bugün

Bilgisayar oyunlarının faydalı taraflarıdır. insanı eğlendirir.
Ingilizce söktürür.
Ingilizceyi dehşet ogrenmenizi sağlar.
Her.notumun 0 olup ingilizcemin 5 olması bunu gösterir.
oynayanların rüyada kendini kontrol edebilme ihtimali daha yuksek oldugu bilimsel olarak kanitlanmistir.
eğer oruçluysan zamanın çabuk geçmesini sağlayıp insana açlığını susuzluğunu unutturur.
Zeka gelisimini arttirdigi dogrudur. (Knight online oynayanlar için geçerli degildir.)
bana tek faydası ingilizceyi öğrenmek zararı ise zaman kaybı ve kör oldum 4.25 gözlerim bozuk.
Boş boş insanlarla uğraşmaktan iyidir.Sizi sigara uyuşturu türü arkadaşlıklardan uzak tutar.Eğil dedimi eğilirsin zıpla dedi mi zıplarsın o kadar.
Anında ve realistik çözüm üretme yetisini geliştirir.
Bilgisayar oyunu olsun olmasın oyunlar, çocukların, gençlerin herhangi bir yaş grubundan oyunu oynayan kişilerin anlık ve karşı duruma göre en iyi kararı verebilme yetkilerini geliştirir.

Dota 2'den örnek verecek olursak karşıda riki varsa bristleback seçmek veya karşıda Phantom Assassin varsa black king bar kasmaya karar vermek gibi...
Bir çok uzman pc oyunlarının beyni geliştirdiğini savunur. Bize olaylara karşı daha çabuk tepki verebilme özelliği verir. Bunları yabancı uzmanlar söyler. Bizimkinlerse dogmatik şeyler söyler.
ingilizcedir.
el kol koordinasyonu ve refleksleri geliştirmesidir efendim.
karar vermenizi hızlandırır.
oyunlarında anlatılan senaryolarin olaylarin gerçeklik payi olmasi (medal of honor) amerikanin oyundaki bazi sahneleri silmeside bunu kanıtlar heralde.
# Çoğu kişi yabancı dil demiş, evet bu çok doğru. Çünkü derslerde ilginizi çekmeyen konular oyunlarda ilginizi çeker. Orada neler dönüp bittiğini anlamak ister, çaba sarf edersiniz.

# Baskı altında karar verme alışkanlığı.
Bu öyle her oyun için geçerli değil. Özellikle profesyonel ve yarı profesyonel oyuncular bu konularda kendini çok geliştirir. Kimi zaman öyle bir durumda kalınır ki, onlarca kişinin sizin vereceğiniz kararı izleyeceğini bilirsiniz, o noktaya kadar geldiğiniz arkadaşlarınızın tüm emeklerinin üzerinizde olduğunu hissedersiniz. Yaptığınız iş ne kadar ciddiyse, o kadar baskı görürsünüz. Ve en sonunda buna alışırsınız.

# Akıl çalıştırma meselesi.
Sürekli aynı şeyleri yaptığınız oyunlar zeka gerilemesine yol açar. Beyin aynı düşünme yollarını sürekli kullandığı için diğer noktalar kullanılmaz. Ama sürekli düşümenizi gerektiren, bir taktik kurmanızı gerektiren ve ya güçlü senaryoya sahip oyunlar, bir bulmaca çözüyormuşsunuz ibi zihninizi meşgul tutar. Bu da düşünce yollarınızı açar.

# Sosyal ilişkiler ve güven
Benim dört senedir konuştuğum, ilk takımızı beraber kurduğumuz arkadaşlarım mevcut. Adamlarla oturup kahve içmişliğim yok evet, ama oturup kahve içtiğim arkadaşlarımla konuşmayacağım konuları anlatabilecek kadar yakınım. Aynı şeylerden hoşlandığınız, aynı konuları konuşmayı sevdiğiniz, aynı oyunlardan zevk aldığınız bu insanların sizinle ortak yönü çok.
Oyuncu arkadaşlıkları kıymetlidir. Çünkü hayatınızda kaç kere arkadaşınızın "Hadi be oğlum bütün umudumuz sende şu an" diye baktınız? Ya da "Ben düşsem o kaldırır, bana bir şey olursa o kazandırır" tarzı düşünceleri gerçek hayatta kullandınız?
Belki de sosyal ilişkilerinizde bir insana yükleyemeyeceğiniz umutları yüklemeyi öğrenirsiniz. Yaparsa güvenmeyi öğrenirsiniz. Yapamazsa canımız sağolsun, bir dahakine gençler diyip eğlenmeye dönmeyi öğrenirsiniz.
hayatınızı değiştirir.
Silkroad oynayarak ticaret kafası yaptım kendime.
Age of
cod2
deyince hadi be çok iyi biliyorsun işini hangi ırk hangisini alır hangi ırkın ne techi vardır bonusları nelerdir vs. Hepsi ezbere biliniyordur hadi oynayalıma gelir laf hemen ve iyi bir arkadaşlık başlar.
epey refleks geliştiriyor.

Midden adam kesince ehehehe..

Edit: dust2.
özellikle rpg severlerin hayalgücünü uçurur. Ama sonrasında realite sevilmez. oyunlara, fantastik dünyalara daha çok bağlanılır. Gerçek dünya tatmin etmez.
Parmak kası gelişiminden başka bir boka yaramadığı kesindir.
Zaman geçer ne bileyim.
assassin' s creed sayesinde gerçekten yaşamış fikir adamları ve komutanlar tanıdım. bunların en ünlüsü ise (bkz: niccolo machiavelli)
göt göbek büyütür.