bugün

kemalistlerin en çok ihmal ettikleri atatürk vecizesi *
kemalizme karşı olan atatürk sözüdür..kemalizm demek kemal'i sevmek demektir..her türlü hatası , milyonlara kıyasla çok az olan ama gene de mevcut olan , alkolu bayanlarla ilişkileri dinci kesimin zırvalaması kadar iğrendirici olmasa da yalan olmayan bi insandır kemal..
hırsları , korkuları vardır senin benim gibi..oysa bu kemal , türklerin taa şamanizmden kalma putlaştırma metaya tapma * * huyunu bildiğinden , atatürkçülük , kemalizm vs filan değil , laiklik , medeniyet , cumhuriyet , eğitim demiştir..
demiştir de , hala kemalizm hala kemalizm..bi de tabii komunizm deyince tek che diyenler , ülkede bi deniz gezmişi bilenler. fidelin sülalesini vs bilmeyip de kübadakilerden çok commandanteyi savunanlar var..tabii karşıtları nur yüzcüler de maşallah yaşayan kanlı canlıları allah yolunda allahlaştırır..oy oy..zor işler tabii..
"cumhuriyet düşünceleri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister", "samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz" sözlerinin sahibi, ilerici, aydın bir lider olan mustafa kemal atatürk ve onun değerlerine sahip çıkmanın manası zaten dogmadan uzak olmak, akılcıl olmak demektir.

kemalizm türk ulusunun çağdaşlaşma, modernleşme ideolojisidir ve asla statükocu, durağan değildir.devrimcilik ilkesi katı bir devlet, statik bir düzen yerine yeni oluşlara açık bir anlayışı zorunlu kılar. değişen toplum koşulları içinde değişmek esastır bunun yerine dinamizmini yitirerek kendi üzerine kapanmak atatürkçülüğü donmuş kalıplar haline getirir.atatürk bu konudada "türk milletinin istidadı ve kesin kararı, medeniyet yolunda durmadan, yılmadan ilerlemektir.medeniyet yolunda başarı, yenileşmeye bağlıdır." demiştir.

kemalizm atatürkü övmek, ondan bahsetmek, onu kutsal görmek, sığlık, statükoculuk değil aksine kemalizm anti emperyalist, ilerici, akılcıl pragmatist , bilimi temel alan bir bilincin adıdır. bu bilinç neden birilerini endişelendiriyor? neden avrupanın kemalizme bu kadar karşı olduğuna, neden liberallerin ve asıl yobaz olan gericilerin bu kadar karşı olduklarına, bu fikri ortaya atanların nerelerden beslendiklerine göz atarsak belkide dogmaların asıl sahiplerine ulaşabiliriz.