bugün

elazığın bir ilçesi.
Baskil, Elazığ'ın ilçesi. 1929 yılında ilk defa Eski Baskil mahallesinde kurulmuştur. Devlet demiryolları ağının ilçe içerisinde geçmesi ve istasyon inşa edilmesinden dolayı ilçe, 1933 yılında Eski Baskil mahallesinden Nazaruşağı mahallesine, yani bugünkü yerleşim yerine nakledilmiştir. ilçe merkezinin kuruluşu ile ilgili yeterli miktarda bilgi ve belge mevcut değildir. ilçenin geçmişini araştırmak kültür değerlerini ortaya çıkarmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için araştırma ve incelemeler yapılmaktadır.

ilçe turizm açısında gelişmemiştir. ilçeye bağlı Merkez, Kuşsarayı ve Aydınlar olmak üzere üç bucak vardır. ilçenin Merkez bucağına bağlı 10, Kuşsarayı bucağına bağlı 23, Aydınlar'a bağlı 27 olmak üzere toplam 60 köyü, Merkez, Aydınlar ve Kuşsarayı bucaklarına bağlı 203 mezrası vardır. Köyler ve bağlı mezraları dağınık bir şekildedir. Merkez belediyesi dışında belediye yoktur. Nüfus dağılımına göre son yıllardaki gelişme çizgileri göz önünde tutulursa yakın dönemde belediye adayı olabilecek yerleşim yeri de bulunmamaktadır.

Özellikle Karakaya Barajı sonrası ilçenin ekonomik yönden verimli ve tarımda gelir getirici topraklar su altında kalmış, bundan dolayı su altında kalan nüfusların büyük bir bölümü ekonomik ve sosyal açıdan daha çok gelişmiş olan çevre il merkezlerine ve büyük şehirlere göç etmişlerdir. Genel olarak yerleşme alanının çok geniş olması ve mezra ve kum gibi yerleşme ünitelerinin yaygın olmasından dolayı hizmetlerin yürütülmesinde ve realize edilmesinde sıkıntı çekilmektedir. Bu yapı bazen seçilen bir köy muhtarının, muhtarlık döneminde kendisine bağlı mezralara hiç uğramaması sorunları sahiplenmemesi gibi dağınık, verimsiz ve ekonomik olmayan bir sonuç ortaya çıkmaktadır.**
http://www.youtube.com/watch?v=4xB-W7ctdxg
Fıkralarla anlatılan ve insanları çok saf olan Elazığ'ın ilçesidir
AKDEMiR
AKUŞAĞI
ALADiKME
ALANGÖREN
ALTUNUŞAĞI
AŞAĞIKULUŞAĞI
BEŞBÖLÜK
BiLALUŞAĞI
BOZOĞLAK
ÇAVUŞLU
ÇiĞDEMLiK
DELiKTAŞ
DEMiRLiBAHÇE
DOĞANCIK
DÜĞÜNTEPE
EMiRHAN
ESKiKÖY
GEMiCi
HABiBUŞAĞI
HACIHÜSEYiNLER
HACIMEHMETLi
HACIMUSTAFAKÖY
HACIUŞAĞI
HARABEKAYIŞ
HÜYÜKKÖY
IŞIKLAR
iÇLiKAVAL
iMiKUŞAĞI
KADIKÖY
KARAALi
KARAGEDiK
KARAKAŞ
KAROĞLU
KAYABEYLi
KIZILUŞAĞI
KOÇYOLU
KONACIK
KONALGA
KUMLUTARLA
KUŞSARAYI
KUTLUGÜN
MEYDANCIK
PAŞAKONAĞI
PINARLI
RESULKAHYA
SARITAŞ
SÖĞÜTDERE
SULTANUŞAĞI
SUYATAĞI
ŞAHAPLI
ŞAHiNDERE
ŞiTUŞAĞI
TABANBÜKÜ
TATLIPAYAM
TAVŞANUŞAĞI
TOPALUŞAĞI
YALINDAM
YAYLANLI
YENiOCAK
YILDIZLI
YUKARIKULUŞAĞI
YÜREKLi

adlı köylere sahip bir elazığ ilçesi.
kana bulanan ilçe.
Nüfusunun neredeyse tamamının kürt asıllı olduğu. Abdulhamid sürgünleriyle bircok kürt aşiretinin sürüldüğü Elazığın bir ilçesi.
benim yalnız ve güzel ilçem. ulan ne elazığlılar seviyo nede malatyalılar. malatyada kutsal topraklar olarak lanse ederiz ilçemizi.
bir arkadaşım anlatıyor; kuzeniyle yürüyelim demişler biraz bu ilçede, yokuşa karşı bir kamyon da yolda kalmış. şoförü gençler bir el atın da şunu itelim demiş, bizimkiler şok. ***
yaşını başını almış gakkoş bir dedemizin tarifine göre dünya üzerindeki 4 kutsal yerden biri.

sırasıyla;

mekke-i mükerreme
medine-i münevvere
kudüs-ü şerif
mübareketül baskil.
hakkında sosyolojik araştırma konusu yapılması gereken elazığ ilçesi, baskil anlaşıldığında türkiyenin bütün sorunları çözülecek.
kayısısı ve eşeği ile meşhur küçük denilecek bir ilçedir. zamanında nüfusu tamamiyle elazığın ağırlıklı yapısı gibi türk-türkmen olan fakat sultan abdülhamid'in kürt aşiretleri buraya sürmesiyle yapısı epey değişen bir ilçedir.
güzel ilçem...

ulan ne malatya bizi sever ne de elazığ kabul eder e o zaman yaşasın

t.c baskil devleti ..
Türkmen yurdudur bende bi Baskil li olarak söylüyorum, Kültür şive ve insan bakımından öz be öz türkmen lehçesi konuşulur.
fıkralara konu olan elazığ ilçesidir.
Palulularla ilgili karşılıklı anlatılan fıkraları vardır ama Palulular gibi sağlam insanların çıktığı yerdir Baskil. Kürt asıllı kardeşlerimiz bölücü değildir burada. Severiz baskili ve kayısısını
görsel
görsel