bugün

başörtüsü dinde yok inanmıyorsanız incil e bakın

incilde yoktur kuran da vardır tevratta yoktur zeburda zarttır şeklinde uzatılabilecek kombinasyon.
bunlar tabu konunusu sanılıp öyle abuk şekillerde tartışılmaya başlandı ki iki ayet açıklayacağım ama değişme olmasın aman saygımızda kusur olmasın diye ne yapacaklarını şaşırdılar.
cevap çok basit insanoğlu:
tüm kitaplar,başta indiği topluma gelir.incilde o zamanın koşullarında neler olması gerektiği toplumun eksik yönlerini düzeltme amacı güdülmüştür.
sıra kuran a geldiğinde arap toplumu gibi pis bir topluma inmiştir.
tanrı o anda arabistandaki gömülen küçük kızlarını kurtarmak,ayağa düşmüş ezilen ve mal olarak görürülen kadınlarını ayağa kaldırmak,insan olmalarını sağlamak için o zamanlarda örtü getirmiş.mahrem yerlerinizi örtün.toplum sizi yeni yeni kabulleniyor.kışkırtacak şeyler yapmayın,bakışlarınıza sahip çıkın demiştir.
pis arap halkının bu kokuşmuşluğundan kurtarmak için "abdest" olayını getirmiştir.böylece günün 5 vakti insanlar suyla temizlenip sağlıklarına daha rahat kavuşmuşlardır.
hiç para yüzü görmemiş hak yüzü görmemiş evde yatak ve yemek malzemesi olan kadınlara,kabul etmeleri kolay olsun diye 1/3 oranında miras payı vermiş.
görüldüğü üzere kitaplar,o dönemin şartlarına göre gelir,her kitapta aynı şey yazamaz dolayısıyla.
ha,bu kurallara şeriat kuralları denmiştir islamda.ve 1500 sene önce o topluma,alakamız bile olmayan bir topluma inen,sırf o toplum düzeni sağlansın diye keskin bir zorunluluk getirilen şeriatı günümüze uyarlamaya çalışıyorlar o ayrı...