dünya'nın manyetik alanın oluşturduğu görsel şölen... geçmişte insanlar tarafından ruhsal alemden gelen birtakım işaretler olarak algılanıyordu. çıplak gözle fotoğraflardaki kadar parlak olmadığını söyleyebiliriz.
Doğa ananın mistik ışıklı gök gösterisi. Fotoğraflarına bakınca bile kafayı yiyorum; o ne muhteşem bir şeydir öyle!
Yaşamak istediğim şehir de bir aurora borealis (Northern Lights) cennetlerinden biri olan Reykjavik.
Bir miktar meskalin ile çok daha etkileyici gelir insana eminim. Aldous Huxley Algı Kapıları'nı yazarken böyle bir deneyim de yaşamış olsaydı nasıl anlatırdı diye uzun uzun düşünmekten de kendimi alamıyorum. Sonuçta bir kumaş kıvrımına bile aşık ettirecek bir üslubu var.
Yüce tanrılar şahidimdir ki hayatımda bu kadar güzel bir şey görmedim. Uzaydan göremem ama dünya gözüyle canlı canlı kuzey ışıklarını görmeden ölmek istemiyorum.
yeryüzünün manyetik alanlarıyla etkileşimde bulunan güneşten gelen yüklü parçacıklar tarafından oluşturulan ışımalardır. kutup bölgelerinde manyetik alanın etkisi yüksek olduğundan en çok kutba yakın yerlerde gözlenir.
abd nin üzerinde çalıştığını inkar ettiği ama bir kere iran'ın uzay aracı denemesinde uzay aracı fırlatılırken, bir kaç kere de abd semalarında çöl de uçuş denemesi olduğunda görüldüğü iddia edilen supersonic jet.
Kuzey ışıklarının özel ismidir. Daha doğrusu aurora borealis desek tam olarak ifade etmiş oluruz . Dünyanın en güzel manzaralarından biridir. Bir gün gidip görme hayali ile yaşama sebebidir.
Kuzey ışıklarının bence en geçerli adı çünkü güney kutpunda da var "kuzey ışıkları". Dünyanın manyetik alanı sayesinde güneş rüzgarları kutuplara doğru gidip ordaki yoğun iyonosferle çarpışarak ışımalara sebep olur. Bize de bu doğa harikasına hayran kalmak düşer. Ölmeden görmek istenilen bir olay.
jennifer lawrence'in 2016'da çekilen Passengers filmindeki adıdır aurora. film uzayda yolculuğu anlatan bir konuya sahipti. demek ki kıza bu ismi boşa vermemişler.