nature dergisinin 1998 yilinda yayinladigi bir makalede, alanlarinda onde gelen bilimadamlarinin %72sinin ateist, %21inin agnostik ve de %7sinin bir tanriya inandigi saptanmistir.
buna benzer olarak scientific american dergisinin 1999 yilinda yayinladigi bir makalede, genel halkin %90i tanriya inaniyorken, lisans dereceli bilim adamlarinin %40i, alanlarinda en iyiler olarak kabul edilen bilimadamlarinin da %10u tanriya inaniyor olarak saptanmistir.
Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançların reddedilmesi. Var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir düşünce akımıdır.
(bkz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Ateizm)
cahil cühela yazmasın kardeşim.
Altyapılarını bilimadamlarının çoğunun müslüman olduğu dönemden geliştirmişlerdir. Mesele kimin daha çok araştırma yaptığıdır ve reformlardan sonra hristiyanlıktan uzaklaşıp deist olan avrupa daha çok bilime ve araştırmaya yönelmiştir.
ateizm tanrının varlığını reddetme ideasıdır. bu bir tezdir ve en az tanrının varlığı kadar bilinemezdir. zira bunu deneylemenin yolu yoktur. şayet deneyleyemiyorsanız bu bilimsel değildir. yani bilim tanrının varlığı ya da yokluğuyla uğraşmaz, uğraşamaz bu henüz onun çapını aşmaktadır. ayrıca bilim sürekli kendini yalanlamak suretiyle dinamizmini yaratır. biliminsanlarının neye inandıkları onları bağlar. einstein tanrıya inanır. hatta tanrı zar atmaz der. din ise tanrıyı algılama metodolojisidir. dinler çeşitli ve farklı olsa da özünde bir yaratıcıya inanma ilkesi vardır.
aslında bilim; doğanın akılla donatılmış olduğu gerçeğinden hareketle birşeylere ulaşmaya çalışır. doğa sonsuz bir kaos, fakat bu kaosu çözmeye çalışıyoruz iddiasında olan bilim insanı var mıdır? darwin doğada akıl aramasa acaba evrim teorisi aklına gelir miydi?
ateizm adı altında doğadaki aklı aramaktadır bu bilim insanları. ve doğadaki bu aklı kanunları buldukça doğa kendi kendini oluşturmuştur fikrine ulaşmak? kaldıki doğa üstüyle ilgili çıkarımlarda da pozitivizm mantığı gütmek fikride demode olmaktadır an be an.. agnostizm yükselişte.. yaşasın pozitivist düşünceden sıyrılarak akletmek? ve doğadaki aklı araştırmak için yaşasın pozitivizm..
dinden sıyrılmışlıkla başlayan batı bilim dünyası tanrı fikrine yönelecek bunun yanısıra etkilediği halk kitleleri aklında soru işaretleriyle zayıf bir imanla gezecek.
ateistlerin tanrısı şimdilik doğanın kendi kendine varolan aklı? biz buna tanrı özelde de ALLAH diyoruz..
araştırmacı ateist arkadaşlar bilir dünyada yeni trend'in agnostizm olduğunu.. bu bir safhadır.. geçmiş olsun kardeşlerim..
bu yazı burda dursun. göreceksiniz! kahin değilim akletmek yeter.. güneş doğudan doğacak batıdan batacak..