I. Latin alfabesi ne geçmek incelendiğinde zamanın şartları için doğru bir karar.
II. Arap alfabesi ne geçmek o dönemin bilim/ilim dili olan bir dile yatırım yapmak olduğundan o da dönemi için doğru bir karar.
Göktürk alfabesi-->Arap alfabesi sonuç: Araplaştık ya bu ne biz Türk üz
Arap alfabesi-->Latin alfabesi sonuç: Modern olduk zaten Ortadoğu ağzıyla ne işimiz var çok yaşa atam(eminim ki Atatürk ün imkânı olsa türk alfabesiyle bu işi yapardı)
Yani ikisi de özünde "Türklük ten uzaklaşmak" neden birinde böyle derken diğerinde de aynı şeyi demiyorsunuz? ikiside 'yabancı' kaynaklı değil mi ikisine de aynı mesafe de olmamız lazım değil mi zaten yukarıda da bahsettiğim gibi ikiside zamanın ilmi seviyesine hızlı çıkmak için bir yenilik neden bunu görmüyorsunuz?
Tabi bir tarafta Atatürk kavramını yerleştirince modernleşme oluyor
Diğer taraf da islam kavramını yerleştirince araplaşmak oluyor
Hâlbu ki ikisi de 'aynı amaca' hizmet etmek için yapılmış icraâtlar.
lan konuştuğunuz her söz yalan, yazdığınız her satır anlamsız boş. sanki dünyada bir şeye hizmet ediyoruz da bunu hangi dille yaptığımız kaldı geriye. kimin sikinde olm türkçe?
ha arapça retorik yapmışın yalan söylemişsin ha türkçe? kimin sikindesiz aq?
bence bi alfabemiz olmasın. millet de değiliz zaten. riyayız biz aq. komple riyayız. arapça yakışırmış bize.
2023 yılı altyapısının hazırlığı çerçevesinde bilinçli olarak yaptırılan açıklamalardır. asıl amaç hem gündem değiştirmek hem de 2023 yıĺından sonra atatürk'ün konumunu değiştirmektir.
Farklı alfabeleri bilmek ve kullanmak, milli kültürden uzaklaştıran bir acziyet değil, bilakis ilmi bir derinlik ve zenginlik göstergesidir. Keşke Latin alfabesini tenkid edip eleştirmek yerine üzerine ilave olarak göktürk uygur kiril arap arami ibrani osmanlı alfabelerini de öğrenseydik. Hiç olmazsa bu kadar cahil kalmazdık. Daha osmanlıcayı bile müfredata katamamış bir eğitim sistemimiz varken latin harflerini eleştirmek adına yapılan bu açıklama, cehaletten başka bir şey değildir..
Yunan alfabesinin menşei (kökeni) fenikelilerdir, (bugünkü lübnan ve akdenize yakın bölgesi) yani ortadoğu merkezli. Dolayısıyla araplara çok uzak değil.
Çin alfabesi diye bir şey yoktur. Çince demek, karakter demektir ve Türkçe’de harflerle yaptığımız gibi karakterleri yan yana getirip kelime oluşturmuyorsunuz, çünkü bu karakterler zaten birer kelimedir. Her karakter tek hecelidir. Ve bir karakter bir kelimeyi simgeleyebilir, fakat aynı zamanda birçok karakter bir araya gelip tek bir kelime de oluşturabilirler.
bilal erdoğan babası seçimleri kaybettiğinde kaçacağı ülkeyi seçerken, latin alfabesine geçmeyenlerden seçsin o halde.
zira vatandaşlık görevi olarak ben uyarayım kendisini italya ve amerika'ya giremiyor biliyorsunuz suçlamalar olduğu için, artık malezya, katar arasından bir seçim yapar.
Belli ki sonunda karanlık tarihimizle yüzleşmeye başlıyoruz. Ama bir bak bakalım halkımız o seviyeye çıkabilmiş mi?
Bu yüzleşmeyi yapabilmek için almanya, belçika gibi avrupa ülkeleri seviyesinde düşünme kabiliyeti gerekiyor. Bizim solcu çomarlar kalan son beyin hücreleriyle yaşamaya devam ettikçe tarihi gerçeklerle yüzleşmemiz imkansız.