Madem herkes okuduğunu çok iyi şekilde yorumluyor ve Anayasa Maddesindeki değişikliklerin nelere mal olacağını kestirebiliyor. ilerisi gerisini kestirebiliyor tebrik ediyorum bizim halkı. istersen evet de istersen hayır ama niçin dediğini bil lütfen.
Çünkü evet vermezsen bu is huzurla çözülmeyecek. Bir önceki seçimde gördük. Tek başlarına iktidar olamayınca ateşe verdiler memleketi. Bunlar oturdukları o koltuktan kalkmamak için icap ederse memleketi ateşe verirler, öyle de pis insanlar. Ver evet i gitsin alsin hevesini amk.zaten kaç yaşında adam daha ne kadar yaşayacak sanki? O öldükten sonra eski sisteme döneriz yine.
Ayrıca bildiğim kadarıyla bu maddelerin bir çoğu 2019'fan sonra yürürlüğe konulmaya başlanacak kaçı girer kaçı girmez o bile belli değilken evet demek içimden asla gelmiyor.
Arkadaşım dediki, "eğer evet vermez isek erdoğan bu ülkeninin anasını ***ecek. Onun için evet" Ben buna ne diyem allah aşkına. Bak 18 yaşındayım ben bile referandum da değişen maddeleri okudum. Lan yaşından utan bari (referandum maddelerini okumadan evet veya hayır verenlere diyorum) git maddeleri oku sonra evet demenin sebebini açıkla.
yarisi mal olan ve asla laf anlamayacak olan cahil bir kesim var. sen bakabilecegin kadar cocuk yaparken, bos zamanlarinda okurken, onlar yapabildikleri kadar cocuk yapip, bos zamanlarinda "allahekbeer" diye bagirip iddia oynuyorlar.
boyle cahil bir kitleyi yenemezsin kardesin. o yuzden onlara katil. mutlu ol.
Bir hayirci olarak ben yazayim.
Etrafta gordugum evetcilerin one surdugu argumanlari yazicam.
Oncelikle yeni anayasi tasarisinin evrensel anayasal kritirleriyle degil, su an ki mevcut anayasal durumla karsilastirilmasi gerektigini savunuyorlar.
1. 2007 deki cb secimi krizi sonrasi, artik cbyi halkin secmesiyle mevcut sistemin bozuldugunu ve cift basliligin ortaya ciktigini savunuyorlar. Ornekleri de rte davutoglu iliskisi. Binali yildirimin siyaseten hirslari olmasigi icin suan sorunun olmadigini ama bunun ender bir durum oldugunu, ilerde davutoglu-rte gibi catismalarin kesinlikle yasanacagini soyluyorlar.
2. Koalisyonlar meselesi. Koalisyonlarin ulkeyi istikrarsizlastirdigini soyluyorlar. Onerilen sistemde bunun onune gecildigini, cb ve meclisin farkli partilerden olmasi ve kriz cikmasi durumunda karsilikli fesih ile bu sorunun cozulecegini iddia ediyorlar. Keyfi olarak fesih yapmanin da, cbnin 2 kere secilme hakki oldugu icin uygulanmayacak bir sey oldugunu dusunuyorlar.
3. Mevcut sistemde burokrasinin siyasileri zora soktugunu, yeni anayasal duzende bunun ortadan kalktigini savunuyorlar. Onlara gore cbnin tum burokrasi atamalarini ve burokrasinin gorevlerini duzenlemesi olumlu bir durum.
Dedigim gibi argumanlar bana ait degil. Zaten argumanlari sacma oldugu icin ben hayir tarafindayim.
1. osuruk gazıyla stratosferde teyyare gezdiren, hezeyanlar, paranoyalar, absurd fantaziler yaşayan kitleler yada çeşitli fan türleri, götgılı türleri ve çomar türlerinin oluşturduğu grup. ( medyada ve çevresel ortamlarda gürültü yapanlar ağırlıklı olarak bunlar. )
2. oldukça sessiz takılan bilinçli grup. saltanat-şeriat-hilafet tabanında bir islam devleti isteyen , cumhuriyetle geçmişten beri sorunlu olan ve buna başkanlık yoluyla ulaşacaklarına inanan ideolojik kitle.
3. kendini açık edip pişmiş aşa su katmak istemeyen pkk grubu.
Bugun basbakanimiz mersinde soyledi ben hayirdan evete evrildim bu laftan sonra: '' herkes gider mersine bunlar gider tersine'' tersine gitmek yakismaz deyip evet diyorum.
Herhangi bir partiye oy vereceğiz ama veremiyoruz. Niye tek parti iktidar olsun diye.Anayasa değişince buna gerek kalmayacak. Cumbabayı seçip sonra istediğimiz partiye rahatça oy atacağız bu bir.ikincisi 15-20 sene aynı liderler sıkıyor milleti. 10 senede bir değişecek. Bundan daha güzeli varmı.