Cengiz Aytmatov'un daha yeni okumuş olduğum kitabı. Üç aileden ibaret bir orman koruyucusu yerleşkesinde arkadaşları kayalar, bitkiler ve dedesinin dürbünü olan çocuğun masallarla, ki yetişkinlikte buna yalanlar denir, yaşama vermiş olduğu anlamın, bunun ne kadar derinlerde olduğunun ve sonunda yetişkinlerin duvarına bu anlamının nasıl çarptığının güzel işlendiği bir kitap. Çocuğun tek akrabası olan Mümin dedenin hayat karşısındaki tutumu ve karakteri, gayet güzel birkaç tespit koyuyor ortaya.
cengiz amcamın her kelimesini özene bezene seçerek yazdığı , yaptığı tasvirlerle insanı boğmayan aksine o mekandaymış hissi veren güzel eseri olup 100 temel eser listemizde bulunmaktadır.
cengiz aytmatov un kaleme aldığı romandır. soguk savas yıllarında kaybolan nice adsız oglanlardan birinin dramını anlatmaktadır. geleneginden ve köklerinden kopartılmış nesilleri temsil eden adsız oğlanın trajedisini anlatan bir romandır. başlıca kahramanları: cocuk, ortazkul, bekey hala, seydahmed, gülcemal, nine, kulubeg, ...
cengiz aytmatov'un okuyanı mutlaka etkileyen hüzün dolu romanı. bir çocuğun gözünden kaybolan değerlerin, insanlığın nasıl da yitip gittiğinin hikâyesi. okunması gereken kitaplardan.
cengiz aytmatov un yazdığı kahramanının okula yeni başlayan bir çocuk olduğu roman.ana karakterimiz küçük ve her çocuk gibi saftır.bu romanın özellikle sonu çok güzel hazırlanmış , amacına ve verdiği mesaja uygun olarak tam bitmesi gereken yerde bitmiştir.
Bir daha asla o çocuk saflığına ulaşamayacağımız için bu kitap çok derinden yaralar acıtır insanı.Sonra unutulur bazen hatırlanmak üzere aynen çocukluk misali.