başörtüsü dinde yok inanmıyorsanız incil e bakın

entry11 galeri0
    1.
  1. 2.
  2. "bak bunu düşünememiştik" tepkisi alması muhtemel ifade.
    2 ...
  3. 3.
  4. içinde , kur'an-ı kerim'i bilmemekten öte , din bizim için hristiyanlıktır kutsal kitabı da incildir mesajı gizlemiş cümle.
    insanın hangile bakalım incil * 4 resmi versiyonu var diyesi gelmiyor değil. misal bak benimki geldi.
    1 ...
  5. 4.
  6. -başörtüsü dinde yok inanmazsanız incile bakın.

    +.....

    -incile bakın başörtüsü yok.

    +........

    -yok başörtüsü.

    +ona bakarsan kur'anda da teslis yok,aforoz yok,vaftiz yok.kur'an da bunlar yok diye biz sana hiç dinsiz dedik mi mösyö?

    -.............
    4 ...
  7. 5.
  8. incilde yoktur kuran da vardır tevratta yoktur zeburda zarttır şeklinde uzatılabilecek kombinasyon.
    bunlar tabu konunusu sanılıp öyle abuk şekillerde tartışılmaya başlandı ki iki ayet açıklayacağım ama değişme olmasın aman saygımızda kusur olmasın diye ne yapacaklarını şaşırdılar.
    cevap çok basit insanoğlu:
    tüm kitaplar,başta indiği topluma gelir.incilde o zamanın koşullarında neler olması gerektiği toplumun eksik yönlerini düzeltme amacı güdülmüştür.
    sıra kuran a geldiğinde arap toplumu gibi pis bir topluma inmiştir.
    tanrı o anda arabistandaki gömülen küçük kızlarını kurtarmak,ayağa düşmüş ezilen ve mal olarak görürülen kadınlarını ayağa kaldırmak,insan olmalarını sağlamak için o zamanlarda örtü getirmiş.mahrem yerlerinizi örtün.toplum sizi yeni yeni kabulleniyor.kışkırtacak şeyler yapmayın,bakışlarınıza sahip çıkın demiştir.
    pis arap halkının bu kokuşmuşluğundan kurtarmak için "abdest" olayını getirmiştir.böylece günün 5 vakti insanlar suyla temizlenip sağlıklarına daha rahat kavuşmuşlardır.
    hiç para yüzü görmemiş hak yüzü görmemiş evde yatak ve yemek malzemesi olan kadınlara,kabul etmeleri kolay olsun diye 1/3 oranında miras payı vermiş.
    görüldüğü üzere kitaplar,o dönemin şartlarına göre gelir,her kitapta aynı şey yazamaz dolayısıyla.
    ha,bu kurallara şeriat kuralları denmiştir islamda.ve 1500 sene önce o topluma,alakamız bile olmayan bir topluma inen,sırf o toplum düzeni sağlansın diye keskin bir zorunluluk getirilen şeriatı günümüze uyarlamaya çalışıyorlar o ayrı...
    2 ...
  9. 0.
  10. Dinde başörtüsü yok diyen nur suresine baksın.
    0 ...
  11. 1.
  12. var ya da yok, insanlarımız kullanıyor. baş örtüsü kullanana insan gözüyle bakmayıp teröriste hakkını arıyor diyen zihniyeti ,şiddetle kınıyorum.
    1 ...
  13. 2.
  14. 3.
  15. inciye bakındır o. yanlış anlaşılmıştır.
    0 ...
  16. 0.
  17. "yok" deyip kestirip atmaktansa okumakta yarar vardır.

    Nur Suresi 30 ve 31nci Ayetler

    30."Ey Muhammed! Erdemli erkeklere söyle, kadınlarla bir aradayken, gözleriyle kadınları rahatsız edecek şekilde davranmasınlar/ bakmasınlar ve kişiliklerini edeplerini korusunlar. Bu onlar için daha temiz bir davranıştır, elbette Allah yaptıklarından haberdardır."

    31."Ey Muhammed! Erdemli kadınlara da söyle, erkeklerle bir aradayken, gözleriyle erkekleri rahatsız edecek şekilde davranmasınlar/ bakmasınlar, kişiliklerini edeplerini korusunlar ve doğal olması gereken yerler dışında, göğüslerinin üzerini örtüleriyle kapatsınlar. Ziynetlerini göstermesinler/ Başkalarını cinsel tacize yol açacak ve tahrik edecek davranışlardan sakınsınlar. Ancak kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, diğer kadınlar, cinsel iktidara sahip olmayan erkek hizmetçiler, kadın hizmetçiler ve kadınların cinsel yerlerini henüz anlamayan çocukların yanlarında, istedikleri gibi giyinip davranmalarında bir sakınca yoktur. bunların dışındakilerin yanında, cinsel tacize yol açacak, tahrik edici yerlerini açıp, dikkat çekici davranışlarda bulunmasınlar / ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar, -erkek, kadın- hepiniz Allah'a yöneliniz ki, mutlu olabilesiniz."

