mavi akbil türlerinin temelini oluşturan türdür. ancak mavi akbile getirilen tüm sınırlamalara tabi olmasının yanısıra yalnızca her ayın 28. günü ile müteakip ayın 4. günü sonu arasında yüklenebilmektedir. ayın 4. gününden sonra aylık akbil yüklemesi yapmanız halinde ise aylık akbiliniz eskiden olduğu gibi bir sonraki ayın yüklediğiniz gününe kadar değil ancak bir sonraki ayın 4. gününe kadar geçerli olacaktır. kısacası iett özel halk otobüslerinde aktarma ve mavi akbili geçerli kıldığı günden beri, sunduğu mavi akbil hizmetinin içine sıçmış durumdadır. bu yaklaşımlarının nedeni de olabildiğince çok kullanıcıyı aylık akbil kullanımından soğutmak olsa gerektir.
muhteşem bir gereç. bir öğrencinin hayatına girebilecek en güzel şeylerden birisi. yüklerken verilen para ufaktan koysa da, bir ay boyunca özgürce her yere gidip yol için kuruş para vermemek. uzakları yakın etmek. harikasın aylık akbil, iyi ki varsın.
4 temmuz günü saat 23.59 itibariyle benim pasomu terk etmiş yüce ruh. normalde en az 136 milyon olan akbil harcamamı 55 milyona düşürmüş yüce icat. express otobüslerde ve deniz otobüslerinde de geçmesi dileğiyle entrymi noktalıyorum.
aylık akbili var diye tek otobüsle gidebileceği yere, otobüsleri beğenmeyip üç beş tane değiştirerek giden adamların peyda olmasına sebep olan akbil çeşidi.
ücretsiz kullanım sınırının 200'den 160'a düşürülmesiyle aradaki 40 basışlık farkın popomuzda hafif bir sıcaklık bırakacağını düşündüğüm mecburen kullandığımız şey. *
160*1,5 liranın 240 lira ettiği ve aylık akbil ücretinin de 110 lira olduğu düşünülürse aynı kapıya çıkacaktır. aktarmalarla birlikte 110 liraya aşağı yukarı aynı seyahat adedi yakalanabilir.
bileti alırsınız bu bilet ile otobüs, tranvay, ve metrolara binebilirsiniz, kimse size biletin var mı diye sormaz, belki ayda yılda bir denk gelirse bilet kontrolcüsü sorar...
içersinde 200 kontör bulunduran, öğrenci 55 lira olan, karşıya geçişlerde iki kontör, diğerlerinde tek kontör alan, çift katlılarda geçmeyen akbil...
yeter daha fazla tematik kasamiciiim..
şimdi kısaca insanı tembel yapan akbil efendim şöyleki iki durak için bile kullanmışlığım var..artık bacaklarım uzun süreli yürüyüşlere gelemiyor..normalde okuldan eve iki otobüsle gelirken, şimdi biniyorum otobüsü beğenmeyip iniyorum..
-ay bu çok kalabalık arkadakine bineyim..
-off bu kokuyo şu durakta inelim..
-tubaa gel diğer yoldan gidelim..
korkuyorum bi gün dile gelecek "yeteer arap-yağ olayına döndürdünüz işi "diyecek sevgili akbilim diye..
aylık akbilim olmadığı zamanlarda kendimi büyük bir boşlukta hissediyorum. dışarı çıkasım gelmiyor, boşuna para harcıyormuşum gibi oluyor. kısacası aylık akbilin olmaması hayattan soğutuyor arkadaş. yaşasın aylık akbil, yaşasın öğrencilik!
içinde 200 kullanım hakkı olan,
öğrencilerde 70 tl
tamlarda 155 tl
yaşlılar ve öğretmenlerde ise 90 tl ücret bedeline sahip iett seyahat kartı.
bir başladım mı alışkanlık haline getirir kendisini. sürekli otobüs kullanan kişilerde bağımlılık yaptığı görülmüştür.
ben gibi metro, metrobüs, tramvay, otobüs, teleferik gibi hemen hemen bütün toplu taşıma araçlarını kullananlar için vazgeçilmez bir nimettir.
çift katlı otobüslerde, e-10 gibi hava alanı hatlarında, tuvaletlerde vs. geçersiz olan kart. mesela metrobüsle teee anasının nikahına kadar gidebiliyorsun lakin kartaldan sabiha gökçen'e gitmek için e-10'a bindiğinde içindeki bakiyeden alıyor. bence saçmalıktan başka bir şey değil. metrobüsteki gibi iki kredi al işte aq neyin tribine giriyorsun yani.
mavi olanından fişini kaybettiğim akbil türüdür.
kopyasını çıkarabilir miyim ya da bir fiş bulabilir miyim diye düşünmekteyim açıkçası.
çay ısmarlarım *