trt de sınırlar arası programını yaparak gerçekleri göstermiş cesareti olan ve orhan pamuk un sözde ermeni soykırımını kabul etmesinden dolayı nobel aldığını ıspatlayan belgesel yapınca isveçle krize sokan ve işinden olan milliyetçi bir kadındır. izlenilesi ve bilgi alınasıdır.
türkiye nin en kaliteli kadınlarından biri değil. türkiye nin en kaliteli kadınıdır. 180 seda sayan 60 gülben ergen 489 demet akalın 45 sibel can 2 sezen aksu ya eşittir. eskişehirlidir.
bugün saat 14.00 - 17.00 arasında eskişehir osmangazi üniversitesine konuk olan araştırmacı yazar.üniversiteli gençlere gerçeği göstermeye çalışıp onların sorularını yanıtlamıştır.
şöyle bir videosu varıdr. kendisinin siyasi görüşünü zerre kadar benimsemesem de avrupa birliği ile ilgili programlarını beğenerek ilgi ile izlemiştim.
ancak şimdi düşünüyorum. ya o programları hazırlarken kullandığı kaynaklar da bu titizlikle seçildiyse.
hakkında epey atıp tutulan yazardır. batıya laf atarak prim yapıyor yalan söylüyor bak iskandinavlar ne kadar eşitlikçi manyak insanlar zaten tipleri de elf tipi bunlar kötü olamaz diyeni var, evet bak herşey dış mihrakların işi ben biliyordum zaten diyip banu avar'ı baş tacı yapanlar var. Ben şahsen iki tarafa da katılmıyorum. Katıldığım tek şey şudur, Banu Avar programlarında olanların neden yapıldığını söylüyor ve diyorki bütün savaşlar gibi bunlar da enerji paylaşımı temelinde, çıkar çatışmalarına hizmet etmektedir. Enerji kaynaklarının olduğu her yer karmaşa içindedir.
katıldığım konferansın saati 14:00'iken bazı 'pek mühim kişiler daha gelmedi, siz içeride dinlenin.' diyenlerin aksine saat tam 14:00'da konferans salonuna gelip izleyicilere doğru dönerek 'ben saat 13:30'dan beri buradayım sizi bekletmek istemedim beklettiysem özür dilerim bence biz başlayalım geç kalanlar sonradan katılsınlar aramıza.' diyerek bir takım nüfuslu kişilerden, izleyicisini daha önemli gören,
konuklarına saygılı ve sevecen davranan, 'bir fotograf çekinebilir miyiz?' sözlerini asla geri çevirmeyen, ses tonu muhteşem, her kesimin yanlışını dillendirebilen ve hakkında soru sorulduğu zaman samimiyetle cevap veren güzel insan.
Londra City University televizyon bölümünde üst lisans yapan ve BBC Tv Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalışmış, TRT’nin Londra muhabirliğini üstlenmiş ve Günaydın, Vatan, Dünya, Politika gibi gazetelerde muhabir olarak çalışmış ve birçok dizi yazıya imza atmıştır.
TRT 1 ve TRT 2 de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği programları yayınlanmıştır. (Mozaik, Kaleideskop)
32. Gün programının ilk yıllarında programın Londra muhabirliğini yapmış ve Kıbrıs belgeseli, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı/ araştırmacı olarak görev almıştır.
' I.Ceasar, Crimean War&, The Great Game ve Troy gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yeralmıştır.
1999’da Tv 8 in Belgesel Bölümünü kurmuş, 2004 e kadar 30 dan fazla belgesele imza atmıştır.
Denizciler, Bir Zamanlar Kıbrıs’da, Artık BiZ DE varız!, Devlerin Savaş Alanı Afganistan, Türkiye Sevdalıları gibi belgesellerden OHRi, GÜZEL OHRi Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında 13 kez gösterime girmiştir; Rıza oğlu Haydar ALiYEV belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca gösterime girmiştir.
Banu Avar Haziran 2004 de TRT 1 de SINIRLAR ARASINDA adlı programın yapımına başladı.
Bugüne kadar Balkanlar, Kafkasya, OrtaDoğu Orta Asya, Çin, Hindistan, Güney Amerika’ ve Avrupa’dan dosyalarla ekrana gelen program 2008 mayıs ayında bazı büyükelçilerin şikayetleri sonucu yayından kaldırıldı..
Banu Avar, 2004-2008 yılları arasında 40 kurumdan çeşitli ödüller ve plaketler almıştır. 4 kitabı bulunmaktadır; Sınırlar Arasında(2006), Avrasyalı Olmak(2007 ocak), Hangi Avrupa(2007 ekim) ve 'BÖL VE YUT!'( 2008 Kasım ).
TRT yayınlandığı dönemde "Sınırlar Arasında" adlı programına yapılanlar başka birine bazı liboş, dönme solcu ya da sahte dinciye yapılmış olsaydı bazı kesimler ayağa kalkar program program bu hanımefendinin hakkını ararlardı. Önce isveç, ardından da Gürcistan hükümetinin baskıları sonucu program bitirildi.
Yaptığı programlarla az daha hükümetin foyasını meydana çıkaracaktı. şimon peresin türkiye ziyaretinde hazırlamış olduğu israil özel sınırlar arasında programı hükümetçe sansüre uğramış ancak asıl sansürlenmesi gereken eli kanlı katil peres mecliste konuşturulmuştur. garip ülkemin onurlu kadını. o bir çiçek. o bir (bkz: kelimeler kifayetsiz kaliyor)
her türlü engele, anlaşılmamaya, yanlış anlamaya, anlamak istememelere karşın taviz vermeden, sadece milletinin çıkarlarını gözeterek, korkusuzca hareket edip, bilinçlendirici işler, çalışmalar yapan, vatan sevdalısı, aydın gazeteci kişisidir kendisi.
afyon kocatepe üniversitesindeki söyleşisi hakkında yapılan eleştiriye şaşırmamak elde değil. sorulan birkaç soruya gayet tatmin edici ve mantıklı yanıtlar vermiştir. soruların tamamını kabul etmemesi dikkat çekti fakat zaman problemi olsa gerek. üzerinde fazla durmaya gerek yok, bilenler bilirler. açık sözlü, yapıtları ortada olan bir kişi kendisi. anlamak isteyenlere bu kadarı çok bile. yaşadığın ülkenin milliyetçiliğini yapmak faşişstlikse dünya faşistlikten geçilmiyor sadece teröristler biliyor insan haklarını, vesaireyi.
türkiye'nin en mükemmel kadınıdır. fakat ne yazık ki toplum halen bu mükemmelliyetin farkında değil. ta ki banu avar'dan bahsettiğimde banu alkan anlayan yurdumun toplumu var karşımda.
istanbul üniversitesi işletme fakültesinde kültür kulübünün düzenlediği edebiyat haftasına 14 aralık 2009 tarihinde katılacak olan gazeteci. sınırlar arasında, hangi avrupa?, avrasyalı olmak kitaplarının yazarı, avrasya televizyonunda banu avar'la dünya düzeni programının yapımcısı, yönetmeni, sunucusu...