Bademcik iltihabının oluşmasında en büyük faktör mikroplar, virüsler ve bakterilerdir. Bademciklerin virüsler sebebiyle mi yoksa bakteriler sebebiyle mi oluştuğunu şu şekilde belirtebiliriz; çocukluk döneminde rastlanan bademcik iltihaplarının üçte biri bakteriler sebebiyle, yetişkin dönemindeki bademcik iltihaplarının ise onda birinde etkendir. Bademcik iltihabına sebebiyet veren en bilinen bakteri Streptococcus pyogenes olarak adlandırılan bakteridir.
Tedavisi doğru yapılmadığı zaman çok ciddi ve kalıcı rahatsızlıklara yol açabilecek basit ama bir o kadar tehlikeli iltihap türüdür .
Bunlardan bir kısmı ;
Menenjit
Böbrek iltihabı
Kalp iltihabı
Boyun enfeksiyonu
Orta kulak enfeksiyonu
Akciğer enfeksiyonu
Kemik iliği enfeksiyonu
Eklem enfeksiyonu gibi ciddi hastalıklara yol açabilmektedir.
Bu sebepten dolayı hastalık süresince bol bol su tüketmek , kesinlikle sigara içmemek , dinlemek , bol bol meyve tüketmek ve nemi bol olan yerlerde bulunmak gerekir .
Yıllardır zaman zaman çektiğim beladır.aldırmak için girişimlerde bulunsamda,daktırların,'Vücuda giren zararlı mikropların engellenmesinde önemli rol oynuyorlar'telkinleri ile profesyonelce bademcikle yaşamayı öğrendim. Buz gibi kolayı unuttum aq. Sağol
Tamda izin günümde hayatı bana dar etmiş hastalık, dün eve geldiğimden beri yatıyorum, üşüyorum ateşim var aşırının ötesinde bir halsizlik, baş zonklaması yutkunamamak.
Bademcikleriniz şişecek diye korkmayin şişsin hastalanin yatin biraz benim cok sık oluyordu antibiyotik kullanmamaya başladım 1-2 senedir, cok hafif oluyor oda beni öldürmeyen şey güçlendirir hesabı fayda ediyor. A grubu beta hemolitik streptekokların genelde sebep oldugu sinir bozucu rahatsizlik. Tonsilit,Anjin diye de bilinir.
iltahabın ilerlemesi sonucunda, kana karışır ve eklem romatizması kalp romatizması gibi hastalıklara yol açar. Önemsiz deyip geçmeyin üzerinde durunuz.
ayaklarımın üstünde durduğumdan bugüne yakamı bırakmayan bir iltihap çeşididir. hasta insanların bademciği benim normal günlerdeki bademciğimle eş değer büyüklükte. ama kararımı verdim ondan ve onun verdiği bu ızdıraplı hayattan kurtulacağım.
Bademciği ben gibi çok büyük olan kişilerin sürekli maruz kaldığı durumdur. iltihap artarsa kalp ve eklem romatizması böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir dikkat edilmelidir.
her sene haziran ayında yakalandığım dünyanın en beter hastalığı. tüm vücudu sarsan, benim için iyileşme süresi genelde 7-10 gün arası değişen her sabah iyileşme umuduyla uyanıp aynı tabloyla karşılaştıran illet. bugün 5. günümüz.
8 yıl aradan sonra ankara soğuğunun beni düşürdüğü hastalıktır. önce bademcik şişer sonra halsizlik başlar en son da ateş tavan yaptı mı hayata bir güzel sövmeye başlarsın. nasıl bir şey olduğunu bile unutmuştum oysa. hastalığın mı yoksa ankara soğuğunun mu allah belasını versin bilemedim.
Ne yatağa düşürür ne de ayakta kalmanıza izin verir. Bu illet öldürmez ama günlük yaşamınızı sürdürmenize da pek izin vermez.
