bugün

bağlıca kampüsünde hizmet veren, kampüs adını arka kapısında bulunan bağlıca köyünden alan üniversite. ayrıca bu sene diş hekimliği bölümüne girmiş bulunduğum, olanları, olacakları merak ettiğim okul.
tıp fakültesinin paralı puanı bile oldukça yüksek olan ilim-bilim-irfan yuvası...
girişinde molped var. *
eskişehir yolunda bulunan yüksek bir kampüsü vardır. sahipleri karadenizlidir.
girişinde molped değil molpet vardır. ama belki molped de vardır, bilinmez.
istanbuldaki vakıf üniversitelerine nazaran daha kalite olan ve daha ucuz olan üniversite..
(bkz: kötünün iyisi)
ankaradaki en iyi ikinci özel üniversite
(bkz: şampiyon belli ikinci kim)
dağın tepesine kurulmuş olduğunu kayıt günü görüp,artık çok geç olduğunu o an anladığım,harbisi az sahtesi bol şahsiyetleri bünyesinde barındıran,sırf bölümüm uğruna katlandığım,servisi beleş 'sevgili' okulum, ha bi de haberal ticaret yuvası...
(bkz: baskent universitesi nde seks skandali)
hiç birşeyi ile en iyi ikici özel üniversite olma imakanı bulunmayan, öğrencilerini yolunacak kaz gibi görmekten başka birşey yapmayan, (tıp fakültesi hariç) sözde bilim-irfan-ilim yuvası. yok şöyle hocalar varmış da yok böyle makaleleri varmı da... hep laf bunlar. ayrıca, ankara'dan çok eskişehir'e yakın olması da tuzu-biberi. şu vakte kadar en az 20 arkadaşım oldu başkentli (ki bunlar gayet başarılı ve birçoğu da burslu tipler) daha okudukları başkenti övmek yerine hep sövdüler. ayrıca, burs veriyorum diye başarılı öğrencilerin ağzına bir parmak bal çalıp sonrada burunlarından kan getirmesi de ayrı bir terbiyesizlik vesikası. ayrıca, okulun öğrenci profilide çok acayip, tiki kıllıklı bir sürü hatun ve erkek; bir o kadar da kendini kurtlar vadisinde sanan sanal alem delikanlısı angutlar, doğu aşiretlerinin feodalite sinmiş görsüz çocukları (ki en iğrenci bunlardır, zira bu tipler bir üniversite kazanacak puanı alamamış ancak baba parası ile buralara yerleşmiş tiplerdir ki, hatta öyle gerzekleri vardır ki bunların arasında başkent'e girmek için bile punaları yetmez ama okula yaptıkları güzel bağışlar sayesinde kayıtları yapılır), öğrenci kafeleri bir hayli pahalıdır, o okulda orta gelir seviyesinde aile çocukları da okumaktadır ama ne okul ne de gıdadan sorumlu kişiler bunu kesinlikle ziklemezler hatta kol kola girip öğrenciye taruzda bulunurlar, mantık aynıdır "öğrenci giderse gitsindir, onun yerine gelecek müşteri boldur, keza etraf ta bir sürü meraklısı vardır" nasıl olsa. ayrıca okulun öğrenciye uyguladığı ücret politikası çok dengesizdir, kesinlikle güvenilmemelidir. ayrıca, şehirden o kadar yol gidipte göreceğiniz kampüs de tam bir hayal kırıklığı yaratacaktır bünyelerinizde, zira kampüs diye size sundukları yer 5-6 binadan ibaret bir yerleşkedir, doğru düzgün ne bir ağaç ne de bir çevre düzenlemesi vardır, ayrıca bir dönem rektörlük tarafından da "öğrenciler ders çalışmıyor, ceza olsun onlara" diye bahar şenlikleri iptal edilen bir üniversitedir, zaten daha önceki bahar şenlikleri de beş para etmezdi, o kadar para verip dünya kadar yol gidecekseniz bir de üzerine sizi sınıfta bırakmak için an kollayan bir hoca kadrosu... bilmiyorum, bence buraya yazılacak kişinin düşünüp-soruşturup ve bir daha düşünüp buraya kayıt olması gerekir, ama boş verin, değmez, illaha özel üniversite istiyorsanız bilkent'e veya tobb üniversitesine gidin, hiç değilse hakkınızı alırsınız, zira bu okulda durdukça ve giden paraları, alınamayan karşılıkları gördükçe aklınızdan, paranızdan ve geleceiğinizden olamanız an meselesidir.

muadili fason okullar için: (bkz: çankaya üniversitesi), (bkz: atılım üniversitesi), (bkz: ufuk üniversitesi), (bkz: yaşar üniversitesi), (bkz: haliç üniversitesi), (bkz: bahçeşehir üniversitesi)...
http://www.baskent.edu.tr
öncelikle fason! bir okulmuş ben bugun bunu öğrendim. Hocaları, makaleleri, labları hepsi lafmış. Ankara ya 20 km olup Eskişehir e daha yakınmış. Genellemelerin kralı yapılmış olup bütün öğrencileri 3 sınıfa ayrılan bir okulmuş.

