baba mantıken bardak boş falan değil yani homojen bir karışım gayet hava+su karışımı aynı hava ortamda sürekli durmadığından sürekli dolu aslında da biz farkında olamıyoruz. Çok mu coştum lan neyse ben pilava bakayım.
dolu olması tam kapasitede olduğunu boş ise 0 kapasitede olduğunu betimleyen sıfatlardır. Bu durumda bardak ne dolu ne de boştur. şu durumda bardakta bir miktar su var diyerek ne optimist ne de pesimist oluruz. olay çözüme kavuşur.
nihat doğan:
varsın bardağım boş olsun hemşerim, benim ağzına kadar dolu ruhum var.
mahsun kırmızıgül:
holywood yıldızları ile bu bardağı dolduracağım hemşerim.
taner:
verin bana o bardağı, bak nasıl dolduruyorum.
rte:
beraber doldurduk biz bu bardakları.
küçük emrah:
benim niye hiç bardağım olmadı anne?
hıncal uluç:
o bardağın su yolunda kırılacağı belliydi zaten.
ayşe özyılmazer:
benim bardağımı ali dolduruyor, çatlayın.
aysun kayacı:
benim bardağımla, dağdaki çobanın bardağı bir olmayacak tabii ki.
ne tarafından baktığına bağlı, boş bakarsan boş görürsün, dolu bakarsan dolu görürsün, geçmişten günümüze tüm araştırma ve araştırmacılar dolu tarafından bakmamızı tavsiye ediyorlar, o zaman bardak her zaman doludur.
(bkz: dejavu). sözlük gün be gün kendi orjinalliğini yitirmekte olup, ekşisözlük çakmasına doğru emin adımlarla ilerlemektedir. iş bu entry belirtilen tarihte kayıt altına alınmıştır. sorun sensin, sorunsal da sana girsin.
"yarısı dolu" diyenler örtülü olarak "yarısı boş" da demektedirler. tam tersi de aynı sonuca götürür. yarısı dolu diye hor görme bardağı, aza tamah etmeyen çoğu bulamaz. iç gitsin.