Gece uyumak istersin 2 dakikada bir ağzında biriken salyalar izin vermez. aniden ateşin çıkar, 30 derecede yorgana sarılırsın. lenf bezlerin şişer, ağrı kulaklarına vurur. işin bir de moral boyutu var, buraya hiç girmiyorum bile. insanı sinirden ağlatır.
Hayatımda ilk defa bu kadar berbat bir hastalık geçiriyorum sözlük.
Şu an hastalığın 4. gününe girerken hafiflediğini söyleyebilirim. Kendimce uyguladığım bazı şeyleri tavsiye olarak yazayım, millet faydalansın:
- Öncelikle kesinlikle doktora görünüyorsunuz. ister virüs ister bakteri kaynaklı olsun, doktora görünmeden bu illetten kurtulmanın mümkünatı yok. Boşuna oturup kendi kendine geçmesini beklemeyin derim.
- Doktor büyük ihtimalle antibiyotik verecektir. Doktorun söylediği gibi kullanın bunu. Ne eksik ne fazla. Kafanıza göre antibiyotik alırsanız daha ciddi sonuçları olur. Ben günde 4 defa phenoxymethylpenicillin tablet alıyorum. ilacı almaya başladıktan iki gün sonra etkisini görmeye başladım diyebilirim.
- genellikle antibiyotiği aldıktan 2 saat sonra bir tane ibuprofen ağrı kesici alıyorum. yaklaşık 7-8 saat ciddi rahatladığımı söyleyebilirim. doktorunuza fanışın, eğer bir sorun yoksa antibiyotiğin yanında ağrı kesici de alın.
- Pastil kullanabilirsiniz. Hastalığı geçirmeyecektir elbette ama boğazınızın yumuşamasına yardımcı olur.
- Tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz. Ben bunun yararını epey gördüm. Geçici bir süreliğine de olsa boğazı rahatlatıyor.
- Düzenli beslenin. Metabolizmayı güçlendirmeniz lazım. bırakın yemek yemeyi, su içmek bile işkence gibiyken bu epey zor gelebilir ama yapmak zorundasınız. kendinizi biraz zorlayın.
- adaçayı için. bildiğimiz adaçayını alın, içine biraz limon sıkın ve zencefil doğrayın. bu şekilde için.
- ballı süt de iyi oluyor. sütü seviyorsanız acımayın yapıştırın 2 bardak. yatmadan önce içiyorum ben.
- bol bol dinlenin
- bol bol sıvı tüketin. hem boğazınızın kurumaması lazım hem de çok fazla laç aldığınız için onların vücuttan atılması lazım.
Dengesiz hava sıcaklıkları sonucu başıma gelendir. Hapşırırken bademciklerim kopacakmış gibi keskin bir acı yayılıyor. Umuyorum ki iğne yemeden çorba, antibiyotik ve ıhlamur kombosuyla geçecek.
çok uzun zaman sonra ben de olan hastalık. ne iğrenç illet pis bir şey ya. bir deposilin ve augmentin ile rahatladım. ölüyorum sandım len o halsizlik neydi.
3 senedir kronik olarak çektiğim illet. 1 yılda 9-10 kere tekrarladığını bilirim :( ilaçlar da fayda etmiyor bir süreden sonra.
ilk zamanlar çok fazla önemsemediğim için doktorun verdiği antibiyotikleri düzensiz kullanmıştım. Böyle olunca vücudum antibiyotiğe direnç kazanmış ve artık hiçbir ilaç iyi gelmiyor. Penisilin tedavisi de göremiyorum alerjimden dolayı. Lütfen siz ilaçlarınızı düzenli kullanın. Saati saatine, doktorun söylediği gün kadar alın. Sonra böyle ameliyattan başka bir yolunuz kalmıyor sayın yazarlar.
(#42768830) eğer sureklı rahatsızsan,bademciğini aldır yoksa sürekli tekrar ederse kalp kapakçığı romatizmal hastalıklar gibi sorunlar ortaya cıkabilir