bazı kızların normal kemeri bile onun yerine koyup kullanmasına sebebiyet veren,
kendisine çok saçma, çok imkansız vasıflar ya da ulvi amaçlar yükletilmiş olan nesne.
Ortaçağ Döneminde ingiliz Askerler Haçlı seferlerine katıldığından dolayı geride bıraktıkları kadınlardan kendilerini aldatmasın diye böyle bi şey icat ediyolar..
Kemer O dönemde metal yada demirden yapılıyomuş.
Takan kadın o sırada hamileyse başına gelenleri düşünmek bile kan dondurucu..
--spoiler--
Şövalyelerin gözüpek oldugu eski zamanlarda bu şövalyelerden biri Haçlı Seferlerine çıkmaya karar verir. Yola çıkmadan önce kahyayı yanına çağırır:
- "Haçlı Seferlerine katılacağım. Karımın bekaret kemerini sana veriyorum. Sana güveniyorum. 10 yıl içinde dönmezsem anahtarı kullanabilirsin."
Şövalye baştan aşağı donanır, tozlu yollara revan olmadan önce dönüp son bir kez şatosuna bakar. Birden kahyanın, bağırarak nefes nefese şatodan dışarı koştuğunu görür:
- "Durun! Durun Majesteleri. Oh, iyi ki size yetişebildim. Yanlış anahtarı vermişsiniz!"
--spoiler--
-yazık bütün bu işler
-yazıktır rezilliktir
-manyakıktır
-herkes birbirine, saygı duyması erekirken!
-böyle bok bok bekaret kemeriymişler
-yine!
rezilliğin asıl resmi olan kemerdir, zira saçmadır!
Sehir efsanesidir bence. Ulkemizde bekaret kemerli kadinin kemerini sokup tecavuz etmek yerine hurdaciya satacak insanlar vardir. Orta cag sakasi gibi gelir kulagima hep. (bkz: kripteks)
cinsel ilişkiyi önlemek için tasarlanmış elbise kilitleme aracıdır. Bu kemerler tarihsel olarak, kadını tecavüzden veya mastürbasyon gibi kendi cinsel isteklerinden vazgeçirip bekâretini koruma amaçlı tasarlanmıştır. Modern dönem bekâret kemerleri ise daha çok BDSM amaçlı kullanılır ve erkeklerin de giydiği görülür.
Şehir efsanelerine göre bekâret kemerleri Haçlı Seferleri sırasında cinsel aktiviteyi önlemek için kullanılmıştır. Bir şovalye Kutsal Toprakları kutsal bir savaş için terkedip gittiğinde, onun eşi kendisine olan sadakatini göstermek için bu kemeri giyer. Fakat bu kemerlerin 15nci yüzyıldan önce varolduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Bekâret kemeri Rönesans döneminde ortaya çıkmıştır.