oy oy oy, bu filmle ilgili bir allahın kulu tek kelam etmemiş, döndüm dolaştım bir yerlerde adı vardır felan ama yok, gerçi bizi bu alakadar etmiyor, neyse zamanlardan bir zaman kafayı çekmişiz alkol felan değil yanlız bir yerlerden dallama bir mahluk ot felan bulmuş (hemen kokain yada ona benzer bir şey diyip dalmayın olaya, teferruata takılmayın yani) ulan demişler (tabi sonradan çakıyoruz köfteyi) bu elemana iyi kafayla bir film izletelim bakalım ne olacak, derken oturuyoruz ekranın başına. film ilerliyor ben de çık yok, ottan mıdır filmin hakketen iyi kotarılmış olmasındanmıdır hiç bir zaman bilemeyeceğim galiba, zaman ilerliyor sona geliniyor ben gene mal mal ekrana bakıyorum, neyse bizimkiler bankada bir çatışmaya girer ben yerimden fırlarım arşimed misali ulan olum bunlar hep numara oyunun parçası, der demez millette bir keder bir üzüntü.. gece biter eve kendimi nasıl attığımı oldum olası hiç hatırlamam.
bruce willis'i çok fazla sevmesemde bu filmde gerçekten süper bir tarz ve sempatiklikle karşımıza çıktığını söylemem gerekir. filmin yarısını bir kaç yıl önce bir otobüs yolculuğunda izlemiştim. yolculuk bittiği için kalan kısmını izleyememiştim tabi. Eve döner dönmez izleyeceğim derken unuttum. bir kaç gün önce bir arkadaşımda tesadüf görünce aldım ve izledim. film başından sonuna kadar en ufak bir sıkıcılık yaşatmadan sürükleyip götürüyor. filmin final sahnesi ise aklınızın ucuna bile gelmeyecek keyifli bir sonla bitiyor. gerçekten izlemeye değer bir film kanımca.
bu sahnedeki şarkıyı merak edecek olursanız twist in my sobriety (tanita tikaram)
eric hobsbawm'ın robin hood, pancho villa gibi bir yandan "eşkiya" olarak nitelenmiş, bir yandan halk kahramanı konumuna gelmiş tarihi karakterleri ele alıp irdelediği kitabıdır.
sırf sonu için bile izlenebilecek bir film. yer yer gereksiz ve zaman doldurmak için çekilmiş izlenimi veren diyaloglarla baysa da, zekice kurgulanmış ve eğlenceli sahnelerle sonuna kadar izlettirmeyi başarıyor.