Tamam kimse iddia etmiyor bu okulun şöyle kampüsü var, böyle sosyal tesisleri var, Ankara nın göbeğinde ama bu kadar acımasızca eleştirmenin altındaki neden nedir? Eğitim olarak bakıcak olursak ta her sene Bilkent ile kafaya oynamaktadır.* Bir Bilkent olabilir mi? Belki ama Türkiye de gidilebilecek birkaç vakıf üniversitesinden biridir.
eğitim olarak değil ücret olarak bilkent'le kafaya oynamakta olan okul. bahar şenlikleri olmamasına, mühendislik fakültesinde sınıf bulunamadığı için 60-70 kişi tıklım tıkış sınıflarda ders işlenmesine, yine aynı fakültede serbest lab bile bulunmamasına (bir zamanlar tek bir adet vardı ama artık onda da çoğu saat ders işleniyor) rağmen utanmadan 15 milyar ücret talep eden bir rektöre sahip. fiyat arttıkça puanlar azalıyor, giren öğrencilerin kalitesi düşüyor ve okulun adı kirleniyor ama rektörün parasını aldığı için, ilerde bu mezunların okulun adını kirletecek olmasını zerre kadar umursadığını sanmıyorum. ha bir de yakında bilgisayar mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi kalmayacak bu gidişle, her sene kadro eksiliyor ama yerlerine yenileri gelmiyor.
üniversite sınavına burada girenler için; kolçaklı sıralar nedeniyle sınavın işkenceye dönüşeceği okuldur.
2007-2008 yili ucreti 15 bin ytl olmus universitedir.
dünya ve türkiye şampiyonu bir robot topluluğuna sahip üniversitedir.

edit: bu entrynin neden kötülendiğini de anlayamamışımdır. evet arkadaşım başkent üniversitesi kaliteli bir robot topluluğuna sahiptir.
bu sene burslu öğrenci almayarak işi iyice ticarete dökmüş üniversite.

ayrıca ankara daki en iyi ikinci özel üniversite, başkent değil tobb dur.
sanat tarihi bölümünü kazandığım evimize ayrıca bir kutlama mesajı ve hazırlık ücretinin 12000 ytl olduğunu ve iki eşit şekilde ödeneceğini belirtmiş,3 eylül günü parasını yatırmış evraklarımı teslim etmiş olup bana geçici kimlik kartı vermiş olan okul. buraya kadar normal ama 5 eylül günü sabah saatlerinde evimizi arayarak gözümüzden kaçmış yanlışlık olmuş 1500 ytl daha yatırmanız lazım siz şimdi ya hazırlığı geçerseniz gibi saçma bir gerekçe sunmuş ama hazırlık okuyacağız dediğimizde o zaman siz 1500 yatırın ikinci dönemde 4500 yatırırsınız gibi bahane sunmuş okul ne yapmalı dava mı açmalı?
elektronik bölümü için konuşursak yarı zamanlı hocaları ciddi anlamda kaliteli olan okuldur. manyetik rezonans ve analog elektronik alanında dünyanın sayılı hocalarından murat eyüboğlu, manyetik teorisi konusunda hacettepe'nin en önemli hocası olan adnan köksal, anten konusunda birsen saka...

bölümün kendi hocaları olarak her türlü idari sıkıntınızda derdinizi çözmeye çalışan ve birinci sınıfta calculus'ü ondan aldığınız taktirde müthiş bir matematik temeline sahip olacağınız ve bitirene kadar bir sıkıntı çekmeyeceğiniz anlayışlı hoca belgin özkul, cv'sine bakacak olursanız bölüm başkanı emin akata ( bildiği konuları iyi anlatır), mustafa doğan (sinyal işleme konusunda iyidir), alper uraz (denetim sistemleri), hamit erdem (mikroişlemciler)... *
bölümün tek sıkıntısı alanı dar olduğundan yeni hoca alamamaktır bu da yukarıdaki 60 70 kişilik sınıfların olmasını doğurur. ayrıca hangi devlet okulunda 20 30 kişi ders alınıyor bir sormak gerekir. dersi adam akıllı anlamak isteyen adam ön sıraya oturduğunda hiçbir şey değişmeyecektir aksine vizede, finalde ortalamaya çakacaktır.

kesinlikle mühendislik fakültesi kötü değildir. öğrencilerin de çoğu kalitelidir.

2003 girişli ve bir terslik olmazsa bu sene bitirecek bir öğrenci olarak yeni giren öğrenciler için 15000ytl verilir mi bilemem ancak daha yüksek bir elektronik bölümü istiyorsanız ve puanınız ancak başkent üniversitesine yetiyorsa ve para sıkıntınız da yoksa tercih edilebilecek bir bölümdür. okurken küfredersiniz ancak sonlara yaklaştığınızda size birçok şey vermiş olduğunu görürsünüz.
selcuk üniversitesi kampüs yurtlarına oldukça çok benzeyen fakülte binalarını bünyesinde bulunduran üniversite. hatta renkleri bile hemen hemen aynıdır.
bütün dünya isimli kaliteli bir dergisi yayınlanan üniversite..

5 yıl evvel yayınlanırdı , bilmem hala çıkarıyorlar mı?
yokus yukarı cıkarken bile kasis koymayı ihmal etmemisler yola. bas gaza bas frene.
Geleceklere katiyetle gelmeyin dediğim üniversitem.
Şehirden 20km uzakta,her gün git-gelin çok eziyetli olduğu, konutkent semtinde oturan ögrencinin yapıcak hiç bir sosyal aktivesi olmadığından asosyal olmasına dolaylı yoldan sebebiyet veren üniversite.
Tıp,Mühendislik ve Hukuk fakülteleri dışındaki bölümlerin ders yoğunluğuna ve ders güncelliğine önem verdiğini düşündüğüm düşünmekle kalmayıp yaşarak tastik ettiğim üniversite.
Deniz memleketinden gelen biri için birinci senenin sonunda yatay geçiş yapmak isteme sebebidir.
2008-2009 egitim-ogretim yilinda yillik ucreti 17.500 ytl'ye cikmi$ universitedir.