında değil eminim.
en büyük beklentisi hayatta kalmaktır. Beklentileri öbür dünyada olmadığı için bu dünyanın kurallarına genellikle daha sıkı sarılır ve saygı gösterir(iz)ler.
O değil de öbür dünyada cennete gideceğini düşünenler neden birisi ölünce ah vah eder? Sonsuz zamanda (ezel ebed) hayat mikroskobik bir nokta. ha 30 sene olmuş ha 90 sene. Ölen inançlı birine "yaw ne şanslı bak bizden önce cennete gitti" denmez mi? Ya da niye denmiyor? Lan yoksa???
adaleti bir 'tanri' dan beklemediği için bu dünyadaki adaleti kendi doğrularıyla bulup buna göre en iyiyi yapmaya çalişan (zaten tanri inanci adalet ve ölümsüzlük isteğinden doğar); düşünmenin günah olmadiğinin, aslinda müslümanliğin* gereklerini müslümanlarin çoğundan daha çok özümsemiş olarak yaşayip (eğer bir cennet varsa) öteki dünyasini da güvenceye almiş, dünyaya sadece yaşayabilmek istediği için önem verip, para gibi sebeplerle ib.e'likler yapmaya tenezül etmeyen bir insanın bekleyeceği tek şeyi bekler: milletin kendi hadlerini aşan olaylara burnunu sokmayacaği, daha özgür, mutlu ve eşitlik olan bir ortamda yaşayıp en azindan huzur içinde ölebilmek...
ateist olmayan birisinden çok da farklı olmayan beklentier içindedir bu kişi. inancı insanın beklentilerini ne gibi bir yönde ve nasıl etkileyebilir ki zaten?
biraz ti'ye almak amacıyla açıldığını düşündüğüm başlıktır kendileri. bu tespite binaen, bir ateistin hayattan beklentilerinden biri de ti'ye alınmamaktır, diyebiliriz.
not: ateist değilim.
not2: ateist kızların benim gibi bir demokratı kaçırmayacakları temennisindeyim.
kimi ateistler için daha güzel bir dünya için elinden geleni yapmak olan (bkz: belki cennete yükselemeyiz ama cenneti dünyaya indirebiliriz), kimi ateistler için eğlence ve zevk anlamına gelen beklentilerdir.
ancak her ateistin ortak beklentisi; ateistlerin cehennem korkusu olmadığından her türlü yasayı çiğneyebileceği, her türlü sapıklığı yapabileceği, her türlü kötülüğe bulaşabileceği düşüncesinin değişmesidir. bazı insanların sırf korkularından yada ödül beklentilerin dolayı değil de, ahlak ve erdem sahibi oldukları için iyi olabileceklerinin anlaşılabilmesidir.
ahiret, cennet ve de dolayisiyla huriler gercek olmadigina gore; bu dunyada cenneti yasamak, hurileri burada goturmek, sarabi burada icmek, dunyanin nimetelerinden sonuna kadar faydalanmak.
+cennet cehennem yok demi?biri evet desin olum*
-evet yok
+sen sus sen de ateistsin başka biri söylesin.
-abi kimseden ses çıkmıyor
+ben sana demiştim. şimdi şıçtık
ateistler de insan türünden olduğu için diğer insanların beklediklerini beklerler hayattan. onlar yaratık değil ya da baska bir türün devamı sadece insan.