    Mustafa Sağ'ın Bu ayetlerle ilgili olarak kitabının 373 ncü sayfasında yer alan açıklayıcı 417 no.lu dip notu da aynen şöyle:

    "24:31 Bu surenin 11nci ayetinde açıklanan, Peygamberimizin eşine iğrenç iftirayı yapan çetenin uzantılarının uydurdukları, çelişkili rivayetlerden hareketle, Kur'an öncesi cahiliye Arap toplumunun kadına bakış açısını, Kur'an’daki örtünme ile ilgili ayetlere de yansıtmışlar ve o bakış açısı doğrultusunda ve erkekler lehine yorumlamışlardır.

    Kur'an'ın mantığı ve bu surenin bütünlüğü içinde baktığımızda, kadınlarla erkeklerin toplum yaşamında yan yana olmak zorunda olduklarını, böyle bir çalışma ortamında, birbirlerine karşı davranışlarında olsun, giyimlerinde olsun ölçülü olmaları, dostane olmaları, aşırıya kaçmamaları öğütleniyor. Zaten, aile ve akrabalar arasında bir kısıtlamanın olmayıp, özgürce hareket edebileceklerini aynı ayetin devamı açıklıyor.

    Kaldı ki Kur'an ayetinde "başörtüsü" diye bir kelime geçmemektedir. Buna rağmen, tüm Kur'an tefsirlerinde ve çevirilerinde Kur'an ayeti "başörtüsü" olarak çevrilmiştir. Hâlbuki ayette geçen "HIMAR" kelimesi "baş örtmek" anlamına değil, sadece "örtmek" anlamına gelmektedir. Eğer herhangi bir şey örtülecek ise, o şeyin vurgulanması gerekir. Örneğin masa örtüsü derken, örtmek kelimesinin yanına masa kelimesinin gelmesi gibi, baş örtüsü dendiği zaman da "örtmek" "hımar" kelimesinin yanına "baş" "re's" kelimesinin "hımarü-re's" şeklinde gelmesi gerekir. Ayetteki "hımar" "örtü" kelimesinin yanında geçen ve vurgulayan kelime "cuyub" kelimesidir ki "yaka" veya "göğüs" anlamına gelir. Çünkü, aynı kelime "cuyub" bir başka ayette (28/32) Hz. Musa'nın "güğsüne/koynuna elini soktuğu" şeklinde geçer. Yani "cuyub" kelimesi, "hımar" örtmek kelimesi ile kullanıldığı zaman, "bihumûrihinne ala cuyubihinne" başını örtmek değil, "göğsünün üzerini örtmek" anlamına gelmektedir.

    Geleneksel tüm yorumcular, Kur'an ayetini bilimsel bir bakışla değil de, birbirlerini taklit edip, "Baş örtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler" diyerek, "felyedribne" fiillini de "örtsünler" diye tercüme etmişlerdir. Bu geleneksel yorumcular "DaReBe" kökünden gelen bu kelimeyi burada "Baş örtülerini .... örtsünler" derken bir başka yerde aynı "DaRaBe" kelimesini "Kadınları DÖVÜN" (Bak.4/34) diye çevirmişlerdir.

    Özetle, Kur'an'ın orijinal ayeti tüm açıklığı ile ortadayken, elverişli bir siyasal kullanım malzemesi olarak, sürekli gündemde tutulan başörtüsü, Kur'an'ın değil, geleneklerin, kişisel görüşlerin dinleştirilmesinden kaynaklanmaktadır."

    alıntı
    7 ...
  18. 1.
  19. zannediyorum eski ahitte de başörtüsü var. hristiyanlıkta kesin değil ama yahudilikte de kesin baş örtüsü (tabi adı ve biçimi farklı) olduğunu biliyorum. hatta devlet dairelerinde çalışan bazı radikal yahudi kadınlar işlerini kippasız yapmak istemedikleri için saçlarını sıfıra vurdurarak giriyorlar. hatta baş örtüsünün çok eskiye dayandığı da bilinmektedir. eski sümer dininde de baş örtüsü (tabi adı ve biçimi farklı) oldukça önemliydi. mabet fahişelerinin sokağa baş örtüsüz çıkmasına izin verilmezdi.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük